от салт лейк сити до бостън

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Re: от салт лейк сити до бостън

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 2:36

Mitko195 написа:alx - снимай го СЛа да го видим и ако направиш и клипче да го чуем, после може да ти пишем смс-и с вицове да те разсънваме докато пътуваш :D :bchug:

... и разсейваме! :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 09 Мар 2011, 10:36

А това АМГ с каква генерация е? -да не ви потрябват тапи за уши :confused:

Аз лично при такъв преход първата нощ бих се прежалил, и бих карал без да спирам,
особено ако има с кой да се сменям. Така ще имам няколко часа резерв, ако се случи нещо непредвидено.

:OT:
Скоростните им кутии нали не държаха повече от 1000Nm ,или това е с някаква къстъм трансмисия?
...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 09 Мар 2011, 11:02

alx написа:
MatriX_Fucked написа:Натоварваш колата на специализирана фирма, занимаваща се с презови, вземаш си един полет до Бостън и си ти!

Хем ще е застрахована, хем няма да се трепеш по пътя...

много късо е предизвестието. повечето фирми искат поне 7 дни. аз разбрах вчера че фирмата която трябваше да я превозва не може да поеме отговорност защото не може да я застрахова на сумата която струва а на доста по-малко (с което аз не съм съгласен). та намерих само една компания която би го направила "от днеска за утре" и за застрахована сума която аз искам но... поискаха $7500 при положение че ако го направиш 7 дни предварително е $1000 а 14 дни предварително е $500.

въпрос на принцип.

М-м-м, има и друг вариант, който отново е по-скъп, но ще ти спести убийствената умора и страха от закъсняване - караш до Чикаго, там те чака той човек, който ще те смени, а ти си вземаш полет до бостън. Спестяваш си половината каране... Ае, аз съм сигурен, че ще тръгнеш да караш, така, че - успех и нащрек! ;)

Аз тази зима имах подобна дилема - трябваше в 6 сутринта да заминем за Варна (от София), да вземем една кола, да се врънем до 14 часа, че ме чакаше спешен път до Кюстендил. За капак трябваше да пътуваме с турбо 18-ката, която беше току-що турбосана, ненастроена + заварен диф :kuku: Прогнозата за времето беше, че във Варна има виелици, в София - ясно, без превалявания... На сутринта в 6 ставам, - времето слънчево, тръгваме към паркигна, в 6:30 отваряме за последно нюза да видим прогнозата - от Търново натам - виелици и ужас... Е, колкото и да ми се искаше да вземем колата ме хвана страх и се отказах...Това се случва в петък - събота и неделя нямаше как да я купим, в понеделник момчето се беше отказало да я продава... Е, всяко зло за добро - в крайна сметка взехме едно страхотно кабрио за малко повече парички, но си спестихме убийственото пътуване във виелиците.
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 09 Мар 2011, 11:36

E то след като ще са двама човека явно няма проблем. Докато единият кара, другия ще спи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 09 Мар 2011, 13:10

3000км - малко повече от 31 часа. Ник`ъв сън. Помагаше ми свежия въздух,който с голямо удоволствие пусках през прозорците и много залъгалки - солетки,фафлички,тук там спирка за цигара... Минах ги сам,ти поне ще си с компания - можете да се сменяте. Аз като земех да изтрещявам - музиката на макс и се дерях като животно :mhihi:

Пожелавам на колегата лек и безавариен път! И дано наистина да ни зарадва с някоя друга снимка :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Божил|Божилов » 09 Мар 2011, 13:30

Almonte(Spain)-Ямбол=5000км...Това е най-голямата дестинация,по която съм пътувал,а колата беше Opel Vectra B 97г. , и честно казано си ме беше малко шубе :oops: Бяхме 4 човека(от които двама шофери),и мнооого багаж(пълен багажник+половина претъпкана задна седалка).Тръгнахме един вторник сутрин около 7;30h , и пристигнахме в Ямбол четвъртък вечер,около 23;30h(по спомен).Карахме през целият път с около 110-120км...абе просто ужасно!Сменихме се около 4-5 пъти през целия път,като накрая от влизането ни в Хърватска до България,карах само аз.За изпът си взехме 1 стек цигари(колкото и да не ми се вярва,цигарите ме държаха буден до някаква степен) :mhihi: ,малко енергийни и безалкохолни напитки,както и сандвичи..Почивахме основно през вечерта,а през деня карахме.За НЕкомфортната кола няма да споменавам нищо(аз съм 195см-100кг).След това,естествено,незнаех къде се намирам...

Така че колега,каквито и методи да прилагаш по време на пътуването,резултата ще е все един и същ :angel: Пък и с този спортист,и с тоя speed limit...пфф...определено не ти завиждам. Успех,и дано всичко мине нормално :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 09 Мар 2011, 13:57

Колега вземи си фотоапарата задължително, Юта е страхотен щат и ще има какво да снимаш :D
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Мар 2011, 18:53

azotos написа:А това АМГ с каква генерация е? -да не ви потрябват тапи за уши :confused:

Аз лично при такъв преход първата нощ бих се прежалил, и бих карал без да спирам,
особено ако има с кой да се сменям. Така ще имам няколко часа резерв, ако се случи нещо непредвидено.

