Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от Веселин|Василев » 15 Мар 2011, 12:52

Lattri

Ще ти препоръчам някои неща, ако искаш ги пробвай един месец и ще кажеш как ти действат.

Първо е много важно да ядеш затова:
1. Сутрин -1 кофичка кисело мляко (2%) с 5-6 лъжици овесени ядки + 30-40 грама стафиди, 30 грама суроватка протеин (препоръчвам ти PEAK Whey Pro).
2. 3 часа след закуската - 30 грама суроватка във вода, а не в мляко.
3. На обяд към 1 часа - Пилешко месо 200-300 грама (пържола от бут или филе от гърди, за второ ако не понасяш суха храна яж пържолата) или бяла риба 200 грама (филе) + 50-60 грама ориз + зелена салата с 2 лъжици зехтин или само зеленчуци (краставици примерно).
4. След обяд към 4 часа - яж риба тон от консерва (собствен сос) + Плодове
5. Вечеря към 8 часа - Пилешко или телешко месо + салата
6. Към 11 часа - 40 грама казеин

Забрави за мазнотии, глезотии, алкохол, цигари и всичко каквото си ял или употребявал до сега. Сладко единствено след тренировка (диетичен шоколад).
Както тренираш през ден си купи протеин PEAK Createstone и след тренировка си разреди във вода 3 мерителни с едно хапче.
Ако нямаш сила преди тренировката можеш да пиеш креатин или PEAK Plutonium, но внимавай с второто, при него не приемай повече от 10-15 грама, че си е силен, също не го приемай ако имаш проблеми с кръвното.

Ако изпълняваш всичко правилно и точно би трябвало да качваш маса (5-6 килограма) с много малък процент мазнини и + фитнеси ще доведе до много добри резултати. Обърни внимание на тренировките, направи си хубава 4 дневна програма за всички мускулни групи!

П.П Изброените продукти по горе не са стеройдни!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 15 Мар 2011, 18:18

Веселин|Василев написа:Lattri

Ще ти препоръчам някои неща, ако искаш ги пробвай един месец и ще кажеш как ти действат.

Първо е много важно да ядеш затова:
1. Сутрин -1 кофичка кисело мляко (2%) с 5-6 лъжици овесени ядки + 30-40 грама стафиди, 30 грама суроватка протеин (препоръчвам ти PEAK Whey Pro).
2. 3 часа след закуската - 30 грама суроватка във вода, а не в мляко.
3. На обяд към 1 часа - Пилешко месо 200-300 грама (пържола от бут или филе от гърди, за второ ако не понасяш суха храна яж пържолата) или бяла риба 200 грама (филе) + 50-60 грама ориз + зелена салата с 2 лъжици зехтин или само зеленчуци (краставици примерно).
4. След обяд към 4 часа - яж риба тон от консерва (собствен сос) + Плодове
5. Вечеря към 8 часа - Пилешко или телешко месо + салата
6. Към 11 часа - 40 грама казеин

Забрави за мазнотии, глезотии, алкохол, цигари и всичко каквото си ял или употребявал до сега. Сладко единствено след тренировка (диетичен шоколад).
Както тренираш през ден си купи протеин PEAK Createstone и след тренировка си разреди във вода 3 мерителни с едно хапче.
Ако нямаш сила преди тренировката можеш да пиеш креатин или PEAK Plutonium, но внимавай с второто, при него не приемай повече от 10-15 грама, че си е силен, също не го приемай ако имаш проблеми с кръвното.

Ако изпълняваш всичко правилно и точно би трябвало да качваш маса (5-6 килограма) с много малък процент мазнини и + фитнеси ще доведе до много добри резултати. Обърни внимание на тренировките, направи си хубава 4 дневна програма за всички мускулни групи!

П.П Изброените продукти по горе не са стеройдни!

Аз имам почти същата програма на хранене, но с малки разлики. Задължително ще пробвам мюслито с кисело млеко и стафиди. Искам да попитам казеина пак ли е вид протеин и как влияе на здравето?

