Скърцане при ускорение?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Medalow
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46
- Мечтае да кара: Lamborghini
Скърцане при ускорение?
Здравейте, днес забелязах нещо странно. Примерно карам на 2ра и отпусна газта и пак дам газ се чува едно прескърцване отзад. На всички предавки го прави. Идеи какво може да е? Защото я гледахме на канал и майстора поогледа, дърпа, бута и каза, че е нещо от ръчната, обаче каква роля играе ръчната в случая когато колата е в движение? Нещо ме съмнява.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Скърцане при ускорение?
Колега, коя година ти е колата? 320д преди фейса често късат задния мост от купето. Остави колата на място и я бутни леко напред и назад - ако ти скърца отзад под задната седалка - това е проблема. Това е производствен дефект на БМВ - при фейса е подсилен, въпреки, че и там се среща.
- Medalow
- Потребител
-
Преди фейса е. Утре през деня ще пробвам това което ми каза. Ако се окаже същото как да процедирам от там нататък?
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Има теми по този въпрос- подробни, но с две думи- разглобяване и кърпене. И вече зависи от майстора, който ще ти го прави. Но преди това трябва да е вдигнеш отзад и да гледаш. Може и на канал, и на подемник.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
majstorapetkov написа:Има теми по този въпрос- подробни, но с две думи- разглобяване и кърпене. И вече зависи от майстора, който ще ти го прави. Но преди това трябва да е вдигнеш отзад и да гледаш. Може и на канал, и на подемник.
+1

- Medalow
- Потребител
-
Значи днес бутах колата назад напред пред блока но не се чува нищо. Вчера я гледаха и на канал и на подемник. Сменях накладки отпред. Майстора го познавам и се закрепя попринцип. Но бая се учуди и не разбра от къде е проблема. Мисля, че ако се беше скъсал задния мост щеше да се види, или се лъжа? Действително когато ръчната е вдигната и натискам колата надолу нагоре отзад скърца нещо, когато пусна ръчната и оставя на скорост, колкото и да натискам надолу колата нищо не скърца. Възможно ли е да е нещо от ръчната и да се притеснявам излишно? Майстора каза, че е нещо от жилото на ръчната или нещо такова... 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Medalow написа:Значи днес бутах колата назад напред пред блока но не се чува нищо. Вчера я гледаха и на канал и на подемник. Сменях накладки отпред. Майстора го познавам и се закрепя попринцип. Но бая се учуди и не разбра от къде е проблема. Мисля, че ако се беше скъсал задния мост щеше да се види, или се лъжа? Действително когато ръчната е вдигната и натискам колата надолу нагоре отзад скърца нещо, когато пусна ръчната и оставя на скорост, колкото и да натискам надолу колата нищо не скърца. Възможно ли е да е нещо от ръчната и да се притеснявам излишно? Майстора каза, че е нещо от жилото на ръчната или нещо такова...
Ако задният ти мост се беше скъсал или тръгнал да се къса щеше да се види,има достаъчно място за това.Не знам как ръчната може да ти скърца освен ако има проблем в самото жило или накладките и да са заминали-провери тези неща и би трябвало да си решиш проблема

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Аз имам същия проблем. При мен се чува само от ляво. Чува се при натиснати спирачки или дръпната ръчна, най-осезаемо. На 1ва и отпускам съединителя до половината докато захапе леко и задницата да "потъне". А иначе го забелязах няколко пъти като потеглях, тогава се чува по-малко и много рядко. Не са амортисьори или пружини. Проверил съм диска за повишена температура, не е. Значи не ми задържат накладките. Не ми се вярва и да е от тях самите, защото са сменяни всички заедно и би следвало всички да се чуват. Както правят когато не са загрели при напълно спиране.
Но ако е от ръчната, защо по дяволите се чува и при натиснати спирачки не знам.
Но ако е от ръчната, защо по дяволите се чува и при натиснати спирачки не знам.
- Medalow
- Потребител
-
martin_g60 написа:Ако задният ти мост се беше скъсал или тръгнал да се къса щеше да се види,има достаъчно място за това.Не знам как ръчната може да ти скърца освен ако има проблем в самото жило или накладките и да са заминали-провери тези неща и би трябвало да си решиш проблема
Накладките на ръчната ги смених преди около 2 месеца. Тогава хващаше на третия зъб, а сега пак хваща най-горе. Като изключим накладките следва наистина да е нещо от жилото. Много странно ми звучи, но човек никога не знае...

Колега @BoBoGTO, може и нещо друго да излезе, знае ли се... Може да се окаже следващото слабо място на Е46

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Честно казано към момента не ми се занимава.
Просто проблема се проявява само при горепосочените условия, сиреч ако не го направя нарочно, нема стане. 
Като ми дойде време за накладките и трябва да разглобявам, че и дисковете ми са за следваща смяна, тогава ще се занимавам.
За сега мога само да помогна като ви покажа клипчето, което заснех. Извинявам се за появата си в него.
Фън-а започва след 1вата минута. Отначало е с натиснати спирачки, после е с дръпната ръчна.
Иначе между другото ръчната си ми фаща още от първия зъб.
http://www.youtube.com/watch?v=leyIatSmm-Q

Като ми дойде време за накладките и трябва да разглобявам, че и дисковете ми са за следваща смяна, тогава ще се занимавам.
За сега мога само да помогна като ви покажа клипчето, което заснех. Извинявам се за появата си в него.

Иначе между другото ръчната си ми фаща още от първия зъб.
http://www.youtube.com/watch?v=leyIatSmm-Q
10 мнения
• Страница 1 от 1