Смяна масло на ск. кутия и хидравлика
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Смяна масло на ск. кутия и хидравлика
На скоростната кутия нямам табелка каква масло да се сложи, може да е паднала или не знам... АТФ ли трябва да бъде. Колата е 91год, ръчни скорости, м40 мотор. Каква марка ще ми препоръчате. Засега съм се спрял на Кастрол Дексрон ІІІ. Вие да препоръчате някаква друга марка масло, която също си заслужава, например четох из темите за Мотул. Също така, колко събира ск. кутия и хидравлика, за да знам какво количество масло да взема?
Смятам да сменя и на хидравликата и да сложа същото масло, че отдолу от казанчето ми някъде сълзи. Да източа от цялата система маслото и да проверя да няма пукнатина в казанчето, както и да почистя целия мазгоч дето е текъл.
Надявам се някой извършвал тези манипулации да сподели мнение, както и особености ако има нещо при смяната им.
Благодаря!
Смятам да сменя и на хидравликата и да сложа същото масло, че отдолу от казанчето ми някъде сълзи. Да източа от цялата система маслото и да проверя да няма пукнатина в казанчето, както и да почистя целия мазгоч дето е текъл.
Надявам се някой извършвал тези манипулации да сподели мнение, както и особености ако има нещо при смяната им.
Благодаря!
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Смяна масло на ск. кутия и хидравлика
Скоростната кутия по каталог лови 1л 150гр. Толкова сипах на мойта.
Не мога да те посъветвам какво да сипеш.
Не мога да те посъветвам какво да сипеш.

- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
хидравликата бих те посъветвал да смениш маркуча ,защото атф маслото е голяма гад и просто самия маркуч става много твърд дори и да го стегнеш пак не спира да тече и все пак е на 20 години ,маслото на което си се спрял е добро кутията я дават че събира 1.1 л .
Сменяй смело
Сменяй смело

BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
тази седмица смених маслото на скоростната кутия. Реших да не се цапам, защото за да го сменя ще ми трябва шприц, а пробката на ск. кутия си е на е.бало мамата място, и вместо да се цапам и да се чудя как да го наливам, реших да отида направо на гараж при едно чиче. взех си от него масло и ми взе 1 лв за труд. и си реших проблема, поне със скоростната кутия. сега скоростите влизат осезаемо по-мазничко. кутия ми събра около 1.150-1.200л. и съветвам, ако нямате хубав и голям шприц, просто не си струва да си играете да си сменяте маслото на ск. кутия самички. би било голяма играчка с някоя спринцовка.
за хидравликата и аз мисля, че маркучите са се вкаменили вече и ще бъдат сменени. процедурата с хидравликата ще я оставя за другата седмица. междувпрочем колко точно количество АТФ поема хидравликата?
за хидравликата и аз мисля, че маркучите са се вкаменили вече и ще бъдат сменени. процедурата с хидравликата ще я оставя за другата седмица. междувпрочем колко точно количество АТФ поема хидравликата?
- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
1 л. е достатъчно даже остава съвсем малко
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
5 мнения
• Страница 1 от 1