Тест на Глава в София. Къде?? Днес ГРЪМНА казанчето! ПОМОЩ!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Тест на Глава в София. Къде?? Днес ГРЪМНА казанчето! ПОМОЩ!
Здравейте колеги, днес ми гръмна казанчето на антифриза.....
Колата е е46 бензин 1.9 М43
Историята е следната. От известно време губи антифриз и аз си мислех че е от трипътника отзад на главата. Смених го, и не спря. Губи по малко - 100г / 100км
Както и да е днес се сцепи казанчето и изтече всичкия антифриз. Колата не загря защото беше зрелищно и спрях. Температурата беше нормална.
Въпроса ми е: От тук на къде.... дали да отварям двигател и да правя тест на главата или само да сменя гарнитура или да взимам тубата с бензина и една клечка....
Колата никога не е прегрявана и работи ок. Смисъл не прекъсва но губи течност..... Маркучите ми се сториха малко по твърди отколото трябва според мен миналата седмица.
Колата е на 200,000 реални - масла и т.н. на 10,000 заклето, никога не е имало издевателства с нея.
Къде се прави тест на Глава (дали е спукана) в София? (адрес или някъкви координати) Колко пари струва?
Сменяват ли се болтовете на главата на М43? Каква марка гарнитура да взема? Виктор Ренц или нещо друго? В аутодатата има ли стойностите за натягането и дали е само на стойности или има и градуси?
Мерси.
Ще съм благодарен за каквито и да било идеи.

Историята е следната. От известно време губи антифриз и аз си мислех че е от трипътника отзад на главата. Смених го, и не спря. Губи по малко - 100г / 100км

Къде се прави тест на Глава (дали е спукана) в София? (адрес или някъкви координати) Колко пари струва?
Сменяват ли се болтовете на главата на М43? Каква марка гарнитура да взема? Виктор Ренц или нещо друго? В аутодатата има ли стойностите за натягането и дали е само на стойности или има и градуси?
Мерси.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Тест на Глава в София. Къде?? Днес ГРЪМНА казанчето! ПОМОЩ!
Колега казанчето на антифриза на М43 си е консуматив.
Защо си се запътил към главата незнам. Смени си казанчето, смени профилактично и мaркуча от казанчето към двигателя (60 лв. мисля че беше оригинален) и не се занимавай с глупости.
Защо си се запътил към главата незнам. Смени си казанчето, смени профилактично и мaркуча от казанчето към двигателя (60 лв. мисля че беше оригинален) и не се занимавай с глупости.
Последна промяна kriso85 на 13 Фев 2011, 19:04, променена общо 1 път
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
slick5_19 написа:Здравейте колеги, днес ми гръмна казанчето на антифриза.....
Колата не загря защото беше зрелищно и спрях. Температурата беше нормална.Въпроса ми е: От тук на къде.... дали да отварям двигател и да правя тест на главата или само да сменя гарнитура или да взимам тубата с бензина и една клечка....
ЕЕ колега, къде отиваш?! Каква глава, каква гарнитура, че чак бензин и кибрит

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Виж си за всеки случай перката...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
И капачката колега, и капачката
only rear wheel drive

Няма лошо. Пълен комплект нови гарнитури, водна помпа, болтове, антифриз и т.н. ще и дойдат добре.

Колеги, моля някой да каже къде да се тества главата в София за да ми е мирна моята.

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
http://www.norena.eu/kontakti.html
Moмчетата много добре си вършат работата, съвет от мен - така или иначе е долу главата направи и и клапаните и гумичките, всичко това могат да направят на това място !
Moмчетата много добре си вършат работата, съвет от мен - така или иначе е долу главата направи и и клапаните и гумичките, всичко това могат да направят на това място !

Мерси за бързите отговори колеги. Утре ще звънна на сервиза посочен от колегата tZv3t0zAr . Гледам че се занимават само с такива ремонти което е много добре. 
Колега BMDrago, хладилника е много общо понятие..... нещо като фирма или поне къде в хладилника се намират?

