ПРОБЛЕМ моля дайте мнение ..

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

ПРОБЛЕМ моля дайте мнение ..

Мнение от devincho » 15 Мар 2011, 1:48

Както карам колата (Е46 320д) почна нещо като да ми провлачва на ралични обороти .. немога да го обясня точно . Спрях на червено и забелязах че почна да гори синкав дим и то доста обилно, отбих на една спирка и реших да я изфорсирам малко, в момента в който натиснах педала на газта и оборотите ми скочиха на max. пуснах педала обаче оборотите не паднаха и същевременно от ауспуха излиза страшен дим .. завартях ключа да я изгася обаче колата не изгасна а продалжи да се форсира сама накрая в суматохата нз дали от мен или сама почна да сваля обортите до край угасна и повече не иска да запали ... ! Дайте някакво мнение по въпроса тези дни ще я карам на диагностика да видя за какво става на вапрос и дали ще ми кажат от какво е.. някой да сподели ако е имал същия проблем ако може някой съвет .

старши ентусиаст
Аватар

Re: ПРОБЛЕМ моля дайте мнение ..

Мнение от uCnaHeTcA » 15 Мар 2011, 8:43

Нещо такова ли се е случило :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=58SoI7YKr4o :confused:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Мар 2011, 9:52

Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но най-вероятно си за много сериозен основен ремонт...

Предполагам, че всичко в мотора е стопено и компонентите му буквално са се заварили един за друг (или са в насипно състояние). По-добре се ориентирай към търсене на друг двигател.
Последна промяна Zagy на 15 Мар 2011, 9:59, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 15 Мар 2011, 9:59

Синкав дим -> гори масло.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 15 Мар 2011, 10:25

Както Заги се изрази, ужасен проблем, мотора се форсира, изгаря всичкото масло и спира, защото всичко се е спекло.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 15 Мар 2011, 11:59

Ебаси такова нещо за първи път виждам :shock: :shock: :shock: колега нз какво да ти кажа дано да не е тежко състоянието ти но от клипа с Х5-цата имам 4увтстовото 4е после е за Белканто тоя джип :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Мар 2011, 14:06

а температурата вдигна ли се на мах?иначе това и като на клипа маиче става като почва да хвърля масло в турбината и от там един безкраен процес на горене :|
дано мотора не е щета целия
важно мисля,че беше да се знае в такава ситуация е да се спре притока на въздух и мотора от самосебе си ще изгасне,например да се запуши с ръка дебитомера,ако греша моля да ме поправите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 15 Мар 2011, 15:11

kiko написа:а температурата вдигна ли се на мах?иначе това и като на клипа маиче става като почва да хвърля масло в турбината и от там един безкраен процес на горене :|
дано мотора не е щета целия
важно мисля,че беше да се знае в такава ситуация е да се спре притока на въздух и мотора от самосебе си ще изгасне,например да се запуши с ръка дебитомера,ако греша моля да ме поправите

Или включваш на 5-та ,спирачки и въртиш ключа за да спре..иначе това с спирането на въздуха и аз съм го чувал,но ако е тоа от клипа...аз не бих застанал над двигателя :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 15 Мар 2011, 15:26

Турбината заминава и към двигателя почва да влиза маслото, което същност се превръща в основно гориво :maad: Няма такава тотал-щета ! И аз не бих рискувал да отворя капака ( да ме суровака я врящо масло , я гръмнал радиатор , я бутало :evil: ) А ако си автомат, няма как да ти даде да превключиш на каквото и да е било на тези обороти . ; Колега, ако ти е заминал така двигателя, търси за към 2бона може да си намериш и сложиш друг .. ужас

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 15 Мар 2011, 16:47

Каквото и да ти кажат колегите си за основен ремонт най-вероятно или за доста скъп,мой съвет както и Заги ти каза най-добре търси друг мотор :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Мар 2011, 17:04

The Edge написа:! И аз не бих рискувал да отворя капака ( да ме суровака я врящо масло , я гръмнал радиатор , я бутало :evil: )

в миитбастърс направиха много интересн тест и стана,с пожарогасителя пръскаха една кола отпред непосредствено пред радятора или към въздушния филтър, в движение беше колата и загасна!
та варянт е и от разтояние към дебитомера или към отвора за въздух към филтъра
за гасене на скорост става само ако не си автомат

Потребител
Аватар

Мнение от devincho » 15 Мар 2011, 18:39

Нещо подобно на клипчето стана обаче не толкова продължително за около 20 секунди изгасна а вклипа бая се реже... Аз предполагам че турбината е за смяна или за ремонт.. не вярвам чак двигателя да се е скапал.. НОоо все пак докато не я види експерт няма как да твърдя нещо... Ако някой знае във Варна къде да отида да даде съвет аз мисля до Техн.Университет има едни дето се занимават само с турбини ...ако някой има по добър вариянт да сподели :С

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 15 Мар 2011, 19:48

The Edge написа:Турбината заминава и към двигателя почва да влиза маслото, което същност се превръща в основно гориво :maad: Няма такава тотал-щета ! И аз не бих рискувал да отворя капака ( да ме суровака я врящо масло , я гръмнал радиатор , я бутало :evil: ) А ако си автомат, няма как да ти даде да превключиш на каквото и да е било на тези обороти . ; Колега, ако ти е заминал така двигателя, търси за към 2бона може да си намериш и сложиш друг .. ужас

Колегата е прав, мотора е задрал, търси нов най-добре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 15 Мар 2011, 19:56

http://www.youtube.com/watch?v=dHOpUPR5 ... re=related

Ужас.. найстина май ще е най добре друг мотор.
Незнаех за такова нещо да става с колите ни.
Така може ли да се получи и при бензинки?
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Мар 2011, 19:59

На бензинка няма как да стане - това може да се случи само на двигател, който работи на принципа на самозапалването (демек дизел).

Другия вариант това да се случи на печка е от брутално изхабени сегменти - през през тях по време на горенето навлизат горещи газове в картера, маслото се нагрява и изпарява и пак през сегментите влиза в цилиндрите и се самозапалва. Резултата е същия.
Si non confectus, non reficiat.

Следваща

Назад към E46