Протест против високите цени 16 .04 . 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Протест против високите цени

Мнение от streetz » 15 Мар 2011, 11:21

Alpina_fanatic написа:То в НЕДЕЛЯ какъв ПРОТЕСТ може да има :?: :dunno:

Такъв, на който ще могат да присъстват много повече хора, отколкото ако е в делничен ден.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Мар 2011, 12:04

Аз пак ще си кажа,не ме интересува че сме били с най-ниските ставки на акциза в ес,интересува ме че сме с на-малките заплати и като така не ме интересува кой кого щял да пита,интересува ме утре или до края на седмицата как ще свали цените,никой не ме е питал на референдум дали искам в ес и после да ми налагат критерии дето работели там,когато ми налагат критерии и нива на акцизи да повишат нивата на заплатата,не може да искат да сме с цени на ес а със заплати на индиици,така че който не може да свали цените да си заминава и да идва такъв който може да свали цените,какво постоянно ми се оправдават с ес,да не би ес да ги е избрал за депутати,ще работят за тези дето са ги избрали а не да ми се явяват по телевизора и да ми обясняват как ес ги похвалил,Аз,Ние трябва да ги похвалим,не некой друг.Идиоти нагли!!!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 15 Мар 2011, 12:28

ГЕРБ е крайно време да се откажат от начина си на извинения за некадърността си на управление.
Лицето ББ е ясно че служи на собствени икономически изгодни интереси.
Стига евтини циркаджийски номера-Европейския съюз това,Европейския съюз онова.
Нашия клоун премиер да вземе пример от истински мъжкар в управлението-нека да е страна с подобна на нашата политическа история-Чехия.Чешкия премиер нееднократно показа завидна политическа воля и се противопостави на редица уж изисквания на Евросъюза,само и единствено в името на интересите на собствения си народ.
И ДОКОГА тук,на наша територия ще се търпят идеологически еничари да ни управляват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 15 Мар 2011, 12:44

Е.Димитров написа:Аз пак ще си кажа,не ме интересува че сме били с най-ниските ставки на акциза в ес,интересува ме че сме с на-малките заплати и като така не ме интересува кой кого щял да пита,интересува ме утре или до края на седмицата как ще свали цените,никой не ме е питал на референдум дали искам в ес и после да ми налагат критерии дето работели там,когато ми налагат критерии и нива на акцизи да повишат нивата на заплатата,не може да искат да сме с цени на ес а със заплати на индиици,така че който не може да свали цените да си заминава и да идва такъв който може да свали цените,какво постоянно ми се оправдават с ес,да не би ес да ги е избрал за депутати,ще работят за тези дето са ги избрали а не да ми се явяват по телевизора и да ми обясняват как ес ги похвалил,Аз,Ние трябва да ги похвалим,не некой друг.Идиоти нагли!!!

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 15 Мар 2011, 13:09

Значи няколко дни чета тука мнения от протестта не съм писал че нямах кирилица....повярвайте ми втори такъв няма да има. Куките бяха адски неподготвени, очакваха 100-ина автомобила най-много. Забравете за второ блокиране на каквото и да било....веднага ше дойдат костенурките (някой от вас може би знаят за кой говоря).
Аз бях на орлов мост, бях и на кино арена, бях и на народното събрание....през цялото това време видях не повече от 100 куки...другия път ше са 500 минимум.
Колкото до журналиста според мен са го арестували не заради това че е снимал а защото е нямал лична карта...нормален полицейски прийом за репресивни действия.
Следващия митинг трябва да е пак по този начин и всичко да става спонтанно, защото ако обявиш "блокиране пътни артерии" куките ще са подготвени и това няма да стане. На място се решава къде се тръгва и какво се блокира...не е много сложно да се разходиш из колите и да кажеш на първите 30 коли всички тръгват към орлов мост да блокират, на следващите 30 "всички тръгват към сливница и к. величков" и т.н. Има и още нещо. Ако се блокира нещо то това трябва да е цариградско но още горе на входа на София...така "гражданите" на София няма да могат да се приберат и ще има задръстване до ихтиман....това примерно могат да го направят хората които протестират на Г.М.

Също така един съвет към организаторите на протестта (ако някой има връзка с тях). Внимавайте, защото куките ще ви натиснат на 100% съм убеден. Също така нека бъдем единни и ако тръгнат да прибират някой просто всички да скочат. Куките са страхливи, защото след природата тълпата е най-страшното нещо и нищо не може да я спре...справка Египет.....или пък 1997г.!!!

Колкото до деня на протестта мисля че е най-подходящо да е в неделя поради факта че ще дойдат много хора. Естествено че е по-добре да е делничен ден но тогава ще има 10-20% от това което беше в неделя....
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 15 Мар 2011, 13:16

Ееее ама като кажете "куките ще дойдат" или "костенурките" ами да идват ве, няма да стрелят с автомати по тълпата или да пускат зарин/зуман. Още по-добре ако има някой със разбит нос - още повече патардия ще се вдигне, а на нас точно това ни трябва (и те го знаят)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 15 Мар 2011, 13:21

Адмирации към Е.Димитров и jordanpar, точно, ясно и кратко. За следващия протест съм в София.

