Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от Mollov » 06 Мар 2011, 0:00

Всичко трябва да се прави, само че с мярка и според възможностите на човека... в тоя ред на мисли, доста "тийн"-ове гледат да се опитват да се доказват в залата, което често води до доста сериозни (доживотни) травми...

Тежестта 100кг. е относително понятие и общо взето в тази възраст е важна само за тези, които искат да кажат после, че "баце, бутам 100 кила..."... самите килограми се подбират според личните качества и възможности на индивида, като за някои 100 кила са малко, за други са страшно много... както Ачо е казал - затва има инструктори...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Мар 2011, 0:13

Това ми е ясно и добре, че имаше кой да ме насочва като започнах да вдигам. Та от там техниката не ми е куца, просто исках да видя вашето мнение дали е добре да правя тяга.
Колкото до килограмите, подбирам такива, че да мога да си направя серията спокойно, още не съм стигнал 100-те, понеже от доста време не съм правил тяга.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Мар 2011, 1:28

Аз 3 седмици , след като влязох във фитнес успях да си направя дискова херния и далеч не съм единствения глупак :idea:
Техниката на мъртвата тяга е много сложна , макар да изглежда проста . Дори състезатели се извиват за да може да "опънат" по-голяма тежест . Можеш да си прецениш техниката САМО на огледало или някой да те снима и после да се гледаш . Гарантирам ти , че ще си откриеш грешки .
Колко си тежиш и колко си висок ? За някой тип хора е по-добре изобщо да не правят тяга .

ПС:виждал ли си щангисти как дърпат - доста по-безопасно е , но натоварва повече краката .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Мар 2011, 1:45

Пусни едно клипче как правиш тяга и ще ти кажем.
При това движение е хубаво да няма компромис с техниката.
И се стягай с колана здраво
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Мар 2011, 10:43

http://youtu.be/8-O_MT72rck

Това клипче много добре показва правилната форма.
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 06 Мар 2011, 12:26

Прави си тягата, не се подлъгвай да слагаш "големите" килограми. Колан - задължително!! Преди време като тренирах, не слагах, жив късмет си ми е, че не съм пострадал...
И друго, като пускаш щангата към земята, към края не я отпускай със сила, получава се едно отскачане на самата щанга от пода и после по-лесно се продължава изтеглянето и нагоре, съответно по-бързо се стараеш да дърпаш и по-бавно пускаш, за да не се получава това отскачане:))
Друго... ако ползваш само фитили, недей, тоест ползвай си ги, но ограничавай ползването им, от време на време ако трябва слагай по-малко килограми, или хващай щангата едната ръка с прав, другата с обратен хват, но гледай да ограничиш ползването им:))
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 07 Мар 2011, 22:13

Като тренирах лека атлетика, и аз съм правил мъртва тяга. НО не с големи тежести, и задължително с колан !!
Моят съвет е да не се изхвърляш с тежестите, да не останеш без кръст накрая ;)
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Мар 2011, 23:21

Я дайте акъл как се сваля шкембе - с коремни преси ли само или има и други схеми :roll:
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 07 Мар 2011, 23:30

за шкембето храненето е най-важно, след това упражненията ;)
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 07 Мар 2011, 23:58

Шкембето го лекува най-добре бягане, по възможност не на пътека ;)

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Мар 2011, 23:59

И аз си мислих за бягане, но бързо ме разубедиха едни "експерти" :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 08 Мар 2011, 15:11

Бягане, каране на колело, велоаргометър , плуване.
Абе въобще - кардио.

Пресите са за оформяне на мускулите, а и са мега травматични.

Диетата също е от особено значение при свалянето в областа на талията.

Ако си много тежък трябва да загряваш преди бягането ставите и задължително с удобни обувки
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Мар 2011, 15:48

acho.rs написа:
Ryapoff написа:Колеги, може би е разисквано, но мислите ли, че е вредно да се прави мъртва тяга от тийн? Говоря за тежести около 100-те килограма? В смисъл вярно ли е, че не растеш на височина?

Няма такива митове че не растеж от тяга и клякане - мнение на много доктори .
Трябва ти добър инструктор , иначе набързо може да си докараш контузия за цял живот .
Упражнението е задължително ако искаш да "качваш" .

Колега когато правиш тяга и клекове в пубертета и изобщо упражнения с компресия на гръбначния стълб растежа спира, но не от това, че те затиска тежестта, а от факта че при тези силови упражнения тялото секретира повече тестостерон, който от своя страна спира растежа на дългите кости, имам много приятели тежкоатлети, който си останаха нисички, в това число и аз не пораснах особенно, колкото бях пораснал на 16 г. толкова съм и на ръст и в момента на 31г ха познайте що.
Относно тягата опасно упражнение си е изисква много стриктна форма на изпълнение, на мен самия ми трябваше доста време докато почна да я правя правилно и то под зоркия поглед на треньор по силов трибой в НСА. Страхотно упражнение дава и маса и сила, но първо гледайте формата на изпълнение и чак тогава обърнете внимание на тежестта, че както гласи една стара трибойска поговорка: Ако те схване кръста ще помагаш с пръста ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2011, 21:30

Колега когато правиш тяга и клекове в пубертета и изобщо упражнения с компресия на гръбначния стълб растежа спира, но не от това, че те затиска тежестта, а от факта че при тези силови упражнения тялото секретира повече тестостерон, който от своя страна спира растежа на дългите кости, имам много приятели тежкоатлети, който си останаха нисички, в това число и аз не пораснах особенно, колкото бях пораснал на 16 г. толкова съм и на ръст и в момента на 31г ха познайте що.

Колега , тестостерон НЯМА как да се секретира в увреждащи дози само от едно упражнение или от тренировката . Виж това , че всеки ученик се зоби като магаре , още от 8ми клас е съвсем друга тема . Да - зобта вдига драматично количеството на тестостерона и от там всички негативи .
Примери за щангисти и трибойци , които от деца тренират и сега са си 180+ колкото искаш . Аз например е съм тренирал (така де тренирал съм,но доста аматьорски и несериозно) и на 15 години бях 182см сега на 25 години съм 185-6 см :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 09 Мар 2011, 10:09

Колега , тестостерон НЯМА как да се секретира в увреждащи дози само от едно упражнение или от тренировката . Виж това , че всеки ученик се зоби като магаре , още от 8ми клас е съвсем друга тема . Да - зобта вдига драматично количеството на тестостерона и от там всички негативи .
Примери за щангисти и трибойци , които от деца тренират и сега са си 180+ колкото искаш . Аз например е съм тренирал (така де тренирал съм,но доста аматьорски и несериозно) и на 15 години бях 182см сега на 25 години съм 185-6 см :)

Колега имам в предвид ситемни здрави тренировки включващи тяга и клек в пубертета, тялото секретира в резултат на стреса повече тестостерон и от там идва останалите неща. Иначе това дето тинейджърите се зобят е едно на ръка, но поне да тренираха правилно, че в залата често гледам недомислиците им и хаотичното мотаене по уредите :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата