Много проблеми накуп - 325тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Много проблеми накуп - 325тдс
Тя колата може да умре от към мощност ,ако зацепи виското и особенно ако я караш на климатик лятото.Тогава става все едно 90коня. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
pazo02 написа:Нищо не е светело по таблото, колата просто заби нос. Един приятел ми пусна мухата че автоматикът е прегрял и за това е загубила мощност, но пък лампата на кутията не светеше. От друга страна да опиташ да катериш Витиня с 60 на 5 ми звучи като доста добър начин моторът да вдигне температура. Вчера щях да чистя тия маркучета, но се хвърлих в тъча с тоците и не остана време. Първо не се отваряше багажникът. Еле отворих го отвътре, свалих клячалките, почистих мизерията, всичко се оправи. Хубаво, ама като заключа колата почна да се включва осветлението на номераТам откачих буксата за плафончето отзад и го оправих това. Поне временно. В следващия момент смених лостчето на чистачките(бях с лостче от купе) и сложих от комби и оттам като се включиха тия чистачки и предна и задна и не спират. Купих още 1 лостче, сложих и него, няма ефект. Е сега отивам да разглабям жабка и да търся комфорт модула и другите глупости по него и да видим какво ще излезе. А между другото и акумулатора се гътна. Така че...
![]()
Но за утре ако смогна ще гледам да видя МАПа там маркучи и тн и ще ви държа в течение![]()
Най-вероятно ти се е откачил мапа и си караш атмосферка

- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
МАПът беше закачен, поне снощи като вдигнах капака маркучето си беше на място. Видя ми се много напукано обаче и го смених с ново. Да видим сега как ще е, карам само градско сега и не мога да кажа дали има голяма разлика, но днес на 2-3 пъти се резнах и се усещаше как турбото се включва да помага. Аз почвам да си мисля че кутията е виновна, приготвил съм масло и филтър да й го сменям...
На коя кутия ще сменяш маслото и филтъра?pazo02 написа:...Аз почвам да си мисля че кутията е виновна, приготвил съм масло и филтър да й го сменям...
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
bmw325tds написа:На коя кутия ще сменяш маслото и филтъра?pazo02 написа:...Аз почвам да си мисля че кутията е виновна, приготвил съм масло и филтър да й го сменям...
Скоростната кутия - автоматик.
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
Нека си продължа темичката
1. Акумулаторът имаше пробита клетка и го оправих - смених го с нов.
Тук е моментът да посъветвам хората, които ще сменят акумулатор да помислят над следното: при покупка на нов Банер дават 20% отстъпка при връщането на стария акумулатор, или в моя случай 45лв отстъпка
2. Сега е на ход стартера
- понякога бендиксът не изхвърля, понякога издава шумове - тия дни ще го свалям да го нося на ремонт
3. Днес отново качвах Витиня - колата не губи мощ, но определено има склонност към прегряване в този участък=проблем.
Мисля че е виско, трябва да го пробвам тия дни, мисля да направя и профилактика на охладителната система, но чакам да се постопли времето
4. Днес на 2 пъти хванах колата при наклон с муцуната напред да не ще да пали лесно
- трябва да почистя цедката на помпата в резервоара ли? Какво друго да гледам?
5. Тая седмица ще се сменят масла и филтри на мотор и автоматик (вкл. и дизеловия)
Като имаме развитие ще пиша пак

1. Акумулаторът имаше пробита клетка и го оправих - смених го с нов.

2. Сега е на ход стартера

3. Днес отново качвах Витиня - колата не губи мощ, но определено има склонност към прегряване в този участък=проблем.

