Табло ( Instrument Cluster ) вероятен проблем със стрелките

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
Кара: Е46 330D 204hp (M57N)

Табло ( Instrument Cluster ) вероятен проблем със стрелките

Мнение от boXeer » 11 Мар 2011, 1:31

Дне си писах с един колега от форума.Похвали ми се че е сложил хромни рингове на таблото и ми прати 2 снимки.От дума на дума установихме ,че ноговите стрелки при загасен автомобил сочат точно първата чера,точно от където трябва да започне отброяването.
При мен обаче не е така всяка стрелка е легнала с милиметър - два под първата черта
Ето и снимки:
Изображение

Изображение

Може ли някой колега да види при него как стоят нещата,защото ми се струва,че таблото ми е пипано.Предишния собственик е оборудвал колата с пълен M пакет и тези рингове които имам може да не са оригинални, и при монтажа да са разместени стрелките.

Ето и още нещо интересно:
http://www.youtube.com/watch?v=qbkNyFBI8II
Това го снимах преди малко в гаража.Дори към края взех фенерче уж да се вижда по хубаво,но нямаше ефект
Та мисълта ми е ,че стрелките при този тест на таблото ми не стигат до края,което ми се струва странно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Табло ( Instrument Cluster ) вероятен проблем със стрелките

Мнение от slitter » 11 Мар 2011, 2:29

Ето ти на бензинка как седят нещата! http://www.youtube.com/watch?v=CGq1dFR_ ... re=related

Пусни от скритите функции на борда да ти отмерва скоростта в цифри (респективно оборотите), покарай примерно с 40 и ги засечи! Ако се наложи, отвори таблото и намести стрелките!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 11 Мар 2011, 12:01

Колега мисля, че имаш проблем!
:OT: Забелязали ли сте когато си отваряте врата и да погледнете към таблото всички стрелки примърдват лекичко нагоре.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: ше AS71

Мнение от firetux » 11 Мар 2011, 12:57

:OT: "Забелязали ли сте когато си отваряте врата и да погледнете към таблото всички стрелки примърдват лекичко нагоре."

Да, забелязва се такъв ефект, вероятно от вакуума..
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 11 Мар 2011, 14:56

тц - включват се плафоните и потръпват стрелките!
Вакуума...бахти вакуума ще прави :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boXeer » 11 Мар 2011, 18:37

Значи по късно ще отворя таблото и ще видя какво ще направя.
Според това видео ( http://www.youtube.com/watch?v=TK1gsWVzlRs ) би трябвало само да мръдна леко стрелката с пръст.
По късно пак ще пиша.

Относно потрепването на стрелките при отваряне на вратата - не съм забелязал да мърдат ,не съм обръщал и внимание.Но съм виждал при отваряне да потрепват светлините на регистрационния номер.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boXeer » 12 Мар 2011, 13:33

Снощи не ми остана време ,но тази сутрин разглобих таблото.
Махнах първо акомулатора ,след това таблото.Наместих стралките с пръст и монтирах таблото.
След като свързах акомулатора явно стрелките са потрепнали и застанаха пак в същото старо полужение :(
Другия вариянт е да разглобя маханизмите които задвижват стрелките ,но там ми се струва много деликатно и май ще оставя нещата както са в момента.
Някой ако има идея как по безопасно да ги настроя ще се радвам да сподели.
Имам също кабела от склад 66 и софтуера инсталиран.Ако може от там да се настрои още по добре,но се съмнявам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Мар 2011, 21:23

boXeer написа:Снощи не ми остана време ,но тази сутрин разглобих таблото.
Махнах първо акомулатора ,след това таблото.Наместих стралките с пръст и монтирах таблото.
След като свързах акомулатора явно стрелките са потрепнали и застанаха пак в същото старо полужение :(
Другия вариянт е да разглобя маханизмите които задвижват стрелките ,но там ми се струва много деликатно и май ще оставя нещата както са в момента.
Някой ако има идея как по безопасно да ги настроя ще се радвам да сподели.
Имам също кабела от склад 66 и софтуера инсталиран.Ако може от там да се настрои още по добре,но се съмнявам.

Безопасно,махаш ги и ги слагаш отново (стрелките).Не седят нормално,както са показани.Колкото и да ги мърдаш и с 10 пръста :mhihi: ,след включване кабела на таблото се чува как се наместват.
Понеже до сега съм нагласял поне 5 пъти без поблеми ,те съветвам да ги махнеш и да ги сложиш на удебелените минимални стойности.
Номера с махането е пипкав,ако ще го правиш - внимавай да не стане сакътлък,аз ги махах с вилица :angel: :mhihi: ,не се смейте и на старата така.
Преди да ги махнеш имай предвид,стрелките трябва да се движат свободно! напред (увеличаване),когато са в нормално положение,и да не се мърдат назад имат лека контра,НО с повече сила ще ги мръднеш.Внимателно махаш стрелката и я слагаш с малък натиск върху иглата и постепенно натискаш докато се намести .Така за всичките,ако не се оправиш ,ако си близо ще ти дам едно рамо ако искаш.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 12 Мар 2011, 21:27

Gqbriel написа:Така за всичките,ако не се оправиш ,ако си близо ще ти дам едно рамо ако искаш.

Близо близо колко да е близо Испания ей къде е :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Мар 2011, 21:29

Next написа:
Gqbriel написа:Така за всичките,ако не се оправиш ,ако си близо ще ти дам едно рамо ако искаш.

Близо близо колко да е близо Испания ей къде е :mhihi:

:oops: :oops:
:angel:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boXeer » 12 Мар 2011, 21:38

Gqbriel написа:Безопасно,махаш ги и ги слагаш отново (стрелките). . . .

Мерси колега утре ще разфасовам отново таблото и ще ги наместя както каза с вилица ,че за друг подгодящ инструмент не се сещам :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 12 Мар 2011, 21:50

Какъв е смисъла от махането на стрелките ? като се завъртят обратно по часовника пак могат да се нагласят ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boXeer » 12 Мар 2011, 21:55

MuTaJlaKo написа:Какъв е смисъла от махането на стрелките ? като се завъртят обратно по часовника пак могат да се нагласят ;)

Точно за това си мислех и аз сега.
Писах на колегата Gqbriel едно ЛС ,понеже ми сподели ,че има второ табло и евентуално да направи експеримента.
Не ми се иска от натиск да ми остане някоя стрелка в ръцете,като видях колко е финна работата чак ми се бяха разтреперили ръцете :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 12 Мар 2011, 22:09

Не се чупят толкова лесно колега, просто ги хващаш за кръглата част леко завърташ обратно по часовниковата стрелка и дърпъш нагоре. Свалял съм няколко пъти моите и на други приятели и не е имало проблем .... трудно се нагласят после, за да са в правилно положение, но не виждам смисъл да се свалят всеки път за да се нагласят :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Мар 2011, 23:27

MuTaJlaKo написа:Не се чупят толкова лесно колега, просто ги хващаш за кръглата част леко завърташ обратно по часовниковата стрелка и дърпъш нагоре. Свалял съм няколко пъти моите и на други приятели и не е имало проблем .... трудно се нагласят после, за да са в правилно положение, но не виждам смисъл да се свалят всеки път за да се нагласят :)

Ако не ги откачиш,с обратно на часовниковата стрелка,както има контра може ли да се нагласят.В смисъл,въртейки на обратно е положение на "контра"да кажем и има съпротивление от страна на моторчето,ако така може значи и така става,аз лично не се пробвах :mhihi: заради това ,че незнам дали няма да прецакам моторчето.
:yes:

Следваща

Назад към E46