съединител от 318и за 318ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Gangsta911
- Потребител
-
- Кара: 330ci Feis
съединител от 318и за 318ис
колеги изкам да ви попитам да ли мога да сложе феродов диск от 318и бес клима на 318ИС със клима ?
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: съединител от 318и за 318ис
Да.Съединителите на 4 цилиндровите е36-ци са еднакви.Поне аз съм продавал от м40 за м42 и м43 и не е имало проблеми с това.

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
и аз знам ,че става.само маховика на тези с клима мисля ,че са демферни.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Значи, това дали колата има или няма клима не е фактор (поне за 4 -цилиндровите) ....
Основния фактор е дали маховика е демпферен или не ....
М42 може да бъде с обикновен маховик (по-ранните модели) , а също и с демпферен маховик (последните модели 01/96г).
М44 е само с демпферен маховик ...
Казвам това понеже не поясняваш кой е двигателя ....
Та , на м44/м42 с демпферен маховик няма да можеш да сложиш феродов диск от 318и , а на м42 с обокновен маховик би трябвало да стане ....
Как да разбереш дали маховика е демпферен , без да сваляш скоростната кутия ?
Гледаш дали около гуменото каре м/у кутията и кардана има метален пръстен , ако има такъв пръстен , маховика е обикновен , ако няма пръстен , маховика е демпферен..... Това правило не е универсално , но в повечето случаи е така ....
Основния фактор е дали маховика е демпферен или не ....
М42 може да бъде с обикновен маховик (по-ранните модели) , а също и с демпферен маховик (последните модели 01/96г).
М44 е само с демпферен маховик ...
Казвам това понеже не поясняваш кой е двигателя ....
Та , на м44/м42 с демпферен маховик няма да можеш да сложиш феродов диск от 318и , а на м42 с обокновен маховик би трябвало да стане ....
Как да разбереш дали маховика е демпферен , без да сваляш скоростната кутия ?
Гледаш дали около гуменото каре м/у кутията и кардана има метален пръстен , ако има такъв пръстен , маховика е обикновен , ако няма пръстен , маховика е демпферен..... Това правило не е универсално , но в повечето случаи е така ....
- Gangsta911
- Потребител
-
м42 е двигателя сега ще варя даго разглобя и бес друго гуменото каре е за смяна поне ще сваля и кутията,но до колкото знам тези който има клима сас демферен маховик
- Gangsta911
- Потребител
-
а иначе колата е 94-та година
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Gangsta911 написа:....но до колкото знам тези който има клима сас демферен маховик
Казал съм го поне 10 пъти , ще го кажа още веднъж .... Не е задължилтено колата да е с демпферен маховик , когато има клима.... !!!! За шестаците това е определящо , но за 4 -цилиндровите НЕ ! Почти съм сигурен даже , че и твоята е с обикновен маховик ! Пиши после да кажеш ... Както казах само последните години на м42 излизат с демпферен маховик ...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Ако маховиците са едномасови и на двата мотора,феродовия диск е еднакъв (215мм) и става ...
Иначе М42 с клима, 95-та януари е с демпферен маховик (съдя по моето съоръжение)...
Иначе М42 с клима, 95-та януари е с демпферен маховик (съдя по моето съоръжение)...

- Gangsta911
- Потребител
-
с демферен маховик е вчера го заглобих
- Gangsta911
- Потребител
-
благодаря,направо сложих обикновенния маховик и той няколко килограмчета по лек осетисе разлика и то бая 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
голямото табу с тези маховици...
наистина е говорено много...
колегата Методи е прав.. аз от него рзбрах това че няма нужда 4 цил да е демферно и да е с клима ...
аз съм с обикновен маховик на М42 в Е36 цата ми и за сега си е ок.
но разликата има между демферния модел и другия така че не се опитваи да ги комбинираш
наистина е говорено много...
колегата Методи е прав.. аз от него рзбрах това че няма нужда 4 цил да е демферно и да е с клима ...
аз съм с обикновен маховик на М42 в Е36 цата ми и за сега си е ок.
но разликата има между демферния модел и другия така че не се опитваи да ги комбинираш
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
- Мечтае да кара: su47 berkut
- Детайли за колата: akulata
колеги да не пиша нова тема а да попитам и аз нещо според мен странно.....
за смяна ми е маховика,венеца де, та дилемата е следната,понеже си взех маховик без демфер(за по хубаво)..а би трябвало да е с демфер на моята кола (01.95г с клима) би трябвало да си взема и съединител с пружини нали така.... обаче преди година ли, кат си сменях съединителя за пореден път маистора извади съединител с пружини(демек за маховик без демфер) възможно ли е наистина маховика да е без демфер и да мина само с маховик,че в тая криза не ми се вадят 200 кинта за още един съединител (все пак другия е на една година) а има ли начин например само феродовия да се смени , притисквателния дали е еднакъв на двата вида?
за смяна ми е маховика,венеца де, та дилемата е следната,понеже си взех маховик без демфер(за по хубаво)..а би трябвало да е с демфер на моята кола (01.95г с клима) би трябвало да си взема и съединител с пружини нали така.... обаче преди година ли, кат си сменях съединителя за пореден път маистора извади съединител с пружини(демек за маховик без демфер) възможно ли е наистина маховика да е без демфер и да мина само с маховик,че в тая криза не ми се вадят 200 кинта за още един съединител (все пак другия е на една година) а има ли начин например само феродовия да се смени , притисквателния дали е еднакъв на двата вида?

- Gangsta911
- Потребител
-
не колега претискателя е различен,
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2