Данъчна история....с БМВ в нея.
Модератори: mitaka7, Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- F*natic
- Потребител
-
- Кара: ше E36 325i
Re: Данъчна история....с БМВ в нея.
Преди да нахраните всички чиновници вкупом - аз имам добри впечатления от хората в нашата, не са се заяждали за нищо, даже не ми взеха пари за ксерокопие на договора
. Ма това сигурно понеже данъка ми е 220 лв. 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
община младост у столицата.
и на мен не ми се регистрира ,но явно вече имат връзка с кат ,щото ми пратиха писмо да се ява да си е регистрирам - иначе глоба. така че ше трябва да я регистрирам ,ма с тва отношение и връщане за най-различни глупости ще направя още един опит и ак оме върнат пак се отказвам....
и на мен не ми се регистрира ,но явно вече имат връзка с кат ,щото ми пратиха писмо да се ява да си е регистрирам - иначе глоба. така че ше трябва да я регистрирам ,ма с тва отношение и връщане за най-различни глупости ще направя още един опит и ак оме върнат пак се отказвам....
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
///ivanE30 написа: , намигнах и на засуканата девоика и викам "тва е стара кола пиши я евтино пук ще се черпим" и за 15 лева прескочи тая оценка и сичко точно....трагедията е пълна
Чия трагедия? Не стига, че си "й намигнал", за да ти напиша по-малка сума в дан. оценка, ми и трагедията била пълна. Ще е пълна, докато за 15 лв. се шмекерува.

F*natic, може да има, но когато бях за последно в общината да регистрирам едни имоти, тая зад гишето ми вика - "договора за покупко-продажба", аз казвам - "няма такъв, има план за преобразуване", и тя - "какво е това?"

- SKISA
-
-
продължение по темата ,но в друга връзка....
днес получих съобщение от няква - сигурно съдия-изпълнител, че ми налагала неква забрана и запор за 1000лв за некви суми с лихвите от 2007г. след като разчетох тъпото писмо с всичките му членове и алинеи и след 1ч разшифроване на простотията се оказа ,че ми търсят едни пари ,които съм платил още тогава и имам платежните за това ,но никой тупан в НАП не си е направил труда да ги отметне ,платили са на някоя джофра да свърши работата да смята ,отделно са платили пак с парите на данъкоплатците на тая - изпълнителката да пише ,брише и издири и са като им занеса платежните и ги убедя ,че не съм камила ,след като си загубя 2ч. и пет кила бензин ще приключим случая....! ебати държавата и ебати администрацията...! ма и те за 380лв-толко!!
п.с. представям си при такова добро свършване на работата ако човек се е засилил на някъде да лети и на летището му сервират: "сори! не може! имате възбрана ! ще трябва да си оправите нещата! " не че няма да се оправят, но спокойно биха провалили на човек почивката или пътуването ,за да докаже ,че не е камила.
днес получих съобщение от няква - сигурно съдия-изпълнител, че ми налагала неква забрана и запор за 1000лв за некви суми с лихвите от 2007г. след като разчетох тъпото писмо с всичките му членове и алинеи и след 1ч разшифроване на простотията се оказа ,че ми търсят едни пари ,които съм платил още тогава и имам платежните за това ,но никой тупан в НАП не си е направил труда да ги отметне ,платили са на някоя джофра да свърши работата да смята ,отделно са платили пак с парите на данъкоплатците на тая - изпълнителката да пише ,брише и издири и са като им занеса платежните и ги убедя ,че не съм камила ,след като си загубя 2ч. и пет кила бензин ще приключим случая....! ебати държавата и ебати администрацията...! ма и те за 380лв-толко!!
п.с. представям си при такова добро свършване на работата ако човек се е засилил на някъде да лети и на летището му сервират: "сори! не може! имате възбрана ! ще трябва да си оправите нещата! " не че няма да се оправят, но спокойно биха провалили на човек почивката или пътуването ,за да докаже ,че не е камила.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
SKISA написа:продължение по темата ,но в друга връзка....

- SKISA
-
-
а бе ,алексей...! къде виде ,че не съм си оправил сметките!?!?
платил съм си сичко преди 4г ,а те че не са си отметнали си е техен проблем. аз мойта сметка съм си я опраил. те не са си опраили техната... 

