Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Протест против високите цени
Организаторите на протеста да не би да четат темата тук
Вече има някакви искания различни от "Искаме бензина и бирата на старите цени"... Ако продължават в тази посока единствения проблем за мен ще остане мястото на провеждане, но не може всичко да е идеално...

Вече има някакви искания различни от "Искаме бензина и бирата на старите цени"... Ако продължават в тази посока единствения проблем за мен ще остане мястото на провеждане, но не може всичко да е идеално...
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Ми човека, който се реши да направи нещо по въпроса е от нашия форум, пита ни тук и повечето го отчаяха с негативизма си, след това пусна група във фейсбук и за една седмица- 10000 човека готови за протест...
ms написа:Организаторите на протеста да не би да четат темата тук![]()
Колега след като не ти се участва в протеста недей да участваш. Винаги е имало слаби душички, които са казвали,че нещата няма да се получат. Това са хора, които предпочитат сигурността на настоящето въпреки , че то е неблагоприятно и за тях. Но за жалост историята не помни нито предателите, нито слабаците. Или според теб , я по-добре да продължим така културно да си мълчим, докато ни изтезават. Харесвам твоят оптимизъм и нежелание за промяна към по-добро. По-добре да си трайкаме и крием, до момента, в който просто нямаме повече сили да преживяваме, пиша преживяваме, защото това в момента определено не е живот! Независимо от управляващите, излизането на една голяма група от хора на улицата и организирането на един мащабен протест, ОПРЕДЕЛЕНО ще привлече вниманието на държавниците, а и от друга страна и ще се сетят че скоро предстоят избори. Още повече че те също не са Богопомазани. Днес са министри , утре може и да са подсъдими. Това че народа ги е сложил на власт , не означава че могат да взимат решения как да живее / или по скоро/ съществува. ВЕЛИКИТЕ ДЕЛА СЕ ВЪРШАТ ОТ ВЕЛИКИ ХОРА!! И в този протест имат място само тези със силен характер , а не с овчи. И В ТОЗИ ПРОТЕСТ ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ САМИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО СИ, А НЕ ДА ЖИВЕЯТ В МАТРИЦАТА. ТЕЗИ,КОИТО МОГАТ ДА СЕ ИЗПРАВЯТ И ДА КАЖАТ СТИГА И НЕ НА КОНТРОЛА И МАНИПУЛАЦИЯТА, ТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ПО УЛИЦИТЕ И ЩЕ ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА СИ. ТЕ ЩЕ ПРОМЕНЯТ ИСТОРИЯТА И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ КАКТО БЕШЕ ПРЕЗ 90-ТЕ ГОД. ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ БЪДАТ САМО ФОН. ЖАЛКО ЗА ТЕБ, ЧЕ СИ ЗАБЛУДЕН! ЯВНО В МАТРИЦАТА ТИ ХАРЕСВА! НО, ИМАШ ИЗБОР. ДА ОСТАНЕШ В КОМФОРТА НА ЗАБЛУДАТА ИЛИ ДА НАМЕРИШ СИЛА В СЕБЕ СИ И ДА ПРЕДПОЧЕТЕШ ИСТИНАТА. ИКОНОМИЧЕСКИ ГЛУПОСТИ НЕ НИ СЕ СЛУШАТ. ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ И МЕДИИТЕ И АНАЛИЗИТЕ И СТАТИСТИКИТЕ СА МАНИПУЛАТИВНИ. ИСКАМЕ ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ ВЪРХУ ЦЕНИТЕ, ТОВА Е.
КАКТО КАЗА ПРЕДИ ВРЕМЕ Г-Н БОЖИДАР ДИМИТРОВ : - „ШИБАН НАРОД" СМЕ НИЕ !

- ms
-
-
ivoo написа:......
Май трябва да те сложим в категорията "Чукча писател, чукча НЕ читател"...
2 теми има за протеста, и в двете от 2-3 дена обяснявам само едно- ТРЯБВАТ КОНКРЕТНИ ИСКАНИЯ и, че мястото НЕ е на бензиностанциите... Айде сега вземи да почетеш к'во съм писал и тогава ми казвай, че съм ПРОТИВ протеста...
Да не те мъча, че явно четенето не ти е силна страна ще ти дам кратка версия:
Първоначално исканията на протеста бяха... Ами то нямаше искания- ПРОТИВ това бях, и продължавам да съм...
Протеста ще е на бензиностанции- ПРОТИВ съм там да се организира протест. Но това е по-малък проблем, важни са исканията... А и в крайна сметка по смисъла на закона това май НЕ е протест и няма как да се прави по друг начин и на друго място...
Сега вече има няк'ви конкретни искания- за акциз, за ДДС, контрол на цените... В този случай 100% ще отида на сборният пункт за Варна, поне за да видя настроенията и идеите на участниците. Ако моите и техните идеи се припокриват в достатъчна степен ще участвам, ако ли не- ще се разходя, дано времето е хубаво...
Това, че обмислям нещата повече от други далеч не означава, че съм ПРОТИВ протеста, напротив- с 2 ръце и 3 крака съм ЗА... Но няма да се включа без да обмисля нещата, както голяма част от хората... Просто не обичам да вървя със стадото без да се оглеждам- държа общата посока горе-долу, но се оглеждам сериозно и настрани, че мразя да пропускам важни неща...
- Alpina_fanatic
-
-
ms написа:2 теми има за протеста, и в двете от 2-3 дена обяснявам само едно- ТРЯБВАТ КОНКРЕТНИ ИСКАНИЯ и, че мястото НЕ е на бензиностанциите... Айде сега вземи да почетеш к'во съм писал и тогава ми казвай, че съм ПРОТИВ протеста...
.

