1-ва влиза трудно ??

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Re: 1-ва влиза трудно ??

Мнение от gsi_leo » 06 Фев 2011, 16:39

колега мерси за съвета,това за семеринга е добра идея,смених маслото,нема разлика когато иска си го прави,имах е39 със същия мотор кутията ми правеше пак същия номер,докато не я продадох.../имам в предвид колата/
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

Потребител
Аватар
Кара: е 36 купе
Мечтае да кара: С ВРАТИТЕ НАПРЕД

Мнение от van4ote » 03 Мар 2011, 21:40

колеги и при мен не влиза първа както трябва ,но натисна ли съединитела и изчам 20 сек влиза как си трябва що ето :D
"ВАНЧОТЕ" качество на разумна цена

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Мар 2011, 22:19

колеги и при мен не влиза първа както трябва ,но натисна ли съединитела и изчам 20 сек влиза как си трябва що ето :D

Долна и горна помпа на съединителя, вече чакат в мазенцето монтажа, благодарение на колегата leviatan :bchug: ! :mhihi:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 06 Мар 2011, 1:13

Nukem написа:Долна и горна помпа на съединителя, вече чакат в мазенцето монтажа, благодарение на колегата leviatan :bchug: ! :mhihi:

А стига само реклами де... как може в десет теми пет реклами да прочета ?

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 06 Мар 2011, 1:23

Zlobil написа:
Nukem написа:Долна и горна помпа на съединителя, вече чакат в мазенцето монтажа, благодарение на колегата leviatan :bchug: ! :mhihi:

А стига само реклами де... как може в десет теми пет реклами да прочета ?

Е`па фалат са ората кво :mhihi:

А на мен пък първа ми хърка,какви са вариянтите за сполучливо отремонтиране,или да си търся секънд хенд кутия?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 06 Мар 2011, 18:08

много мнения много нешто,така и никой не каза каква марка масло е по-хубаво кое е рядко кое е гъсто кое е за предпочитане :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 06 Мар 2011, 18:37

И при мен отвреме на време първа влиза трудно/говоря сутрин в студено време, като позагрее няма грижи/, но в последно време е добре, мисля, че не е от съединител, виж масло или помпа-може

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 06 Мар 2011, 19:20

tenchooo написа:много мнения много нешто,така и никой не каза каква марка масло е по-хубаво кое е рядко кое е гъсто кое е за предпочитане :dunno:

:D Няма "лошо ,убаво", има по каталог! На скоростната кутия в задната част трябва да има цветна табела и според цвета -влизаш в ауто дата гледаш модел ,тип двг , година и т.н. ... и намираш типа масло за скоростите! Не можеш да слагаш ей така щото било "убаво". Пример : Две Е36 с еднакви мотори ,еднакви години ,на вид еднакви скорости , но с различни табели на ск.кутия - значи различни масла!!!В всеки сервиз с кадърни майстори (запознати) ще ти обяснят това! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 06 Мар 2011, 20:46

pgv64 написа:
tenchooo написа:много мнения много нешто,така и никой не каза каква марка масло е по-хубаво кое е рядко кое е гъсто кое е за предпочитане :dunno:

:D Няма "лошо ,убаво", има по каталог! На скоростната кутия в задната част трябва да има цветна табела и според цвета -влизаш в ауто дата гледаш модел ,тип двг , година и т.н. ... и намираш типа масло за скоростите! Не можеш да слагаш ей така щото било "убаво". Пример : Две Е36 с еднакви мотори ,еднакви години ,на вид еднакви скорости , но с различни табели на ск.кутия - значи различни масла!!!В всеки сервиз с кадърни майстори (запознати) ще ти обяснят това! :yes:

браво колега етва е полезно мнение сега :yes: не само да дардорим безмислено :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 07 Мар 2011, 12:03

van4ote написа:колеги и при мен не влиза първа както трябва ,но натисна ли съединитела и изчам 20 сек влиза как си трябва що ето :D

Аве ванчо ти що лъжеш хората че влиза трудно????(С една смяна на маслото и си ти :driving: )
При мен не е трудно а влиза с шут
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е 36 купе
Мечтае да кара: С ВРАТИТЕ НАПРЕД

Мнение от van4ote » 14 Окт 2011, 23:54

kufi01 написа:
van4ote написа:колеги и при мен не влиза първа както трябва ,но натисна ли съединитела и изчам 20 сек влиза как си трябва що ето :D

Аве ванчо ти що лъжеш хората че влиза трудно????(С една смяна на маслото и си ти :driving: )
При мен не е трудно а влиза с шут

след 10-15хиляди км се оказа ,че не е маслото за смяна ами съединитела :lol: :lol: :lol:
"ВАНЧОТЕ" качество на разумна цена

Потребител
Аватар

Мнение от 4u6kata » 17 Окт 2012, 11:45

Колеги, при мене 1ва и задна влизат тежко. Лошото е, че даже и при топъл мотор не се оправят :(. Имам ново масло, декстон 3 май се казваше.

Моля за помощ!!!!

Взех си 318и седанче на 160 000 км перфектно! Само тази работа ми убива удоволствието от карането. Все пак съм си взел бмв и съм броял пари, а не съм си 'зел няква фиеста примерно колкото да имам кола. Мисля, че разбирате какво имам в предвид.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Окт 2012, 11:23

Сменял ли си съединител? Това се получава почти винаги като смениш само феродовия диск, а останалото оставиш старото...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36coupe320

Мнение от thugmc1 » 01 Ное 2012, 20:09

Yanko Petrov написа:
pinko_23 написа:Колеги и аз имам същият проблем 1 влиза трудно смених маслото нема разлика, топла студена едно и също, оба4е ако вкарам 2 и после 1 все едно е чисто нова, аз честно да ти кажа от както си я взех преди 4 години от германия все таки си прави ходих при няколко майстора и те ми викат споко не е страшно, и аз така сия карам. Успех

Не е от маслото това, ама да кажат разбирачите от какво е.... Случва ми се от време на време, рядко но се случва. Даже бях казал на един майстор че така ми прави от време на време, не ми каза от какво е, ама вика "вкарвай втора и от там 1ва и няма проблем, само недей със сила да вкарваш 1ва".

точно това искам да кажа и аз, колкото повече напъваш със сила да вкараш лоста толко по не иска да влезе, съвсем леко се вкарва първа и си влиза супер само буташ и готово без резки движения

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 01 Ное 2012, 23:04

Колеги гледам по нагоре коментари за долната помпа на съединител тя играе ли роля ,че да влиза малко по трудно 1-ва и 2-ра е при мен .. щото на мен помпата ми е прецакана утре ще карам колата да е правят .
Изображение

Предишна

Назад към E36