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
За простотията по общините и въобще в България съм съгласен. Преди 2 дена ходих там по същия повод, само че на мен не ми пратиха честитка и обърнах внимание на това че има облекчение за катализаторите /-50% от данъка/ , само за колите до 74кв. Каква е тая простотия? То нестига че данъка за коли до 100кс е смешен а и 50% облекчение като е с катализатор... Та колите над 100кс няма значение дали е с работещ катализатор или не ли какво?
Каде е логиката.. Само в България може да се случи това. Отделно тая миза за евтините данъци до 100кс е мислена по на баба ми времето когато кола 105кс е била "бегачка". Сега ако човек си купи сравнително нова средноголяма кола трудно ще намери такава под 100кс дори и да има желание
.
Технологийте се развиват, светът върви напред и е нормално тази граница да бъде вдигната поне до 150кс, но май там са много далече от тези неща и въобще не ги е..е.
Към автора на темата: Доколкото разбирам става въпрос за стара машина Е30, която е доста над 74кв, което ще рече че нямаш право на облекчение дори и с нов катализатор

Технологийте се развиват, светът върви напред и е нормално тази граница да бъде вдигната поне до 150кс, но май там са много далече от тези неща и въобще не ги е..е.
Към автора на темата: Доколкото разбирам става въпрос за стара машина Е30, която е доста над 74кв, което ще рече че нямаш право на облекчение дори и с нов катализатор

- SKISA
-
-
ми не позна ,щото по документи колата е до 100к.с. документите показват това. и смятам да се възползвам. също със сигурност и е сложен катализатор-нов и отговаря на норми Евро2 и също смятам да се възползвам от намалението 50%....! съжалявам, но след като водят колата по купето и шасито ,а не по мотора смятам да се възползвам.
а отделно от това ,което коментираш съм съгласен и нищо чудно както стана с акциза да успее някой арабия да осъди държавата за това ,че има различно облагане до и над 100 коня. и ше ни ги върнат, но без данъците. както направиха с акциза.
а отделно от това ,което коментираш съм съгласен и нищо чудно както стана с акциза да успее някой арабия да осъди държавата за това ,че има различно облагане до и над 100 коня. и ше ни ги върнат, но без данъците. както направиха с акциза.
Простотията в данъчното май си е същата. Преди десетина години ни откраднаха една е30ка и след някакво време отиваме да регистрираме една друга и хоп - имате да давате някви пари данъци за една кола, ние
кви пари ве, сичко е платено и кога разпитахме коя е колата, се оказа, че сметката е за е30ката открадната преди 5-6 години... и някоя скочубра пак не си беше свършила работата и смятай за 5-6 години кви данъци се бяха насъбрали.. па бележки от кат, па насреща тия лелките говорят ма то като тече данъка значи колата е при вас - как при нас бе? ОТКРАДНАТА, па някви познати и я отписаха успешно след един загубен ден 

what a helluva ride
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:а бе ,алексей...! къде виде ,че не съм си оправил сметките!?!?платил съм си сичко преди 4г ,а те че не са си отметнали си е техен проблем. аз мойта сметка съм си я опраил. те не са си опраили техната...
Самия факт че не са те отметнали говори за не оправена сметка! В държавната администрация се гони всичко до дупка иначе няма оправия!

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Не винаги е заради неоправена сметка! Миналата година още в първия работен ден си бях подала дан. декларация и си платих данъка и след няколко месеца ми се наложи да си извадя удостоверение, че нямам задължения към държавата и цъфна, че не съм си платила данъка
/че и лихви ми бяха начислявали
/ Просто служителите блеят и затова се получават сумати грешки.... 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
((:BuKcu:)) написа:Не винаги е заради неоправена сметка! Миналата година още в първия работен ден си бях подала дан. декларация и си платих данъка и след няколко месеца ми се наложи да си извадя удостоверение, че нямам задължения към държавата и цъфна, че не съм си платила данъка/че и лихви ми бяха начислявали
/ Просто служителите блеят и затова се получават сумати грешки....
За това трябва да се натискат за да си вършат работата! 2008-09 като си подавах дан. декларация 1-2 месеца след това ми звъннаха че съм дължал пари! Като питах колко те ми казаха 11ст!!! аз естествено се разсмях и им тряснах телефона! След като обаче ми звъннаха още веднъж най-любезно им обясних че двата им разговора към ГСМ са по-скъпи от въпросните 11ст и няма да дам 2лв за банков превод за това запалих колата и отидох и им дадох 20ст! Да са живи и здрави!