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
ms написа: В този случай 100% ще отида на сборният пункт за Варна, поне за да видя настроенията и идеите на участниците. Ако моите и техните идеи се припокриват в достатъчна степен ще участвам, ако ли не- ще се разходя, дано времето е хубаво...

- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
там маи ше стане яко гъчканица на омв софия тия може да спрат колонките а може и полиция да доиде то нали нашия форум мвр-то го следят.
та въпроса ми е как може да ни провалят протеста и как може да им се противопоставим.
та въпроса ми е как може да ни провалят протеста и как може да им се противопоставим.
ms написа:ivoo написа:......
Протеста ще е на бензиностанции- ПРОТИВ съм там да се организира протест. .
...
А, къде да е протеста? В някоя кръчма? Там много добре ще избистрим цената на горивата!
Може и при "Бате" да отидем, да го помолим ако може нали, 'щото Той може всичко!
Къде според теб е мястото?
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
ms написа:ivoo написа:......
Май трябва да те сложим в категорията "Чукча писател, чукча НЕ читател"...
....
Много пишеш, много говориш, много това, много онова. Кой те пита ?

Ми кат не ти харесва, разхождай си се, не пиши какво и що, остави хората да си живеят с идеята за протеста, какво се занимаваш

Абе, сигурно ако някой реши да подари на всички юзъри по 1 БМВ, ще дойде някой като тоя да обяснява как е грешно, щото ще падне имиджа на марката и те няма да могат да ги поддържат

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- ms
-
-
bobi_maxo написа:А, къде да е протеста? В някоя кръчма? Там много добре ще избистрим цената на горивата!
Може и при "Бате" да отидем, да го помолим ако може нали, 'щото Той може всичко!
Къде според теб е мястото?
Едва ли съм го написал само един път, ама айде пак... Мястото на един ПРОТЕСТ (разбирай с разрешение от кмет и к'вото още е нужно по закон) в никой случай НЕ е на бензиностанцията... Ако протеста е за скъпият хляб или мляко пред кварталният магазин ли да го правим

Но ти пропускаш една подробност- официално това НЕ Е протест, а просто начин да се изрази определено отношение... И това с бензиностанциите е просто заобикаляне на наредбите- хем сме клиенти, хем сме недоволни от нещо и дано някой освен медиите да обърне внимание...
zaharin3 написа:там маи ше стане яко гъчканица на омв софия тия може да спрат колонките а може и полиция да доиде то нали нашия форум мвр-то го следят.
Оооо, могат да го провалят- вярвай ми... Да се противопоставиш- трудно...
Бензиностанцията ще спре работа с обяснение "Срив в системата", могат да се домъкнат КАТ "най-случайно" и да почнат проверки на коли и документи, много са начините да провалят протеста...
Което ме наведе на мисълта: Който ще участва трябва да е с ИЗРЯДНИ документи (книжка, застраховка, ГТП, преглед на газовото) и оборудване на колата (аптечка- и съдържанието и, жилетка и т.н.)- поне да нямат причина да пишат актове куките...
ПС: Що на ОМВ да се протестира

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
zaharin3 написа:там маи ше стане яко гъчканица на омв софия тия може да спрат колонките а може и полиция да доиде то нали нашия форум мвр-то го следят.
Някои от организаторите вече са извикани в РПУ-тата на градовете си за да се договорят как да протече протеста без излишни циркове и издънки. Полицаи със сигурност ще присъстват (не е обявено), просто си има долни провокаторчета, които само чакат такива мероприятия, за да създадат безредици. Освен ГоУф форума никой още не се е противопоставил. Опитват се да се включат в организацията политически обвързани лица, които биват незабавно отстранявани! Мобиле.бг застава категорично зад протеста и предлагат сътрудничество. Репортери от някои телевизии сами вече търсят организаторите за да се отрази събитието. Повече от ясно е, че всички искат цените да се променят и тези, на които наистина им пука ще излязат на 13-ти.
Та въпроса ми е: Какво само търсите причина да се гипсирате, баси песимистите, честно

- Alpina_fanatic
-
-
Yanko Petrov написа:Та въпроса ми е: Какво само търсите причина да се гипсирате, баси песимистите, честно
Успокой се!

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:Yanko Petrov написа:Та въпроса ми е: Какво само търсите причина да се гипсирате, баси песимистите, честно
Успокой се!Все пак е ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