проблем с табло на е36(помогнете моля)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

проблем с табло на е36(помогнете моля)

Мнение от absolutlover » 09 Мар 2011, 21:38

здравейте колеги имам голям проблем с таблото на е36.ходих при електричар и той каза че проблема е софтуерен.искам да попитам дали на някой му се е случвало и дали мога да избегна покупката на ново.проблема е че всички лампи по таблото си работят работи и километража но оборотомер датчик за бензин датчик за температура не работят.в/у екранчето исписва само няколко букви "РРРРРРР"опитах да натисна бутенчето за зануляване на километрите но няма промяна не иска да работи и чек контрол или както там се казва.ще съм благодарен ако някой се е справил с този проблем и изрази мнение.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: проблем с табло на е36(помогнете моля)

Мнение от vladi_a_i » 09 Мар 2011, 21:50

Свали клемата на акумулатора за първо да провериш какво ще стане,ако пък ли не вземи друго табло за сверка...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Аватар

Мнение от absolutlover » 09 Мар 2011, 21:59

ами да с друго табло ще стане няма къде да иде ама мисалта ми беше ако някой е имал такав проблем и го е оправил без да сменя таблото да сподели.ще пробвам с клемата на акомулатора.благодаря за мнението колега :yes: дано стане с акомулатора:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 09 Мар 2011, 22:14

имах го същия проблем преди години като взех колата
първо от време на време окапваха стрелките и в един хубав ден ми изписа РРРРРРРР и вече нищо не бачкаше

една седмица го третирах с почесване на топките и накрая го излекувах с друго втора ръка от форума :mhihi:

няма да стане с откачване на акумулатора :winky:
Изображение

Аватар

Мнение от absolutlover » 09 Мар 2011, 22:17

мерси колега :yes: за пореден път се убеждавам че в бмв форума са най отзивчиви колегите.и все пак някой ако се сети как да оправя това табло нека пише.а като цена как вървят втора ръка ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от licezz » 09 Мар 2011, 22:52

от 40 до 60 лева.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 09 Мар 2011, 23:06

absolutlover написа:мерси колега :yes: за пореден път се убеждавам че в бмв форума са най отзивчиви колегите.

Няма 2ри такъв форум :yes: #1 са тука, признал съм ги :lalala: То си личи по BMW събора :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 10 Мар 2011, 0:08

И аз си карам със същите проблеми,с единствената разлика ,че оборотомера ми работи,само че дава с 1000 повече обороти,т.е в изключено положение стои на 1000.И на мен ми е интересно неможе ли да си оправя оригиналното.Евентуално смяната много ли е сложна,разкачат ли се много неща или само стъклото се маха и се изважда?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28TU

Мнение от stiel_bg » 10 Мар 2011, 5:25

То стъклото си е към километража. В зависимост от волана можеш да го смениш и без да си сваляш волана. Това е темата която ти трябва за свалянето на таблото! viewtopic.php?t=53641
Изображение
Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!

http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 10 Мар 2011, 9:40

При положение, че втора ръка таблата вървят по 50 лева не мисля, че си струва да се занимаваш.Аз не разбрах само какъв е моторът ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530i Touring,E36 328i Coupe, X3
Мечтае да кара: E92 GTS

Мнение от Sagat » 10 Мар 2011, 14:34

Имах същия проблем, а след време таблото спря тотално да работи.Изгаря един чип, който не се струва да се сменя при положение,че 2ра ръка табло струва ~40 лева във форума.Има само едно нещо, което трябва да спазиш при покупката,че трябва да е от кола със същия брой цилиндри като твоята.
Успех с покупката и приятно :driving:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Мар 2011, 15:48

Sagat написа:Имах същия проблем, а след време таблото спря тотално да работи.Изгаря един чип, който не се струва да се сменя при положение,че 2ра ръка табло струва ~40 лева във форума.Има само едно нещо, което трябва да спазиш при покупката,че трябва да е от кола със същия брой цилиндри като твоята.
Успех с покупката и приятно :driving:

Гледай да е от бензиново,че колегата те насочва към цилиндрите,но от дизел не ти върши работа...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Мар 2011, 17:15

чел съм в чудите форуми за това. Таблото трябва да се препрограмира, просто се е сбъгнало. Друг е въпроса, че в БМВ ще ти вземат вероятно повече пари за програмирането, отколкото ако си намериш някое на старо за 40тина лева. А и само сваляш и слагаш, по-лесния вариант според мен ;)

П.С. Има разлика в таблата между 4 и 6 цилиндровите модели, трябва да си търсиш спрямо твоята кола, ако е 4 от 4, ако е 6 от 6. Както и колегата преди мен каза вече :yes:
Изображение

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 10 Мар 2011, 20:48

BiTurbo написа:чел съм в чудите форуми за това. Таблото трябва да се препрограмира, просто се е сбъгнало. Друг е въпроса, че в БМВ ще ти вземат вероятно повече пари за програмирането, отколкото ако си намериш някое на старо за 40тина лева. А и само сваляш и слагаш, по-лесния вариант според мен ;)

П.С. Има разлика в таблата между 4 и 6 цилиндровите модели, трябва да си търсиш спрямо твоята кола, ако е 4 от 4, ако е 6 от 6. Както и колегата преди мен каза вече :yes:

Келега нали се сещаш,колко са хората,които се занимават с препрограмиране ако изобщо има такива. :yes:
Колегата с проблемното табло бих го посъветвал да вземе друго и да си реши проблема.Успех :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от absolutlover » 12 Мар 2011, 12:09

колеги разглобих си таблото и сега мисля да го дам на някой който разбира от ел.работи да провери дали не е изгорял някой резистор защото ми казаха че това е проблема.но имам друг въпрос към вас....как мога да махна челното стъкло разглобих го напълно не не мога да махна стуклото а исках да си сложа рингове и карбон така и така съм го разглобил може ли някой да каже как се маха ако въобще е възможно :yes:

Следваща

Назад към E36