4. Днес на 2 пъти хванах колата при наклон с муцуната напред да не ще да пали лесно

5. Тая седмица ще се сменят масла и филтри на мотор и автоматик (вкл. и дизеловия)

Като имаме развитие ще пиша пак

- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
pazo02 написа:... но определено има склонност към прегряване в този участък=проблем.Мисля че е виско, трябва да го пробвам тия дни...
Ако се съмняваш, че прегрява - ослушвай се дали ти включва перката на климатика. Ако започва да качва над нормалната температура, би трябвало да се пусне директно на втора степен. Да ме поправят колегите, ако греша.
Виското се опитай да го спреш, докато е напълно загряла колата (не с ръка, с вестник или нещо друго, което няма да повреди перката, че да не си стопиш пръстите като мен, ако излезе здраво

А водната помпа е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА! Бих ти препоръчал Мейле. Лята - излезе ми 60 - 70 лв с транспорта. Във форума продават.
П.П. Докато си ровиш из мотора - сложи една по - дебеличка метална гарнитурка на ЕГР - а (без да разкачаш никакви мъркучи...) . За пет минути работа, но следващия път ще има по - малко гняс в колекторите.

Still Speedin
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
И без мап да кара ще усети разлика едва във високите и то не чак кой знае каква.Колата е влязла в авариен режим най-вероятно от прегряване.bum_bum написа:pazo02 написа:Нищо не е светело по таблото, колата просто заби нос. Един приятел ми пусна мухата че автоматикът е прегрял и за това е загубила мощност, но пък лампата на кутията не светеше. От друга страна да опиташ да катериш Витиня с 60 на 5 ми звучи като доста добър начин моторът да вдигне температура. Вчера щях да чистя тия маркучета, но се хвърлих в тъча с тоците и не остана време. Първо не се отваряше багажникът. Еле отворих го отвътре, свалих клячалките, почистих мизерията, всичко се оправи. Хубаво, ама като заключа колата почна да се включва осветлението на номераТам откачих буксата за плафончето отзад и го оправих това. Поне временно. В следващия момент смених лостчето на чистачките(бях с лостче от купе) и сложих от комби и оттам като се включиха тия чистачки и предна и задна и не спират. Купих още 1 лостче, сложих и него, няма ефект. Е сега отивам да разглабям жабка и да търся комфорт модула и другите глупости по него и да видим какво ще излезе. А между другото и акумулатора се гътна. Така че...
![]()
Но за утре ако смогна ще гледам да видя МАПа там маркучи и тн и ще ви държа в течение![]()
Най-вероятно ти се е откачил мапа и си караш атмосферка
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
kudo Де се загуби бре
.МАП-е много важен,но едвали в е в него проблема.Ако прегрее ,губи мощност от аварииния режим.Но това значи много градуси по целзии

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
Открих проблема май - виското е ок. Но като купих колата бушонът на перката на климатика беше изгорял и го подмених. Днес го гледам - пак изгорял. Значи там е разковничето някъде... Свалям перката и правя ревизия на мотора й, какво друго мога да проверя сам?
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Доста ракия сварих и съм се отдал наПресиян Василев написа:kudo Де се загуби бре.МАП-е много важен,но едвали в е в него проблема.Ако прегрее ,губи мощност от аварииния режим.Но това значи много градуси по целзии

Скоро ще идвам при теб ,че тека като лейка.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
kudo написа:Доста ракия сварих и съм се отдал наПресиян Василев написа:kudo Де се загуби бре.МАП-е много важен,но едвали в е в него проблема.Ако прегрее ,губи мощност от аварииния режим.Но това значи много градуси по целзии
Напоследък само чета за да не пиша глупости и да не ми се карат модовете
![]()
Скоро ще идвам при теб ,че тека като лейка.
ще се пие ракиика значи

П.С. Колега сваляи тая перка,ама още не е топло да се включва.А това че ика да се включва не означава добро
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
pazo02 написа:Открих проблема май - виското е ок. Но като купих колата бушонът на перката на климатика беше изгорял и го подмених. Днес го гледам - пак изгорял. Значи там е разковничето някъде... Свалям перката и правя ревизия на мотора й, какво друго мога да проверя сам?
Откачи перката и и подай 12волта от акомулатор през бушонче(същата стойност като това на колата ти което е) на едната степен и после на другата и ще разбереш дали е от нея или е другаде проблема.

Колега дай някои лев смени си термостата, водната помпа и антифриза, почисти си радиатора преди това и кажи какво е станало. От писаното до тук на там отиват нещата, щом си сменил маркучето към колектора. Провери дали си е на място ако пак изгубиш мощност, понеже някога излиза.
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
В събота ще погледна перката, ще почистя и радиаторите и ще говорим пак