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Боже господи...чета всички коментари,и направо ми страшно да отида в която и да било институция било то данъчно,или кат или МВР..пълна трагедияяя 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Колеги да питам? След, като са ви изпратили писма да ходите да регистрирате колите искат ли да се платят данаците за времето през което неее била вписана в данъчното?
- SKISA
-
-
тва малко като турски сериял ,ма....!
отивам днес с документ от сервиз, че ми работи катализатора/ е как нема да работи като горкия немец го е купил преди 1г/ , нося и превод на договора/тука малко си поиграх да го направя сам, щото 10лв за една страница не ми се даваха ,но не съм излъгал и една дума/ и се явявам за 3ти път на гишетата на НАП-Младост...! приеха ми всичко ,обаче глиставата служителка прие декларацията и ми вика:
-Готоо...!
-Е готоо ,ма искам да си платя и данъка ,щото не ми се идва за 4ти път.
-Е не може. Като го сметнеме след 2-3дни ще дойдете!
-Ма не ми се идва след 2-3 дни - сега съм тука и искам сега да го платя.
-Е ми е колежката ше ви го сметне ,че аз излизам.
И става и запрашва нанякъде и сяда е тва...
изчаквам аз чинно 10мин ,докато Джаба смята ,през което време се скара на некви зад мене ,че говорят и и пречели и да говорят навън и на едно бабе ,че шумка с некви листа
.... зимам аз заветното листо и се занасям у щетоводството да платя! плащам, връщам се да дам квитанцийката и Джаба ми връчва некво талонче ,че вече съм регнал колата...! излизам навън и се запътвам пеша ,но нещо ме гложди от вътре ,че междузвездната героиня няма начин да не е преебала нещо! вадя 20те лв глоба ,които ми треснаха за закъснението за деклариране ,докато се разхождах да събера сички листа ,дето ми искаха и влизам у нета ,намирам некъв калкулатор и сметам и ....ха познайте!!!! данъка излиза на половина от сметнатото от 145 килограмовото данъчно недоразумение....! паля подметки и обратно! за 4ти път....!
-Тука имате някаква грешка!
-Не може да имам грешка!
-Е не може ,ма имате!
-Как разбрахте!?!?
-Влязъх в нета и проверих!
-Нета не е меродавен!
-Е не е ,ма показва наполовина! Що ли ми се струва ,че не сте отчели наличието на катализатор, който лично ме накарахте да ида да си извадя бележка за него и да преведа една камара документи!!!!????
-Я да вида..!!! -тука следва 3 минутно мълчение в клетката на носорога и после:
-Е ми така е ,като не си носите сички документи наведнъж......!
и почва да смета , да си пъха химикалката в косата и да чегърта на компа с един - адски дебел пръст....! след около 5мин чавкане ми връчва ново талонче ,отивам в щетоводството ,псуват я ,че тва е 8мият данъкоплатец ,който е объркала днес и ми връщат половината данък!!!
след 4 ходения ,около 4-5 кила бензин, общо сумарно 3ч висене ,много нерви и няколкостотин грама пот съм готов! ....
напред съм с една химикалка ,която Джаба ми даде да се подпиша ,но не си взе обратно! надявам се да е разбрала след около половин час и да е получила инсулт от установяването на загубата...!!

отивам днес с документ от сервиз, че ми работи катализатора/ е как нема да работи като горкия немец го е купил преди 1г/ , нося и превод на договора/тука малко си поиграх да го направя сам, щото 10лв за една страница не ми се даваха ,но не съм излъгал и една дума/ и се явявам за 3ти път на гишетата на НАП-Младост...! приеха ми всичко ,обаче глиставата служителка прие декларацията и ми вика:
-Готоо...!
-Е готоо ,ма искам да си платя и данъка ,щото не ми се идва за 4ти път.
-Е не може. Като го сметнеме след 2-3дни ще дойдете!
-Ма не ми се идва след 2-3 дни - сега съм тука и искам сега да го платя.
-Е ми е колежката ше ви го сметне ,че аз излизам.
И става и запрашва нанякъде и сяда е тва...
изчаквам аз чинно 10мин ,докато Джаба смята ,през което време се скара на некви зад мене ,че говорят и и пречели и да говорят навън и на едно бабе ,че шумка с некви листа
.... зимам аз заветното листо и се занасям у щетоводството да платя! плащам, връщам се да дам квитанцийката и Джаба ми връчва некво талонче ,че вече съм регнал колата...! излизам навън и се запътвам пеша ,но нещо ме гложди от вътре ,че междузвездната героиня няма начин да не е преебала нещо! вадя 20те лв глоба ,които ми треснаха за закъснението за деклариране ,докато се разхождах да събера сички листа ,дето ми искаха и влизам у нета ,намирам некъв калкулатор и сметам и ....ха познайте!!!! данъка излиза на половина от сметнатото от 145 килограмовото данъчно недоразумение....! паля подметки и обратно! за 4ти път....!
-Тука имате някаква грешка!
-Не може да имам грешка!
-Е не може ,ма имате!
-Как разбрахте!?!?
-Влязъх в нета и проверих!
-Нета не е меродавен!
-Е не е ,ма показва наполовина! Що ли ми се струва ,че не сте отчели наличието на катализатор, който лично ме накарахте да ида да си извадя бележка за него и да преведа една камара документи!!!!????
-Я да вида..!!! -тука следва 3 минутно мълчение в клетката на носорога и после:
-Е ми така е ,като не си носите сички документи наведнъж......!
и почва да смета , да си пъха химикалката в косата и да чегърта на компа с един - адски дебел пръст....! след около 5мин чавкане ми връчва ново талонче ,отивам в щетоводството ,псуват я ,че тва е 8мият данъкоплатец ,който е объркала днес и ми връщат половината данък!!!
след 4 ходения ,около 4-5 кила бензин, общо сумарно 3ч висене ,много нерви и няколкостотин грама пот съм готов! ....

Последна промяна SKISA на 07 Мар 2011, 19:32, променена общо 3 пъти
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3