Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
много добре изглежда
аз понеже не съм много в час с темата, може ли да кажете какви бяха точно тези лупи?
Има ли някакъв вариант за директна замяна на ZKW лупите или по-скоро рефлекторите зад тях?
viewtopic.php?f=34&t=219658
аз понеже не съм много в час с темата, може ли да кажете какви бяха точно тези лупи?
Има ли някакъв вариант за директна замяна на ZKW лупите или по-скоро рефлекторите зад тях?
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
© написа:много добре изглежда
Тези лупи от линка който си пуснал оригинални ли са? Аз разглобявах бошов фар с лупи от седан и лупата изглеждаше доста различно.

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
напълно оригинални ZKW фарове произведени 26-08-2004 и 30-08-2004
Имат малка разлика от другия вид фарове при Е46 AL (бош)
но всъщност аз снимка на самата лупа не съм пуснал, а само снимки на рефлекторите зад лупите т.е. разглобени са
иначе лупата си е перфектна ... то си е стъкло, няма какво да и стане
но всъщност аз снимка на самата лупа не съм пуснал, а само снимки на рефлекторите зад лупите т.е. разглобени са

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
© написа:напълно оригинални ZKW фарове произведени 26-08-2004 и 30-08-2004
Моите са от AL(Бош) и рефлекторите на лупите са перфектни, въпреки че в единия фар имаше пясък

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
Слави, що не си вземеш просто биксенонова лупа от бабуна и не смениш твоята, вместо да възстановяваш? Така ще получиш екста + би ксенон. Свети много добре и можеш да вземеш само лупата, без останалите части и ще ти стъпи евтино. Така или иначе си от Пловдив, отиваш до бабуна и взимаш разглобения фар и мериш дали захващането на лупата ще застане на стийката рефлектори. Мисля, че са стандартизирани разстоянията на дупките без нзачение дали е ЗКВ или Бош, а лупата на бабуна е за е46 само проектирана, американско производство и изглежда наистина много качествена. Направо при теб може да стане плъг енд плей. Помисли над този вариант!
имах идея да сменя целите лупи, но не ми се реже, а май няма такива които да пасват точно на отвора на ZKW фаровете
А и едва ли ще излезе по-евтино от 50лв. колкото ще струва обработката им в Стрелча. Разбира се ако там се издънят, непременно ще ги сменя с каквито и да е и колкото и рязане да се налага 
Иначе те и сега са си биксенон. Клапата при ZKW и AL е различна

Иначе те и сега са си биксенон. Клапата при ZKW и AL е различна
- FAP
- Потребител
-
- Кара: E46 330d;E60 535d;E53 4.6;F10 535d
Някой случайно да знае в Русе къде могат да ми монтират лупите?
FAP написа:Някой случайно да знае в Русе къде могат да ми монтират лупите?
най-добре да си ги монтираш сам! пркалено нов продукт е още, не ми се вярва все още някой да се наема да го прави, а и има и нещо друго, ако сам си го правиш поне ще знаеш, че ще внимаваш, защото работата е реално доста напрегната и някой може да реши да ти ги сглоби някак, ама да изпочупи 1000 неща във фара! Аз поне така мисля! Са ако си с ръцете в газа, по добре наистина някой друг, ама по принцип говоря. Треа опит да има човека с разглобяването на фара, после с рязането на рефлектора!
- FAP
- Потребител
-
Мислиш ли,че ако можех сам щях да търся друг
.А и въобще фара не съм го разглабял и не знам как става,затова искам някой който знае как става да ги монтира.

- FAP
- Потребител
-
А във Варна да знаете човек който може да ги сложи?Че babuna нещо не ми отговаря.
не е толкова сложно да се разглоби, но лошото е, че всичко е пластмасово и шанса да счупиш нещо е много голям. Почти нищо не се развива, всичко се щраква на разни измислени пластмасови зъбчета и щипки
То реално, ако един път поне си отварял, няма проблем. Реално сега, ако ме накара някой да отворя фар, ще се справя много бързо, ще го разглобя сигурно за 5 мин и може би няма да счупя нищо, освен ако не се е одървило от стареене. Въпосът е в опита и да му знаеш мурафета на фара кое как! Примерно врътките отгоре се свалят по точно определен начин, а те реално държат цялата конструкция на рефлектора и ето защо на единия фар си ги посчупих малко, на другия не! Сега ще търся от някой изостанал счупен фар да си гепа една врътка! Между другото, ако на някой му се намират даже две да свирка! Едната е яко счупена, а другата ми е пукната!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
slitter написа:То реално, ако един път поне си отварял, няма проблем. Реално сега, ако ме накара някой да отворя фар, ще се справя много бързо, ще го разглобя сигурно за 5 мин и може би няма да счупя нищо, освен ако не се е одървило от стареене. Въпосът е в опита и да му знаеш мурафета на фара кое как! Примерно врътките отгоре се свалят по точно определен начин, а те реално държат цялата конструкция на рефлектора и ето защо на единия фар си ги посчупих малко, на другия не! Сега ще търся от някой изостанал счупен фар да си гепа една врътка! Между другото, ако на някой му се намират даже две да свирка! Едната е яко счупена, а другата ми е пукната!
Свиркам

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Да не стане като реклама, но има нов биксенонов ретрофит кит, специално разработен за фара за е46, вече нищо не се реже, нищо не се преправя. Закрепването става чрез винт, а ефектът е поразяващ.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Миналата седмица сложих би-ксенон прожекторни лупи, новия ретрофит кит от колегата Babuna и съм адски доволен... фаровете светят уникално и при свален фар е нужна само по една малка дупчица за да мине кабелчето за електромагнитното реле, всеки може да се справи сам в полеви условия. Довечера ще кача снимки да ви покажа как го доукрасих
И благодарности на Бабуна