Колата ми тиктака
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Колата ми тиктака
Не се ебавам, наистина тиката!
Сутринта паля и няма проблем, излизам да изчистя снега докато колата си работи, след 2 минути влизам и тиктака, някво много учестено тиктакане, не е като секундарник или като мигачите както цъкат.
Жокерът е, че не ми работят и ел. джамовете и централното. Като изгася колата тиктакане няма, освен ако не е отворена вратата, тогава пак го има и на изгасена кола. Както е известно на изгасена кола при затворени врати ел. стъклата не работят, а ако отворим врата работят. 100% е нещо свързано с ел стъклата. Може би е някакво реле...
Чува се само вътре в колата, при двигателя нищо не се чува. Като извадя 7-ми бушон алармата изписуква (заводска е алармата) и тиктакането спира. Като го сложа си почва пак. Преди малко откачих акумулатора и след като го закачих пак тиктакане нямаше и ел. стъклата и централното си проработиха.
Но щом се е случило веднъж, сигурно пак ще се случи. Освен това и преди съм имал проблеми с ел. стъклата и централното - спират да работят и като извадя бушони 7, 33 и още един, за който в момента не се сещам кой точно беше и после ги сложа пак всичко се оправя. Така че трябва да остраня тоя проблем. Свалих този pdf за окабеляването и се опитах да разуча секцията "power windows", но нещо не успявам да се ориентирам. Забравих само да кажа, че колата е 318и 1992г. седан с предни ел стълка.

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Re: Колата ми тиктака
Как искаш да се ориентираш като гледаш схема за кола 96-та година, а твоята е 92-ра ?
Виж си комфорт релето... намира се под волана и е синьо на цвят.
Виж си комфорт релето... намира се под волана и е синьо на цвят.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Прав си колега, не съм видял, че е за '96-та тая схема. Свалих си за моята кола и го видях това комфорт реле на схемата. За това ли става въпрос?
Тук са писали как се сменя.

Тук са писали как се сменя.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Това реле в Дару кар струва 50 лева.
Тук пише как да си ремонтираме сами, като ми остане време ще пробвам и ще пиша дали този метод работи. 

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Да, това е релето.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Мерси много колега!
Слагам още един линк за ремонт на това реле, щото тоя е по-изчерпателен и има картинки. 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ел. задвижването на стъклата работи когато вратата е отворена и няма ключ на таблото. На някой бутон му се е прецакало ключето за повдигане. Пробвай да изскубеш първо единия, после другия и виж дали отново ще има тиктакане.

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
err0r написа:Ел. задвижването на стъклата работи когато вратата е отворена и няма ключ на таблото. На някой бутон му се е прецакало ключето за повдигане. Пробвай да изскубеш първо единия, после другия и виж дали отново ще има тиктакане.
При всички седани ли е така,защото на мойта кола стъклата при отворена врата не работят(независимо дали има ключ или не в таблото),нито предни нито задни.
Единствено работят на контакт или при запален двигател.

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
СЛЕД ИЗКЛЮЧВАНЕ на запалването захранването на ел. стъклата се поддържа в продължение на 15 минути СЛЕД ОТВАРЯНЕ на една от вратите.
Въпросното реле (комфорт реле) прави възможно това нещо.
Тези които са с комфорт модул при тях отговаря той.
Ако при вас не е така си гледайте релето или комфорт модула.
Въпросното реле (комфорт реле) прави възможно това нещо.
Тези които са с комфорт модул при тях отговаря той.
Ако при вас не е така си гледайте релето или комфорт модула.
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
абе хора аз днеска разглобих моита кола и вопще няма никви такива релета там има само едно което седи точно зад драшката за отваряне на капака.колата е 94г е36 4-ри врати.някаде другаде може ли да седи това реле. 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
danchoni.1 написа:абе хора аз днеска разглобих моита кола и вопще няма никви такива релета там има само едно което седи точно зад драшката за отваряне на капака.колата е 94г е36 4-ри врати.някаде другаде може ли да седи това реле.
Колега провери следното нещо - остави някой прозорец отворен и заключи вратата с ключа и задръж на заключване. Ако стъклото започне да се затваря само значи имаш комфорт модул, той се намира зад жабката

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
това го прави ама можело и с алармата ама при мен не става с алармата а само с ключа ходих до няколко алармаджии ама не им се занимаваше явно щото ми викат че на тия аларми не можело.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Ех тези релета... Недай си Боже някой да си помисли, че е бомба и да припадне в колата си 

14 мнения
• Страница 1 от 1