Не пия и не пуша и даже сладко не ям толкова много, но ще го намаля до минимални количества. Peak Creastone пак ли е суроватка? Креатин много не искам да пия защото като го спра след това ще загубя 30% от силата си а и доколкото си спомням някой ми беше споменал, че от него се задържало вода. Просто искам всичко да става максимално чисто с малката намеса на протеин, но просто не знам коя марка е най добрата и най ефикасната за тази цел.
Последна промяна Lattri на 15 Мар 2011, 18:22, променена общо 1 път
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 15 Мар 2011, 18:22

Ако тепърва почваш да вдигаш избягвай добавките които дават допълнителна мускулна сила, защото костната ти такава ще наваксва трудно растежа на мускула.
Сиреч рискуваш травми породени от жажда да вдигаш повече, а реално скелета ти ще се бори да навакса => травми
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 15 Мар 2011, 18:24

deyan-enchev написа:Ако тепърва почваш да вдигаш избягвай добавките които дават допълнителна мускулна сила, защото костната ти такава ще наваксва трудно растежа на мускула.
Сиреч рискуваш травми породени от жажда да вдигаш повече, а реално скелета ти ще се бори да навакса => травми

Точно това е, че от година и малко тренирам с общо почивки от 2 седмици (бях болен) и не мога и не мога да дръпна напред, колкото и добре да се храня.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Мар 2011, 20:49

Lattri написа: и крака не правя.

Почвай да клякаш! Килограми се качват на крака и на гръб. Как да стане, като не тренираш крака?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 15 Мар 2011, 21:38

TNT написа:

Почвай да клякаш! Килограми се качват на крака и на гръб. Как да стане, като не тренираш крака?

Без да правиш крака нищо няма да направиш да знаеш...

Клек, лег , тяга и раменни преси са упражнения които се правят задължително

Горните програми са доста сложни за начинаещ.

Свикни да ядеш поне 5 пъти на ден и ще видиш резултата. И в течение на времето ще изчистваш менюто.
А щом си слаб няма нужда да се ограничваш от нищо - бухай здраво :)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Мар 2011, 1:20

Lattri

185 - 69кг си точно същия маркуч , какъвто бях аз . Без базовите - лек , клек ,тяга нищо няма да постигнеш . Това което мога да те посъветвам е да започнеш с много малки тежести и да изпълняваш упражненията супер внимателно и поне с 30кг ПО-МАЛКО от това което усещаш , че можеш . Ти предполагам си израснал много бързо и е възможно коленете например да са ти податливи на контузии . От опит говоря ...
Дългучите не са за клякане и тяга , но се налага да ги правим - овивай с бинтове , стягай колана и не се прави на герой във фитнес :yes: Което съвсем не означава , че не трябва да се потиш де :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 16 Мар 2011, 12:15

TNT написа:

Честно казано като започвах да тренирам правих и крака няколко месеца, но спрях защото исках да стана по широк от талията и нагоре. Краката са ми горе долу добре (тичам всеки уикенд в западен парк + сигурно имам повече километри на колело отколкото на кола) ама нагоре съм клечо. Много искам да ми тръгне гърба... Не мога да се набирам и тва е. Пробвал съм, но не става, затова правя със широк хват на уреда и тежестта която слагам е 40 килограма 8 до 10 повторения 4 серии (1 загрявка с 10кг) и това е така от няколко месеца. Пробвал съм с 45кг ама тогава много започвам да се огъвам и упражнението не влиза като хората. Интересно, че като започвах да тренирам пиех протеин + креатин и 50 килограма си ми бяха лекички а сега без креатина е много по зле.

kriso85 написа:
TNT написа:

Без да правиш крака нищо няма да направиш да знаеш...

Клек, лег , тяга и раменни преси са упражнения които се правят задължително

Горните програми са доста сложни за начинаещ.

Свикни да ядеш поне 5 пъти на ден и ще видиш резултата. И в течение на времето ще изчистваш менюто.
А щом си слаб няма нужда да се ограничваш от нищо - бухай здраво :)

Щом казвате започвам да правя и крака. За яденето 90% от времето се храня по няколко пъти на ден и то все с храни, от които мога да извлека доста килокалории. Ям и много картофи, но този бърз метаболизъм не мога да го надвия.

acho.rs написа:
Lattri

185 - 69кг си точно същия маркуч , какъвто бях аз . Без базовите - лек , клек ,тяга нищо няма да постигнеш . Това което мога да те посъветвам е да започнеш с много малки тежести и да изпълняваш упражненията супер внимателно и поне с 30кг ПО-МАЛКО от това което усещаш , че можеш . Ти предполагам си израснал много бързо и е възможно коленете например да са ти податливи на контузии . От опит говоря ...
Дългучите не са за клякане и тяга , но се налага да ги правим - овивай с бинтове , стягай колана и не се прави на герой във фитнес :yes: Което съвсем не означава , че не трябва да се потиш де :lol:

Колега много си прав. Коленете наистина са ми податливи на контузии. Веднъж на Витоша се пребих така здраво, че 2 седмици не можах да ходя изобщо. Странно, но никога през живота си не съм чупил крак или ръка или каквото и да е било друго а съм имал наистина великолепни падания. Упражненията в началото ги правех с много малки тежести и супер правилно и постепенно взех да качвам килограмите до 8 повторения и спирам. Ако ги намаля няма ли да загубя сила?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2011, 12:31

Най-добре забрави за широкия хват. Травмиращ е, а и с нормалния (малко по-широко от раменете) се вдига повече. И наблегни сериозно на гърба, явно имаш проблем със силата там, щото приятелката ми без проблем прави с 40 на скрипец и се набира.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 16 Мар 2011, 13:09

bum_bum написа:Най-добре забрави за широкия хват. Травмиращ е, а и с нормалния (малко по-широко от раменете) се вдига повече. И наблегни сериозно на гърба, явно имаш проблем със силата там, щото приятелката ми без проблем прави с 40 на скрипец и се набира.

Точно!! От година тренировки за гръб и 40 килограма и дотам. Имам отделна тренировка за гръб ама не върви. Ще пробвам с нормален хват да видим как ще стане.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2011, 14:27

Мен ако питаш заеби и скрипеца, от него сила няма да видиш. Наблегни на гребания с лостове, дъмбели, тяга и разни др основни упражнения. Разните скрипци и машини за гръб ги остави, докато направиш достатъчно сила.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 16 Мар 2011, 15:59

bum_bum написа:Мен ако питаш заеби и скрипеца, от него сила няма да видиш. Наблегни на гребания с лостове, дъмбели, тяга и разни др основни упражнения. Разните скрипци и машини за гръб ги остави, докато направиш достатъчно сила.

Щом казваш така ще направя колега, дано има резултат. Упражненията за гръб, които обикновенно правя са :

1.Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват (редувайки пред гърдите и зад гърба) http://www.bb-team.org/exercise/3772_pr ... z1GlYS3El2

2.Основа на гребането с ластици (в случая седнал със лост, редувайки едната ръка след това другата) http://www.bb-team.org/exercise/2902_os ... z1GlXHdfS3 (понякога правя едностранно гребане с дъмбел за разнообразие)

3.Разтваряне на пек-бек машина (от време на време) http://www.bb-team.org/exercise/1166_ra ... z1GlXHdfS3

4.Придърпване на долен скрипец (понякога с леко широк хват, понякога с тесен) http://www.bb-team.org/exercise/1189_pr ... z1GlXHdfS3

И с това свършва тренировката ми. Старая се да правя едно упражнение за гръб примерно днес по един начин и на следващата тренировка за гръб по друг идентичен начин. Пример: не правя всеки път гребане с лостове а за негов заместител понякога правя едностранно гребане с дъмбел http://www.bb-team.org/exercise/1155_ed ... e-s-dambel (т.2).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2011, 16:14

:shock: каква сила искаш от тези п*ткински упражнения. Хващай здраво лоста и греби, после с дъмбели и евентуално можеш да оставиш ластиците за накрая. Аз лично тренирам по коренно различен начин и не мога да ти дам съвет за сплит, щото вече не вярвам, че подобна тренировка е правилна, но наблегни на основни упражнения. Другото само те мори и като резултат нищо.. малко маса и никаква сила.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 16 Мар 2011, 16:29

bum_bum написа::shock: каква сила искаш от тези п*ткински упражнения. Хващай здраво лоста и греби, после с дъмбели и евентуално можеш да оставиш ластиците за накрая. Аз лично тренирам по коренно различен начин и не мога да ти дам съвет за сплит, щото вече не вярвам, че подобна тренировка е правилна, но наблегни на основни упражнения. Другото само те мори и като резултат нищо.. малко маса и никаква сила.

Благодаря за съвета колега. Ще наблегна на базовите упражнения и ще се надявам да има добър резултат :yes: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2011, 17:00

Това важи за всички упражнения, не само за гърба. Наблегни на лостове-клек, лег, тяга, гребане, преси с лост.
Колкото по-рано забравиш за машини, кабели и леки изолиращи упражнения с дъмбели, токолква по-голяма услуга ще си направиш.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата