Махната капачката за маслото излиза силен въздух

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Re: Махната капачката за маслото излиза силен въздух

Мнение от Alexch » 24 Фев 2011, 21:47

Dirty M5 driveR написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=37460&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Ето темата.

"Отвийте капачката на маслото при работещ двигател, от там не трябва да духа!!!!!!!!
Това е много важно!!!!!
Ако духа бягайте далеч от такъв двигател. "

Колегата никъде не е писал, че това се отнася само за дизелите. И целта ми не е да покажа, че вие грешите, пък автора на темата е прав, а да се изясни последно нормално ли е да духа или не, понеже тая тема предполагам я четат много хора, следователно е желателно инфото в нея да е вярно. Така че ще се радвам някой, който е наясно да сподели с нас.

Извинявам се на babbilqn, ако смята че пълна темата излишно, но за мен важното е четейки форума, да получаваме вярна информация, а не да излезе, че сме "научили" нещо грешно, а после недай си боже и да го прилагаме на практика по колите си.

Така, а ето сега и темата за покупка на дизел писана от квалифициран разбирач: viewtopic.php?f=46&t=103130 Вижте точка 2 и 3.

Това се отнася САМО за дизелите. От бензиновите мотори си е нормално лекичко да подухва/попръсква. Естествено ако стане буря, както е писал един колега по-горе, не е на хубаво. :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 12 Мар 2011, 18:06

Добре де,ама никой не спомена какви могат да бъдат причините за пръскане на масло.Споделете,моля :DМоже ли турбото да е причина ,например.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 12 Мар 2011, 23:53

majstorapetkov написа:Конкретно за двигател М43 В19 мога да ви кажа как трябва да бъде. През отвора като се свали капачката за наливане на масло при работещ двигател трябва леко да духа и да пръска масло, и оборотите малко почват да играят, аха да загасне двигателя, но не гасне. Това е...

При мен е точно така - свалям капачката и леко духа и пръска , мотора се поразклаща малко.
Като допра капачката се усеща леко засмукване и като я завия обратно мотора се успокоява веднага.
Надявам се всичко да е наред засега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 14 Мар 2011, 15:19

Хм,при мен и си духа и си пръска :banghead: Филтъра на картерните газове е сменен,катализаторите ги няма.Имам проблем с геометрията на турбината.Откъде се появява тва налягане?Идеи? :paranoid:
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 14 Мар 2011, 23:08

който каже че като си махне капачката за наливане на масло от там не духа лъже.
ако духа пулсиращо не е проблем кофти е когато започне да духа равномерно.

Предишна

Назад към E46