ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- chaos_drone
- Потребител
-
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Здравейте,
преди време ударих колата и счупих стъклото на фара. Разглеждам обявите за части и виждам, че има разни модификации Bosh, ZKW, с лупи, без лупи, с пъпки, без пъпки. Как да разбера моите какви са, за да знам какви да търся? Става въпрос за Е36 '97.
преди време ударих колата и счупих стъклото на фара. Разглеждам обявите за части и виждам, че има разни модификации Bosh, ZKW, с лупи, без лупи, с пъпки, без пъпки. Как да разбера моите какви са, за да знам какви да търся? Става въпрос за Е36 '97.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Марката я пише на стъклото, лупата на късите се вижда, а пъпките са в горната част на стъклото.
Колеги искам да ви попитам ако ваноса (М50двигател) е развален и трака дали покачва разхода на горивото.
licezz написа:Колеги искам да ви попитам ако ваноса (М50двигател) е развален и трака дали покачва разхода на горивото.
принципно да, но разликата е несъществена...ако имаш силно завишен разход на гориво търси другаде проблема

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Бърз въпрос:
Колко време мога (е допустимо) да карам със светнала жълта лампа за Oil Service (в км) ?
Колко време мога (е допустимо) да карам със светнала жълта лампа за Oil Service (в км) ?
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Зависи колега от много фактори .. примерно мойта свети от 10 000 км ама аз не я занулих като смених маслото.Другото вече е занулил си я,минал си 10 000 км и ти е дало Ойл Сървиз и му е време за смяна.Има масла дето се карат и по 12 15 .. ама нз твойте какво е аз си зимам оригинално бмв от колегата laviatan и го сменям точно на 10 000 км 

Вдигни щеката за маслото и виж колко има ако е под минимума не е хубаво да я караш много.
Колеги, искам да попитам някой има ли същия проблем като мен. Не е точно проблем, ама не е както трябва според мене. Значи ситуацията е следната - като давам газ, като стигне след 4 - 4.5к продължава да си се наема нали, ама се усеща едно лекичко 'отпушване' (така да го нарека, защото не зная с какво друго да го сравня) и колата маааааалко по-рязко се засилва, в смисъл не е кой знае какво ама се усеща
Ако има запознати ще се радвам да помогнат (:

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
makalalli написа:Колеги, искам да попитам някой има ли същия проблем като мен. Не е точно проблем, ама не е както трябва според мене. Значи ситуацията е следната - като давам газ, като стигне след 4 - 4.5к продължава да си се наема нали, ама се усеща едно лекичко 'отпушване' (така да го нарека, защото не зная с какво друго да го сравня) и колата маааааалко по-рязко се засилва, в смисъл не е кой знае какво ама се усещаАко има запознати ще се радвам да помогнат (:
И мойто така се развърта....не е проблем.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Аз не я гонкам много, ама някакъв със един смешен еклипс ми се напъваше и... хехе (: Няколко пъти така ми се случва и да питам за всеки случай да не стане после по-лошо... да знам да се притеснявам ли, да я водя на майстор ли, да не я карам ли (:
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Решението е .... чип в ниските 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
makalalli написа:Аз не я гонкам много, ама някакъв със един смешен еклипс ми се напъваше и... хехе (: Няколко пъти така ми се случва и да питам за всеки случай да не стане после по-лошо... да знам да се притеснявам ли, да я водя на майстор ли, да не я карам ли (:
Така я газа всеки ден почти..та нема страшно

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
makalalli написа:... като давам газ, като стигне след 4 - 4.5к продължава да си се наема нали, ама се усеща едно лекичко 'отпушване' (така да го нарека, защото не зная с какво друго да го сравня) и колата маааааалко по-рязко се засилва...
Вземи една дино графика от каквато и да е атмосферна кола. Виж кривите на съвртящия момент и максималната мощност как са разположени. Това се случва и при теб горе-долу.

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Възможно ли е с обикновена газова уредба да ми дава разход при движение със 140-160км/ч 13,5л/100км, а при движение със 70-80км/ч до 100 на 5та скорост да ми дава почти същия разход (12 високи) ?
Колата е М50Б20 с ванус.
Колко метра ви е спирачният път със е36ците?
Аз със моята от 60км вчера на леко мокро с гуми Dunlop Wintersport 3D със 6-7 мм грайфер и DOT Септември 2007 спирам за около 20м с двата крака на спирачката. Много ми се вижда
Гумите са 225 R18
ABS-са сработва, педала рита леко, накладки има доста дисковете са здрави и прави. Още един човек се качи да кара колата и той каза, че колата не спира (автомонтьор, само че оправя камиони).
Колата която карах преди това беше 24 годишният форд ескорт на нашите. 2ри собственици сме му и го караме от 10години. Ама не съм го карал от както взех е36цата, обаче съм останал с впечатлението, че със 155 R13 Bridgestone спира яко повече от 3ката... Така ли са е36ците? Само при мен ли спира по-бавно? С грешно впечатление ли съм останал?
Колата е М50Б20 с ванус.
Колко метра ви е спирачният път със е36ците?
Аз със моята от 60км вчера на леко мокро с гуми Dunlop Wintersport 3D със 6-7 мм грайфер и DOT Септември 2007 спирам за около 20м с двата крака на спирачката. Много ми се вижда

ABS-са сработва, педала рита леко, накладки има доста дисковете са здрави и прави. Още един човек се качи да кара колата и той каза, че колата не спира (автомонтьор, само че оправя камиони).
Колата която карах преди това беше 24 годишният форд ескорт на нашите. 2ри собственици сме му и го караме от 10години. Ама не съм го карал от както взех е36цата, обаче съм останал с впечатлението, че със 155 R13 Bridgestone спира яко повече от 3ката... Така ли са е36ците? Само при мен ли спира по-бавно? С грешно впечатление ли съм останал?