тракане на ел.стъклата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

тракане на ел.стъклата

Мнение от svetlana » 10 Мар 2011, 17:12

от известно време имам дразнещо тракане идващо от стъклата когато те са затворени плътно до горе .Разглабяна е кората всичко там си изглежда нормално.модела е 320 компакт.Моля за съвет как да премахна дразнещото тракане

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: тракане на ел.стъклата

Мнение от vavilon » 10 Мар 2011, 19:19

Държачите за стъклото трябва да се погледнат и уплътненията. Пак трябва да се разглоби кората:)

Потребител
Аватар

Мнение от Frank » 10 Мар 2011, 19:29

доколкото знам това тракане при всички БМВ-та е проблем.Виж държачите както каза колегата,напръскай уплътненията със силиконов спрей но все пак това било слабо място при всички (ако греша ме поправете...)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d E46
Мечтае да кара: Lamborghini

Мнение от Medalow » 10 Мар 2011, 20:15

Така е, и при мене тракат, но не когато са до горе, а само когато са леко свалени. :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от svetlana » 10 Мар 2011, 22:22

майстора беше казал че държачите са добре

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от en4o » 10 Мар 2011, 23:45

Medalow написа:Така е, и при мене тракат, но не когато са до горе, а само когато са леко свалени. :roll:

+1 :yes:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 11 Мар 2011, 0:05

понякога когато започнат да ме дразнят много ги свалям леко и спират изцяло да пукат,мазал съм ги с различни неща няма промяна водачите изглеждат добре но.... Най много се чуват когато ги отворя и след това се наместват известно време след като ги затворя, и после поутихват.Аз си мисля че еФтино спасение от този проблем няма.Свиквай!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d

Мнение от gggalf » 11 Мар 2011, 1:40

ремонта е 80 лева на брои с 2 години гаранция :)

Потребител
Аватар

Мнение от svetlana » 11 Мар 2011, 15:29

и в сервиза как ще ми решат проблема ? като и те ми казват че по колата всичко е нормално.Питам за мнения защото не искам някой майстор да си прави експерименти по нея .Защото 1 път се бях набутал доста с един препоръчан специалист ходих 2 пъти на стенд разменях гуми след което ме накараха да си купя нови изкривиха ми болтовете при затягане казаха ми че от там било проблема за да се окаже че джантата ми е крива - проблема беше че волана дърпаше на дясно.Евтино и лесно стига да се знае каде да се гледа.А на мен ми излезе солено. Затова сега искам мнения и помощ от Вас за да няма купи това и това а да се окоже от друго място

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 11 Мар 2011, 16:07

en4o написа:
Medalow написа:Така е, и при мене тракат, но не когато са до горе, а само когато са леко свалени. :roll:

+1 :yes:

само лявото

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 13 Мар 2011, 19:05

gggalf написа:ремонта е 80 лева на брои с 2 години гаранция :)
Къде е това колега...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 13 Мар 2011, 20:23

И на мен ми трака лявото но само наполовина свалено и само от басите :guitarist:
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 03 TOURING

Мнение от sasho_80 » 14 Мар 2011, 0:44

при мен пукат но само като е хубаво сухо време, завали ли спира и се оправя всичко, явно от влагата се омазнява и не пукат вече. трябва да се сменят оплътненията на съклата или както каза колегата един силиконов спрей и през няколко дни пръскане :mhihi: .
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Raptor 22 » 14 Мар 2011, 16:51

sasho_80 написа:при мен пукат но само като е хубаво сухо време, завали ли спира и се оправя всичко, явно от влагата се омазнява и не пукат вече. трябва да се сменят оплътненията на съклата или както каза колегата един силиконов спрей и през няколко дни пръскане :mhihi: .

Май наистина в топло време се появява проблема. Днес ги чух за пръв път, откакто съм купил колата. Много дразнещо, свалях и вдигах стъклата в опит да се "самонаместят",:D но нищо не се промени. Помислих, че съм "успял" да я раздрънкам по нашите пътища за краткото време, откакто е внесена, но от темата разбирам, че проблемът не е само в моя телевизор. Неприятно е, защото вътре звучи все едно караш някоя евтина пластмасарка.:(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D`03

Мнение от Iskren_ » 15 Мар 2011, 14:18

До колегата, на когото му тракат при вдигнати стъкла има писано по темата. Временно решение е да намажеш уплатненията с омекотител за дрехи звучи абсурдно но е тествано и помага, но само временно, пък и мирише на хубаво в купето :) .
До колегите, на които прозорците тракат когато са леко свалени. Онзи ден разглабях предна дясна врата за да оправя същият проблем. Когато разглобите на пръв поглед може всичко да е наред. Прозореца обаче се държи на 2 места със болтове към машинки, които се движат по релси именно тези болтове се разхлабват и тогава се появява лек луфт в прозореца, който се удря леко наляво-надясно просто притегнете хубаво болчетата. Разглабянето не е сложно преди да откачите бега откачете акумулатора, че записва грешка в компа.

Следваща

Назад към E46