Табло ( Instrument Cluster ) вероятен проблем със стрелките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
Табло ( Instrument Cluster ) вероятен проблем със стрелките
Дне си писах с един колега от форума.Похвали ми се че е сложил хромни рингове на таблото и ми прати 2 снимки.От дума на дума установихме ,че ноговите стрелки при загасен автомобил сочат точно първата чера,точно от където трябва да започне отброяването.
При мен обаче не е така всяка стрелка е легнала с милиметър - два под първата черта
Ето и снимки:

Може ли някой колега да види при него как стоят нещата,защото ми се струва,че таблото ми е пипано.Предишния собственик е оборудвал колата с пълен M пакет и тези рингове които имам може да не са оригинални, и при монтажа да са разместени стрелките.
Ето и още нещо интересно:
http://www.youtube.com/watch?v=qbkNyFBI8II
Това го снимах преди малко в гаража.Дори към края взех фенерче уж да се вижда по хубаво,но нямаше ефект
Та мисълта ми е ,че стрелките при този тест на таблото ми не стигат до края,което ми се струва странно.
При мен обаче не е така всяка стрелка е легнала с милиметър - два под първата черта
Ето и снимки:

Може ли някой колега да види при него как стоят нещата,защото ми се струва,че таблото ми е пипано.Предишния собственик е оборудвал колата с пълен M пакет и тези рингове които имам може да не са оригинални, и при монтажа да са разместени стрелките.
Ето и още нещо интересно:
http://www.youtube.com/watch?v=qbkNyFBI8II
Това го снимах преди малко в гаража.Дори към края взех фенерче уж да се вижда по хубаво,но нямаше ефект
Та мисълта ми е ,че стрелките при този тест на таблото ми не стигат до края,което ми се струва странно.

Re: Табло ( Instrument Cluster ) вероятен проблем със стрелките
Ето ти на бензинка как седят нещата! http://www.youtube.com/watch?v=CGq1dFR_ ... re=related
Пусни от скритите функции на борда да ти отмерва скоростта в цифри (респективно оборотите), покарай примерно с 40 и ги засечи! Ако се наложи, отвори таблото и намести стрелките!
Пусни от скритите функции на борда да ти отмерва скоростта в цифри (респективно оборотите), покарай примерно с 40 и ги засечи! Ако се наложи, отвори таблото и намести стрелките!
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Колега мисля, че имаш проблем!
Забелязали ли сте когато си отваряте врата и да погледнете към таблото всички стрелки примърдват лекичко нагоре.

- firetux
- Потребител
-
- Кара: ше AS71

Да, забелязва се такъв ефект, вероятно от вакуума..

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
тц - включват се плафоните и потръпват стрелките!
Вакуума...бахти вакуума ще прави
Вакуума...бахти вакуума ще прави

- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
Значи по късно ще отворя таблото и ще видя какво ще направя.
Според това видео ( http://www.youtube.com/watch?v=TK1gsWVzlRs ) би трябвало само да мръдна леко стрелката с пръст.
По късно пак ще пиша.
Относно потрепването на стрелките при отваряне на вратата - не съм забелязал да мърдат ,не съм обръщал и внимание.Но съм виждал при отваряне да потрепват светлините на регистрационния номер.
Според това видео ( http://www.youtube.com/watch?v=TK1gsWVzlRs ) би трябвало само да мръдна леко стрелката с пръст.
По късно пак ще пиша.
Относно потрепването на стрелките при отваряне на вратата - не съм забелязал да мърдат ,не съм обръщал и внимание.Но съм виждал при отваряне да потрепват светлините на регистрационния номер.

- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
Снощи не ми остана време ,но тази сутрин разглобих таблото.
Махнах първо акомулатора ,след това таблото.Наместих стралките с пръст и монтирах таблото.
След като свързах акомулатора явно стрелките са потрепнали и застанаха пак в същото старо полужение
Другия вариянт е да разглобя маханизмите които задвижват стрелките ,но там ми се струва много деликатно и май ще оставя нещата както са в момента.
Някой ако има идея как по безопасно да ги настроя ще се радвам да сподели.
Имам също кабела от склад 66 и софтуера инсталиран.Ако може от там да се настрои още по добре,но се съмнявам.
Махнах първо акомулатора ,след това таблото.Наместих стралките с пръст и монтирах таблото.
След като свързах акомулатора явно стрелките са потрепнали и застанаха пак в същото старо полужение

Другия вариянт е да разглобя маханизмите които задвижват стрелките ,но там ми се струва много деликатно и май ще оставя нещата както са в момента.
Имам също кабела от склад 66 и софтуера инсталиран.Ако може от там да се настрои още по добре,но се съмнявам.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
boXeer написа:Снощи не ми остана време ,но тази сутрин разглобих таблото.
Безопасно,махаш ги и ги слагаш отново (стрелките).Не седят нормално,както са показани.Колкото и да ги мърдаш и с 10 пръста

Понеже до сега съм нагласял поне 5 пъти без поблеми ,те съветвам да ги махнеш и да ги сложиш на удебелените минимални стойности.
Номера с махането е пипкав,ако ще го правиш - внимавай да не стане сакътлък,аз ги махах с вилица

Преди да ги махнеш имай предвид,стрелките трябва да се движат свободно! напред (увеличаване),когато са в нормално положение,и да не се мърдат назад имат лека контра,НО с повече сила ще ги мръднеш.Внимателно махаш стрелката и я слагаш с малък натиск върху иглата и постепенно натискаш докато се намести .Така за всичките,ако не се оправиш ,ако си близо ще ти дам едно рамо ако искаш.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Gqbriel написа:Така за всичките,ако не се оправиш ,ако си близо ще ти дам едно рамо ако искаш.
Близо близо колко да е близо Испания ей къде е

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Next написа:Gqbriel написа:Така за всичките,ако не се оправиш ,ако си близо ще ти дам едно рамо ако искаш.
Близо близо колко да е близо Испания ей къде е

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:Безопасно,махаш ги и ги слагаш отново (стрелките). . . .
Мерси колега утре ще разфасовам отново таблото и ще ги наместя както каза с вилица ,че за друг подгодящ инструмент не се сещам

Какъв е смисъла от махането на стрелките ? като се завъртят обратно по часовника пак могат да се нагласят 

- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
MuTaJlaKo написа:Какъв е смисъла от махането на стрелките ? като се завъртят обратно по часовника пак могат да се нагласят
Точно за това си мислех и аз сега.
Писах на колегата Gqbriel едно ЛС ,понеже ми сподели ,че има второ табло и евентуално да направи експеримента.
Не ми се иска от натиск да ми остане някоя стрелка в ръцете,като видях колко е финна работата чак ми се бяха разтреперили ръцете

Не се чупят толкова лесно колега, просто ги хващаш за кръглата част леко завърташ обратно по часовниковата стрелка и дърпъш нагоре. Свалял съм няколко пъти моите и на други приятели и не е имало проблем .... трудно се нагласят после, за да са в правилно положение, но не виждам смисъл да се свалят всеки път за да се нагласят 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
MuTaJlaKo написа:Не се чупят толкова лесно колега, просто ги хващаш за кръглата част леко завърташ обратно по часовниковата стрелка и дърпъш нагоре. Свалял съм няколко пъти моите и на други приятели и не е имало проблем .... трудно се нагласят после, за да са в правилно положение, но не виждам смисъл да се свалят всеки път за да се нагласят
Ако не ги откачиш,с обратно на часовниковата стрелка,както има контра може ли да се нагласят.В смисъл,въртейки на обратно е положение на "контра"да кажем и има съпротивление от страна на моторчето,ако така може значи и така става,аз лично не се пробвах

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2