:OT:
Скоростните им кутии нали не държаха повече от 1000Nm ,или това е с някаква къстъм трансмисия?

права генерация (всичко изглежда на мястото си но е кухо отвътре). но този специално не е много вокален освен ако не го настъпиш много... мисля, че шума няма да е проблем...

скоростната кутия не е пипана, но компютъра й е пипан да приплъзва повечко конвертора при смените за да не я строши...

за карането първата нощ- започвам да се замислям дали не е правилното решение... докато сме още свежи... звучи ми логично.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Мар 2011, 21:45

Вземете си якета, шапки, ръкавици, шалове и т.н. Карай без покрив и свежия въздух и звука от генерацията ще те държат буден! :yes: Лично така бих постъпил
Последна промяна Kroki на 09 Мар 2011, 22:05, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 09 Мар 2011, 21:59

2750км с 3 часа ферибот и 2 часа спане, ги взех за общо 32 часа, повечето нощно каране което допълнително ме измори.
не ми пукаше за камери и тн. само се оглеждах за съмнителни полицеиски коли под прикритие.
накрая бях скапан като слезнах пред нас целия треперех, повече няма да повторя същото.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikoror » 10 Мар 2011, 8:25

типично One Lap of America упражнение :lol:
моя опит от няколко 10-12к км за 8 дни пътувания с по 1600км+ на вечер 7-8 пъти
- най-важното е съня; предните дни сряда и четвъртък се наспи хубаво и няма да има проблем
- сменяйте се по-често от колкото мислиш - в началото ще ти се струва че можеш да караш по 6-7 часа без проблем без да се сменята, но след първите 24 часа без сън става ужас - сменяйте се на всяко зареждане независимо, че не си изморен. разликата дали караш или се возиш е огромна дори и да си буден през цялото време
- ако спиш в колата е супер бонус, но ако седиш буден правиш компания на който кара и това доста помага
- valentine one помага за 5 мили по-висок moving average (правили сме 65 мили moving average на 1200 мили пътуване - който е карал на дълги разстояния знае какво значи това), обикновено при около 80-85 разхода на бензин е не по-лош
- 5 hour energy е по-добро от ред бул и по-малко спирания за кенеф
-направи си сметка да не минеш през Чикаго в натоварена част от деня (по-добре спри и спи) - абсолютен ужас, също така ако можеш си купи техния Toll Road таг, защото там са на всеки 30 минути и бавят страшно много
-GPS с трафик в реално време помага много, Trapster App-a също, но в случая не е толкова нужно
-през Небраска газ до ламарината на I80 поне за малко :twisted:

по принцип най-голямата помощ е CB radio, но в случая не се гонят рекорди :)

карал съм от Road America до Miller Motorsport Park, което е около 1/2 от това пътуването и беше дъждовна буря по I80 толкова силен дъжд, че тировете бяха наспирали на аварийни, така че провери времето и ако вали много гледай да караш основно през деня

за карането с жената - на One Lap от време на време идват двойки и обикновено на третия ден се мразят, на последния ден са отново влюбени :bchug:

p.s. а за всички любители на дългите пътувания препоръчвам на Алекс Рой книгата - The Driver. Дори едно е39 М5 е в главната роля :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Мар 2011, 8:40

Миналата година ходихме до Гибралтар. Най дългият преход без спиране беше от Монако до Гибралтар - около 2300км беше ако не се лъжа. Карах само аз. На края вече очите ми направо изтичаха сами и имаше моменти когато страшно ми лютяха. Абе кофти работа си е дългото шофиране.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Мар 2011, 8:45

nikoror написа:Алекс Рой книгата - The Driver. Дори едно е39 М5 е в главната роля :)

класика ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 10 Мар 2011, 9:54

nikoror написа:-направи си сметка да не минеш през Чикаго в натоварена част от деня (по-добре спри и спи) - абсолютен ужас, също така ако можеш си купи техния Toll Road таг, защото там са на всеки 30 минути и бавят страшно много

Минавайки "през Чикаго" по 80та магистрала няма как да попадне в задръстване. Освен това през уикенда даже и градските магистрали не са толкова зле. На тази магистрала няма толкова тол будки като на тези в града, иначе по тази логика е добре и да си вземе и за Индиана, а предполагам и за други щати.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 10 Мар 2011, 13:04

с едно преспиване(6-7 часа) ще го вземеш без проблеми,още повече имаш и ко-драйвър.В Небраска спийд лимита е 75 мили,слагаш +10 и през останалите щати(до десет мили горница рядко се заяждат)
Сам съм го правил от Сан Диего до Атланта(около 2000м),като спирах често за газ и да пуша(колата бе на зет ми,а той мрази цигарения дим),признавам че на места ускорявах до и малко над 100
Всичко зависи от физическото ти състояние(след полета веднага ли тръгваш не разбрах),но ако жена ти мърмори по пътя ще те държи свеж :mrgreen:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата