M42 с проблем - обороти + разход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
M42 с проблем - обороти + разход
И ето че и аз изпаднах в яма...от към началото на зимата разхода на колата ми се качи. Викам си студено е, въртя гуми постоянно при потегляне..нормално. Но ето че се постопли.
Колата на свободна мени оборотите между 500 и 1500, отдолу нещо почна да зърка при определени обороти (ниски сравнително около 1500-700 оборота) . Зърка сякаш в тръбите на генерацията има пясък. Ей такъв е звука. Ама пясък няма. Още нямам възможност да отида на канал (работа..). И разхода вече почва да отива на към 20/100, което е ненормално. Като я взех ми гореше 11-12, сега направо ме убива с разход. Имам чувство, че сместта е богата, понеже от време на време гърми отзад, мирише и хвърля черни облаци..Съвети ? Дебитомер ? Ламбда смених миналата година (не че е гаранция, че тая не е дала фира) ? Температурен датчик на мотора ?
Уж я слушах за скъсани вакуми, ама не чувам от никъде съскане.. Направо съм вдигнал ръце. В края на седмицата ще я закача на диагностика.
Колата си върви добре
инжектор ?
Колата на свободна мени оборотите между 500 и 1500, отдолу нещо почна да зърка при определени обороти (ниски сравнително около 1500-700 оборота) . Зърка сякаш в тръбите на генерацията има пясък. Ей такъв е звука. Ама пясък няма. Още нямам възможност да отида на канал (работа..). И разхода вече почва да отива на към 20/100, което е ненормално. Като я взех ми гореше 11-12, сега направо ме убива с разход. Имам чувство, че сместта е богата, понеже от време на време гърми отзад, мирише и хвърля черни облаци..Съвети ? Дебитомер ? Ламбда смених миналата година (не че е гаранция, че тая не е дала фира) ? Температурен датчик на мотора ?
Уж я слушах за скъсани вакуми, ама не чувам от никъде съскане.. Направо съм вдигнал ръце. В края на седмицата ще я закача на диагностика.
Колата си върви добре
инжектор ?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: M42 с проблем - обороти + разход
Откачи буксата на стъпковия мотор да видиш дали ще се оправят оборотите,за момента може да са ниски,но ще ги вдигне докъм 1100оборота и там трябва да останат,температурен датчик имам-мога да ти го дам
,ламбдата и погледни буксата и кабелите как са-да не си скъсал някой кабел там..

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Погледни ламбдата, това са точно симптоми за заминала такава.
- ръб
- младши ентусиаст
-
То хубаво да е стъпкоо моторче, ама не бива разхода да се качи от него.
И аз се съмнявам в сондата, щото навсякъде къде що чета теми, проблеми и клипове разни всички казват сонда, и че така си решавали проблема. Макар че преди да я сменя не вървеше добре колата, а сега върви добре, само дето няма равномерен празен ход и нормален разход.
Между другото проблемите сякаш почнаха откакто я намокрих в една локва преди време. Тогава прекъсва една седмица..след това пак я мокрих няколко пъти като влизаше сняг през въздуховода. Така че дебитомера да прави проблеми?
И аз се съмнявам в сондата, щото навсякъде къде що чета теми, проблеми и клипове разни всички казват сонда, и че така си решавали проблема. Макар че преди да я сменя не вървеше добре колата, а сега върви добре, само дето няма равномерен празен ход и нормален разход.
Между другото проблемите сякаш почнаха откакто я намокрих в една локва преди време. Тогава прекъсва една седмица..след това пак я мокрих няколко пъти като влизаше сняг през въздуховода. Така че дебитомера да прави проблеми?
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
90% съм сигурен че ти е заминала ламбдата, и аз имах абсолютно същия проблем и се оказа тя, смених я и се родих. Замерете я ако не с друго поне с един мултицед трябва да си мени напрежението между 0.1 -0.9волта, ако е забила на едно място или мени много бавно я изхвърляй.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Dirty M5 driveR написа:Погледни ламбдата, това са точно симптоми за заминала такава.
Извинявам, че пиша в темата на колегата, но и аз имам подобен проблем.
Разхода ми не е висок, не съм я и засичал де, но не виждам кой знае каква разлика, тоест не мога да разбера дали гори повече или не. Мотора е м43б16, когато запаля колата оборотите се вдигат до към 1300-1400 когато е студена, а това не е нормално, след като загрее падат до 1000-900, но понякога и до 1100. В движение я освобождам от скорост и виждам, че оборотите се вдигат доста, отиват на 1400... в зависимост от температурата разбира се, понякога в движение на свободна са около 1100, но никога не са нормални, тоест около 800.
Преди нямах този проблем. Също забелязвам, че от доста време на сам колата гърми в ауспуха, като и подам рязко газ гърми, при смяна на предавките в повечко ''изрязване'' пак гърми доста сериозно, все едно съм на рали, за жалост това не ме радва и не е нормално.
С махнат катализатор съм и имам резонатор, ако това е от значение де.
Днес забелязах, че и при леко каране и не толкова силно подава на газ изпатка в ауспуха.
Та какво може да е това, ламба, дибитомер, нещо друго ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Plamen_Shopov_BMW написа:Dirty M5 driveR написа:Погледни ламбдата, това са точно симптоми за заминала такава.
Извинявам, че пиша в темата на колегата, но и аз имам подобен проблем.
Разхода ми не е висок, не съм я и засичал де, но не виждам кой знае каква разлика, тоест не мога да разбера дали гори повече или не. Мотора е м43б16, когато запаля колата оборотите се вдигат до към 1300-1400 когато е студена, а това не е нормално, след като загрее падат до 1000-900, но понякога и до 1100. В движение я освобождам от скорост и виждам, че оборотите се вдигат доста, отиват на 1400... в зависимост от температурата разбира се, понякога в движение на свободна са около 1100, но никога не са нормални, тоест около 800.
Преди нямах този проблем. Също забелязвам, че от доста време на сам колата гърми в ауспуха, като и подам рязко газ гърми, при смяна на предавките в повечко ''изрязване'' пак гърми доста сериозно, все едно съм на рали, за жалост това не ме радва и не е нормално.
С махнат катализатор съм и имам резонатор, ако това е от значение де.
Днес забелязах, че и при леко каране и не толкова силно подава на газ изпатка в ауспуха.
Та какво може да е това, ламба, дибитомер, нещо друго ?
Тези гърмежи се получават заради по-богати от нормалното смеси. Най-честа причина е мудна или неработеща ламбда. Както беше писано вече, проверете ламбдите си с мултицет - напрежението трябва да се изменя между около 0.2 и 0.8 волта. Ако това не се случва, или пък се случва, но прекалено бавно - ламбдата е за смяна.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Я ми кажи колега г/д колко бързо трябва да се изменят тези стойности и къде точно да замеря... при какви обороти или няма значение това.
Може би моята ламбда сработва от време на време, защото ей сега карах колата и оборотите при палене бяха 800, след това се вдигнаха на 1000, но определено не е както трябва нещо... а и самата кола я чувствам доста мудна, не, че е била бегачка някога.
Може би моята ламбда сработва от време на време, защото ей сега карах колата и оборотите при палене бяха 800, след това се вдигнаха на 1000, но определено не е както трябва нещо... а и самата кола я чувствам доста мудна, не, че е била бегачка някога.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Ей сега забелязах, че като запуша ауспуха и оборотите се нормализират
като го отпуша и пак почват да играят

като го отпуша и пак почват да играят
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Plamen_Shopov_BMW написа:Я ми кажи колега г/д колко бързо трябва да се изменят тези стойности и къде точно да замеря... при какви обороти или няма значение това.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B5%D1%80
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Няколко колеги те посьветваха за ламда...аз сьщо сьм за нея.....сиптомите са точно такива каквито ги имаш ти.... Прежали 120,130лв и си купи една......
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
нее задължително да е заминала ламбдата.На моята и се пълни буксата с вода и на диагностиката дава че работи в горната граница и изкарва грешка.като откача буксата и я издухам хубажо с компресора и заспива.моята сонда е нова -беру 

Колега освен ламбдата и температурния датчик ще излезат като грешка при диагностика. Когато я закарш ги накарай да ти премерят налягането на безина в рейката.Трябва да около 3 бара. Също така ако на диагностиката извади грешка с код 1222, която всъщност е за ламбда, провери и дебитомера ( пробвай с работещ такъв).
Казвам го защото имах същият проблем в резултат на който си карам една ламбда BOSCH на 2 месеца в багажника, а проблема беше в дебитомера.
А възможните причини за тази грешка 1221 според AUTODATA са:
wiring, intake/exaust leak,fuel level low,fuel pressure,EVAP purge valve, injector(s), HO2S, ECM.
Казвам го защото имах същият проблем в резултат на който си карам една ламбда BOSCH на 2 месеца в багажника, а проблема беше в дебитомера.
А възможните причини за тази грешка 1221 според AUTODATA са:
wiring, intake/exaust leak,fuel level low,fuel pressure,EVAP purge valve, injector(s), HO2S, ECM.
Можеш да си измериш дебитомера дали е изправен, за всеки случай.
Става лесно, през буксата му. Ако ти се занимава на 65 стр. в книгата за е36 е описано как.
Става лесно, през буксата му. Ако ти се занимава на 65 стр. в книгата за е36 е описано как.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2