Колега BMDrago, хладилника е много общо понятие..... нещо като фирма или поне къде в хладилника се намират?

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Абсолютно,дай си там главата и спи спокойно..BMDrago написа:хладилника
slick5_19 написа:Мерси за бързите отговори колеги. Утре ще звънна на сервиза посочен от колегата tZv3t0zAr . Гледам че се занимават само с такива ремонти което е много добре.
поемаш по "Сребърна" от "черни връх" към зоопарка и след началната спирка на автобуси 66,93,98,122 има жп прелез.Веднага завиваш на ляво покрай прелеза и там има сгради в едната правят само глави.Като стигнеш там, попитай и ще те опътят.Всички ги знаят
има карта в сайта им http://www.head-service.com/
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
колега и аз на е36 м42 се бях притеснил че ми се спука казанчето на антифриза и надуваше маркучите и се оказа от виско муфата
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
начи само да поясня, че тва че колата не е загрявала не е гаранция, че главата не е спукана!!!
Значи към колегата дето е пуснал темата: Смени си го тва казанче и маркуча както са те посъветвали по-горе и отиди някой да ти провери налягането в системата и дали има газове в антифриза. Ако ти надува в системата няма как да не разбереш. Ето и един тест: като отвориш капачката на антифриза след 2-3мин каране (тоест колата още не е загряла напълно) и от там ако изври или има високо налягане, директно сваляй главата и се моли да е само гарнитурата, щото в повечето такива случаи е спукана. Макар че М43 да спука, тряя да е прегрявана или зорена много, така че и аз залагам на това, че е само казанчето.
П.С. Да не говорим, че каза, че ти е губила антифриз, след като си оправил теча, което си е тревожно. Щом няма течове, просто няма как да ти губи антифриз е камо ли 1л на 1000км, тва си е доста.
Успех!
Значи към колегата дето е пуснал темата: Смени си го тва казанче и маркуча както са те посъветвали по-горе и отиди някой да ти провери налягането в системата и дали има газове в антифриза. Ако ти надува в системата няма как да не разбереш. Ето и един тест: като отвориш капачката на антифриза след 2-3мин каране (тоест колата още не е загряла напълно) и от там ако изври или има високо налягане, директно сваляй главата и се моли да е само гарнитурата, щото в повечето такива случаи е спукана. Макар че М43 да спука, тряя да е прегрявана или зорена много, така че и аз залагам на това, че е само казанчето.
П.С. Да не говорим, че каза, че ти е губила антифриз, след като си оправил теча, което си е тревожно. Щом няма течове, просто няма как да ти губи антифриз е камо ли 1л на 1000км, тва си е доста.
Успех!
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
slick5_19 написа:Здравейте колеги, днес ми гръмна казанчето на антифриза.....Колата е е46 бензин 1.9 М43
Историята е следната. От известно време губи антифриз и аз си мислех че е от трипътника отзад на главата. Смених го, и не спря. Губи по малко - 100г / 100кмКакто и да е днес се сцепи казанчето и изтече всичкия антифриз. Колата не загря защото беше зрелищно и спрях. Температурата беше нормална.
Въпроса ми е: От тук на къде.... дали да отварям двигател и да правя тест на главата или само да сменя гарнитура или да взимам тубата с бензина и една клечка....
Колата никога не е прегрявана и работи ок. Смисъл не прекъсва но губи течност..... Маркучите ми се сториха малко по твърди отколото трябва според мен миналата седмица.
Колата е на 200,000 реални - масла и т.н. на 10,000 заклето, никога не е имало издевателства с нея.
Мерси.
Ако надува маркучите се издуват и стават твърди като пластмасаовата кутия на филтъра (пример),иначе когато е нормално налягането в системата с притискане на маркучите те поддават съвсем леко това е нормалното положение.Колега и аз съм със същите течове като теб само казанчето не ми е гърмаяло още,вече съм се решил да сменя всички маркучи и елементи по охладителната система при мен изпразва казанчето за 200км максимум.
14 мнения
• Страница 1 от 1