Демпферна шайба М50 ванус
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Демпферна шайба М50 ванус
Днес колеги се случи нещо много странно с колата.Имах работа насам-натам и при едно спиране с изгасване на двигателя при опит да го запаля 5 минути по-късно той запали и след 1 секунда загасна.пак опи да го запаля ,но никакви признаци на възпламеняване в нито един цилиндър/никакво припукване.Като направих още един опит на стартер двигателя взе да затриса като на оборот ,но без никаква следа за припалване (затрисането не бе от възпламеняващ се цилиндър) и най-интересното беше ,че като върна ключа назад и до окончателното спиране в пълен покой на коляновия вал се чуваше странно полу свирене,полу скърцане.Сам бях и нямаше кой да ми върти на стартер за да погледна към шайбата ,но съм 95% сигурен ,че тя се предаде.Преди не много време в движение като изключих от скорост за малко ми угасна и тогава не можах да повярвам ,че се случи такова нещо ,но след днешната случка се убеждавам ,че след 800 000 км почти тя се предава
Другото нещо което ми правеше впечатление от скоро е ,че като превключвам след 6000 мин-1 след пълното изключване на съединителя когато въртящия момент отива по трансмисията до колелата отзад се чуваше едно свирване като сякаш ремък приплъзва ( ремъците и ролките са ми почти нови).Всичките тези симптоми не бяха случайни в крайна сметка ,досега не е имало случай в който нещо отведнъж да сдаде багажа а винаги си е показвало с времето ,че започва да се скапва.
Ако започнат да се появяват такива признаци на вашите автомобили не изключвайте демпферната шайба като възможен проблем.
В крайна сметка след доста часове привечер като отидох при колата тя си запали както всеки път и после докато се прибера на няколко пъти пак палеше.Явно гумата вътре като изстине хубаво позалепва и кара докато не се загрее яко.Имал ли е някой от вас проблем с тази част ,защото в Е34 освен за шайби на ТДС , друго не се е писало.А то май като мойта кола друга с такъв пробег няма
Георги Пенчев

Ако започнат да се появяват такива признаци на вашите автомобили не изключвайте демпферната шайба като възможен проблем.
В крайна сметка след доста часове привечер като отидох при колата тя си запали както всеки път и после докато се прибера на няколко пъти пак палеше.Явно гумата вътре като изстине хубаво позалепва и кара докато не се загрее яко.Имал ли е някой от вас проблем с тази част ,защото в Е34 освен за шайби на ТДС , друго не се е писало.А то май като мойта кола друга с такъв пробег няма

Георги Пенчев
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Демпферна шайба М50 ванус
Може ли малко пояснение за коя шайба става въпрос 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Penchev
- Сватбаря
-
Поинтересувах се за шайбата точно коя част е въпросния демпфер и обратно на очакваното от мен се оказва ,че той е към гривната за датчика на коляновия вал.М42-ките правили проблеми много от нея , в момента ,в който закъснее малко повече от нормалното - закъснява и момента за запалване и двигателя гасне.
Сега се търси тази част , да видим от къде какво ще изкочи ...
Георги Пенчев
Сега се търси тази част , да видим от къде какво ще изкочи ...
Георги Пенчев
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
При ТДСа демпфера е само на шайбата на пистовия ремък
При М50 не съм обръщал внимание как е но ще погледна 

- Penchev
- Сватбаря
-
Оказа се ,че демпферната шайба е в учудващо добро здраве и решихме да сменим датчика на коляновия вал.Днес като го сменихме се оказа ,че кабела му в участъка където минава под ванус-а е със стопена изолация и има засегнати проводници.Нов оригинален сложих и покрай това се смениха всички гумени горивопроводи ,че някои бяха напукани лошо и сега да знам ,че каквото зависи от мен съм направил за да ме вози безпроблемно колата
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Жорка, радвам се, че зеленият параход отново ще цепи "вълните"
Той те оставя, ти него не

Той те оставя, ти него не

- Penchev
- Сватбаря
-
Stanchev написа:Жорка, радвам се, че зеленият параход отново ще цепи "вълните"![]()
Той те оставя, ти него не![]()
Здрасти Иво

Бойната машина не я оставям

Мисля си ,че имат ресурс при добра поддръжка да карат докато пресъхне петрола

Георги Пенчев
8 мнения
• Страница 1 от 1