ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от vladi_a_i » 09 Мар 2011, 19:09

hristiqn написа:имам следния проблем.Колата е с двигател м43б16 1996г. проблема ми е че докато вдига градуси след запалване от казанчето за охладителната течност капе антифриз, след достигане до нормална работна температура капането спира.Ще се радвам ако някой може да ми помогне. :help: .

Позаминало ти е уплътнението на разширителното казанче,като загрее надува и уплътнява и затова спира да капе..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Мар 2011, 20:51

Да, заминават о-пръстените, но дори и да си сложиш новите, дори и с ново казанче да си, намажи добре с хубав силикон, иначе пак ще капе ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Мар 2011, 20:55

А казанчето за течността на чистачките, как се демонтира ? Моето явно е пукнато някъде горе и като налея до капачката, на следващата сутрин нивото е под средата и така си седи .. и искам да видя, дали ще мога да го залепя.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 09 Мар 2011, 21:43

ogata написа:А казанчето за течността на чистачките, как се демонтира ? Моето явно е пукнато някъде горе и като налея до капачката, на следващата сутрин нивото е под средата и така си седи .. и искам да видя, дали ще мога да го залепя.

Мокро ли е от към помпичката,защото най вероятно ти тече от нея-има едно клапанче в нея което испуска,ако е от там слагай друга.Доста е здрава пластмасата та да се спука и да ти тече от казанчето..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Мар 2011, 22:01

vladi_a_i написа:
ogata написа:А казанчето за течността на чистачките, как се демонтира ? Моето явно е пукнато някъде горе и като налея до капачката, на следващата сутрин нивото е под средата и така си седи .. и искам да видя, дали ще мога да го залепя.

Мокро ли е от към помпичката,защото най вероятно ти тече от нея-има едно клапанче в нея което испуска,ако е от там слагай друга.Доста е здрава пластмасата та да се спука и да ти тече от казанчето..

Не е от помпата ... някъде отзад от ламарината е, защото и вътре като погледна, има едно филтърче през което минава течноста и върху него са се насъбрали някакви пласмасови парчолаци и не мога да ги извадя :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 09 Мар 2011, 23:11

Пак бърз въпрос.
Колата която наскоро купих е със маслено зелени прагове, а нейния цвят е cosmoschwartz metallic. Не си личи много, но се вижда взе пак... Имам желание за БМВ събора да я постегна и се чудя какво да ги правя праговете. Ето го и въпроса:
Праговете ми са зелени на е36 купе. Как мога сам да ги направя черни и да стане добре? Или да ги продавам или бартеросвам за черни и да не се занимавам с глупости? Какво ще ми препоръчате ? Има ли шанс да купя черни прагове и да не им напасвам боята? Колко пари ще ми излезне?
Поздрави :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 10 Мар 2011, 9:28

u`F`o написа:Пак бърз въпрос.
Колата която наскоро купих е със маслено зелени прагове, а нейния цвят е cosmoschwartz metallic. Не си личи много, но се вижда взе пак... Имам желание за БМВ събора да я постегна и се чудя какво да ги правя праговете. Ето го и въпроса:
Праговете ми са зелени на е36 купе. Как мога сам да ги направя черни и да стане добре? Или да ги продавам или бартеросвам за черни и да не се занимавам с глупости? Какво ще ми препоръчате ? Има ли шанс да купя черни прагове и да не им напасвам боята? Колко пари ще ми излезне?
Поздрави :bchug:

Ако колата ти е черна, може да намериш твоя цвят и няма да има фрапираща разлика, ама според мен по добрия вариант е да идеш да ти ги пръснат. Не си заслужава цялата хамалогия да демонтираш да им пуснеш обява, че от там нататък да чакаш някой да ги вземе, че пък после да си търсиш черни. Има майстори които работят ефтино, пък и няма кой знае какво да им развали на праговете. Копува боя с цвета на колата и ги пръска.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 10 Мар 2011, 11:58

Nikito_nn написа:Има майстори които работят ефтино, пък и няма кой знае какво да им развали на праговете. Копува боя с цвета на колата и ги пръска.

Ами питал съм и ми казаха нещо от сорта на 120лв на парче, което е близо 250лв, за някаква прищявка :idea:
Ако си купя черни може да ми излезе до 20-30лв...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 10 Мар 2011, 12:58

u`F`o написа:
Nikito_nn написа:Има майстори които работят ефтино, пък и няма кой знае какво да им развали на праговете. Копува боя с цвета на колата и ги пръска.

Ами питал съм и ми казаха нещо от сорта на 120лв на парче, което е близо 250лв, за някаква прищявка :idea:
Ако си купя черни може да ми излезе до 20-30лв...

Бах мааму по 120 чак на парче :shock: Ами както си предцениш, на таз цена наистина няма смисъл. Аз бях намерил един преди време да ми боядиса една задна М броня и цената беше 80лв. и за два прага също 80лв.
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 10 Мар 2011, 20:18

Nikito_nn написа:... и за два прага също 80лв.

Адаш, аз ако намеря някой да ми ги пръсне 2та прага за до 80лв, ще трябва ли да се свалят или ще отгоре ще се сложи вестник за да не се пръска по купето?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 11 Мар 2011, 11:54

u`F`o написа:
Nikito_nn написа:... и за два прага също 80лв.

Адаш, аз ако намеря някой да ми ги пръсне 2та прага за до 80лв, ще трябва ли да се свалят или ще отгоре ще се сложи вестник за да не се пръска по купето?

Ами по добре някой по-наясно с бояджийските истории да каже, ама аз си мисля, че ако се облепи добре отстрани, и ако се действа внимателно ще стане и без демонтаж. :dunno:
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 11 Мар 2011, 12:32

Здравейте,
Колко би струвал на старо преден десен мигач, който да е от белите ?
Благодаря

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Мар 2011, 14:01

Slu4ainiK написа:Здравейте,
Колко би струвал на старо преден десен мигач, който да е от белите ?
Благодаря

5лв. 10лв. колкото намериш, такива въпроси са несериозни и не са за тая тема!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 11 Мар 2011, 14:12

Някакво предложение как да си отворя задната врата? Неще нито отвънка нито отвътре.Махнах кората и нищо не мога да измисля не мога и да бръкна нит нищо.Приемам предложения че цяла сутрин с нея си играя. Колата кат я зимах неможеше да се затваря вратаа и и след 10-тина минути собственика я беше затворил и днес дойде нейния ред за поправка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Мар 2011, 15:52

Пробвай да вкараш мъжки тупаник под бравата, може да звучи тъпо, но при мен така се оправи след като бях изразходил няколко часа в други техники :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36