BMW120, целта е да не се правят безредици. Не трябва по никакви причини да се стига като това през 1997, мисля че сме цивилизовани хора и може да стигнем до консенсус по мирен и човешки ред. Разбира ако не спрат с маймунските номера и търпението свърши, може и да се плоучи нещо такова.
Вече на всички им е писнало от извинения, ама виждаш ли Станивев е виновен, съдът е виновен че ги пуска и ЕС е виновен. Имат власт .. да я упражняват както трябва, оправданията са до време.
P.S. колко е акта за неправилно спиране на жълти павета :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 15 Мар 2011, 13:22

batvlady79 написа:За да е значително по-ефективен протеста трябва да се блокира пътя от и до рафинерията, по този начин ще й се отреже достъпа до суровината и в същия момент няма да мога да прявят доставки до повечето си партньори-вериги. Ако тази блокада е за няколко дни няма начин да не огънат краката и тогава ще видите кво ще стане.
Освен това истината е, че бензиностанциите са по-малкото зло в случая. Номера е в това, че наценката на литър гориво е доста голяма още в завода и затова излиза по цени на едро около 1,40 лв за литър. преди данъци. Себестойността на литър гориво е 40 ст. - тук се включват разходите за суровия петрол, заплати, материали, амортизация и всичко останало. Останалото е печалбата на завода 8)

Toчно и аз това щях да напиша....
The standard barrel of crude oil or other petroleum product (abbreviated bbl) is 42 US gallons (34.9723 imp gal; 158.9873 L)

Нереално е 1000л да струва 1227лв. Акциза пък да не говорим....не може да е 60% от стойността на самия петрол...
Не съм икономист, но който ми казва, че нищо не може да се направаи да си ебава майката. :bang:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Мар 2011, 13:24

Те куките следващия път може да са 500, ма ние ще сме поне 2000 - на хората им хареса единната проява, а и имам познати, които тоя път ще дойдат. А и куките няма да посмеят да барнат никого, защото ние все пак само сме се събрали, не правим простотии или нещо подобно... така че споко :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от masimo » 15 Мар 2011, 13:26

Zagy написа:Те куките следващия път може да са 500, ма ние ще сме поне 2000 - на хората им хареса единната проява, а и имам познати, които тоя път ще дойдат. А и куките няма да посмеят да барнат никого, защото ние все пак само сме се събрали, не правим простотии или нещо подобно... така че споко :mrgreen:

Абсолютно. Мой познати не дойдоха, защото смятаха че ще има малко хора и е безсмислено... След като видяха какво е положението сега ме увериха, че ще се включат активно. Вярвам че това ще е лавинообразно и втория протест ще е доста по сериозен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 15 Мар 2011, 13:29

spacepl написа:Ееее ама като кажете "куките ще дойдат" или "костенурките" ами да идват ве, няма да стрелят с автомати по тълпата или да пускат зарин/зуман. Още по-добре ако има някой със разбит нос - още повече патардия ще се вдигне, а на нас точно това ни трябва (и те го знаят)

Аз нямам абсолютно никакъв проблем да се бия с тея комплексари....това казвам че дотам трябва да се стигне, но срещу тея борбата изисква и малко акъл иначе ше ти напомпат каските като на 14 Януари и видя на другия ден колко бяха нали....
Масимо точно заради тва че се правиме на цивилизовани, а всъщност сме едни истински Бай Ганьовци (с което аз се гордея), ни тъпчат и си прават квото си искат с нас....За това трябва да има и малко кютек за да се чуем. Примерно аз съм изненадам че на орлов мост не дойдоха куките за да ни изтласкат, а видях че имаше и хора около мен които също бяха готови.
А това което най ми хареса на протестта е че имаше само млади хора, готови за борба!!!

Изображение
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 15 Мар 2011, 13:31

BMW120 написа:
Аз нямам абсолютно никакъв проблем да се бия с тея комплексари....

:shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 15 Мар 2011, 13:34

Alpina_fanatic написа:
BMW120 написа:

Е тва вече е лошо, нали знаеш, че като употребиш сила им развързваш ръцете, а те бият по много, оборудвани са и закона е с тях. Губиш още преди да си започнал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 15 Мар 2011, 13:38

spacepl написа:
Alpina_fanatic написа:
BMW120 написа:

Е тва вече е лошо, нали знаеш, че като употребиш сила им развързваш ръцете, а те бият по много, оборудвани са и закона е с тях. Губиш още преди да си започнал.

ФАКТ. Но повярвай ми много преди ти да употребиш сила те са го направили вече точно поради факта че закона им е развързал ръцете...
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от masimo » 15 Мар 2011, 13:56

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТИГА ДО БОЙ ! Излизаме единно и си държим на исканията ... затваряме пътища но не се биеме.
На протеста имаше малки деца и ученици. Ще прибият по погрешка някое дете после на нас ще ни тежи на съвеста че ние сме почнали първи. Протест, затваря се центъра на София петък следобяд, затвяря се рафинерията в Бургас и чакаме ... 8 часа си седиме и бъбреме дали M52B28 ще издуха Audi A4 1,8T с чип и така докато не се случи нещо. Боя не е решение, поне засега ... Ако ни докарват до просешка тояга и до него ще се стигне де, но за съжаление, пострадалите ще са между нас и обикновенни полицай, а не тези дето ги возат в S-класа и се тъпчат в офиси 300квадрата ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата