Протест против високите цени 16 .04 . 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Re: Протест против високите цени

Мнение от Mitko195 » 04 Мар 2011, 3:24

ms написа: Вярвай ми, прочетох к'во е писано и в двете теми от-до...
Няма такива филми- ТАМ МОЖЕ да се протестира, ще протестираш не където МОЖЕ, а там където ТРЯБВА... Ако седнеш да протестираш пред магазина за скъпият хляб полза ще има ли Няма да има- същото е и на бензиностанцията...
Това за партиите не ми се коментира никак, знаеш к'во е казал Бай Ганьо- "Всичките са маскари" и колкото и да ми е неприятно след 100г. положението е 100% същото...
Ако "отидат" 100 коли ще ви изгонят разбира се... Ако обаче имате разрешение за протест НЯМА да ви изгонят- има си ред в тая държава.....

Добре пич- явно си доста вещ, пълен с идеи и разполагаш с достатъчно свободно време- напиши писмо на кмета, вземи разрешение за протест, пък ще ти се помогне за организацията и ще бъде по твоя смислен начин с конкретни идеи срещу кое точно как да се протестира и какво да се иска! Аз ще дойда, ама ти ще организираш ли нещо?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 10:50

alpina-ma6inata написа:Защо да си го задържам за себе си? Вместо да се водят безмислени спорове, мисля, че е по-добре да се подкрепяме взаимно и заедно да се опитаме да направиме нещо. От опит глава не боли са казали хората. Ти как се вписваш в цялата тая работа не мога да разбера. Демотивацията си я запази за себе си - предполагам знаеш защо. :winky:
Няма да си губя времето да убеждавам твърдоглави хора - то си е за теб, като не искаш не ходи.
За организирането - да съм казал някъде да организираш в София? Организирай си във Варна. Това кой, в коя точка на БГ ще направи нещо няма значение - важно е да допринесеш с нещо.
За последното си донякъде прав - има логика да не гледаш да пестиш, а да гледаш как да си увеличиш доходите, но след като разходите непрекъснато се увеличават не знам как ще ги компенсираш с няколко часа повече бачкане или какво ГЕНИАЛНО нещо ще измислиш за тези няколко часа, които ще си загубиш, че да компенсираш всички тези разходи. :mhihi: Успех все пак, после да споделиш дали е имало резултат. :mhihi:

Прав си- от опит глава не боли... Но от опити за нещо, без ясна цел за постигането му полза няма как да има... Утре жена ти ако почне да настоява за нова кола и ти заяви "Не ме интересува как ще я купиш, искам Е90 335" дали ще постигне реално нещо освен няколко дни скандали :?: Не, нали- Е90 тя няма да получи не защото не искаш (напротив, ти искаш дори ///М3 да бъде), а просто не можеш... Ако ти заяви "Каква нова кола можем да си позволим и изобщо имаме ли пари за нова кола" и започнете дискусия може и да измислите вариант за нещо ново според дълбочината на джоба... Е това правите в момента- "Искам нещо, ама НЕ МИ ПУКА как ще го направите"... Така не става просто- трябва да се обсъдят варианти и възможности... Ама така заявените искания показват само едно- липсват идеи как да стане това което всеки иска, тоест по-ниски цени на горивата в дългосрочен план...
За демотивация не ми говори- няма такова нещо... Просто искам някой да ми даде няк'ви конкретни искания за начина по който да паднат цените- е още не съм видял конкретни неща, а само фрази в общ смисъл...
За организирането на такъв протест Е нужно да е в София, а другите градове да се включат в подкрепа, но основният протест ТРЯБВА да е в София- ясно ти е що мисля...
А това дето се организира официално НЕ е протест, а едно просто спъване на работата на определени търговски обекти- е на кой (освен на медиите разбира се- нали ще има сеир) от правителството му дреме, че 20-30-50 магазина днес нямало да работят и някой искал по-ниски цени в магазина :?: Щото бензиностанцията е точно един магазин, нищо повече...

И си прав- разходите постоянно се увеличават... Ако свалим сега нафтата на 2лв. и цените в магазина трябва да паднат с 10% примерно... Нали не го вярваш- я някой свали нещо с 2%, я не... Дори и да свалят цени- след 3 месеца ще са на същото ниво, че и отгоре, а след 6 ще са още по-високи... Значи основната ми задача е някак да си увелича доходите, щото с тея пари дето сега взимам след 6 месеца ще мога да си купя много по-малко... Ако инфлацията е 10%, аз трябва да си увелича дохода с 20%- това ми е основната задача... Накратко- не цените са толкова високи, колкото доходите са ниски и трябва да се повишат...

ПС: От толкова протестиращи не се ли намери един икономист който да вземе да формулира едни конкретни искания които в общи линии да се превеждат "Искаме ниски цени", но да има конкретни предложения и мерки за свалянето на тея цени :?:
Изображение
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 04 Мар 2011, 13:30

И гледайки как си пълен с идеи и знания пак идваме на това, ако не да организираш нещо, поне да дадеш едно рамо, да видим ефекта от твоите идеи. ;) Но както казах и в предишния пост - съмнявам се. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 04 Мар 2011, 16:51

Залафихте се нещо ми се струва. Темата не кой къв го дърви за цените и защо не му дреме, а е за тези дето ще заделят 2-3 часа в името на кауза, макар и безмисленна за някой и да е тя. :dummy: .

Прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Кво станна с обединена и силна България ???
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 17:58

ogata написа:... Кво станна с обединена и силна България ???

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти нали не си на 10г. :?: Думите "обединена" и "силна" може да се отнасят за всяка друга държава, но НЕ и за България... Ако сме били "обединени и силни" нямаше да паднем толкова лесно под турско, а и други робства ;)
Не е приятно, но това е положението...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 04 Мар 2011, 18:05

Не съм на 10, но ми направи впечатление, че нито на хазяина ми (40+), нито на баща ми (50+) им се ходи на протест. Макар, че ако се променят нещата и те, както всички други ще "намажат" . Работа досущ като Освобождението - една шепа народ се бори за цялата нация. Факт е че за 3 дена фейсбук групата има 8000 човека. Лично аз се съмнявам че от тези 8000, повече от 2000 ще отидат да протестират, но е важно че си за идеята, че ти пука дори и в малка степен.

Пък и ние сме народа. От къде онея дебелогъзи и дебеловрати мандрагуняци във фарса наречен "парламент" ще знаят, че не ни е добре, освен ако не го покажем ? Като даващи заплатите им, трябва да покажем недоволството си или просто си оставаме регулярният брашнян чувал, подлежащ на отупване :no:
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 04 Мар 2011, 18:27

ogata написа:Не съм на 10, но ми направи впечатление, че нито на хазяина ми (40+), нито на баща ми (50+) им се ходи на протест. Макар, че ако се променят нещата и те, както всички други ще "намажат" . Работа досущ като Освобождението - една шепа народ се бори за цялата нация. Факт е че за 3 дена фейсбук групата има 8000 човека. Лично аз се съмнявам че от тези 8000, повече от 2000 ще отидат да протестират, но е важно че си за идеята, че ти пука дори и в малка степен.

Пък и ние сме народа. От къде онея дебелогъзи и дебеловрати мандрагуняци във фарса наречен "парламент" ще знаят, че не ни е добре, освен ако не го покажем ? Като даващи заплатите им, трябва да покажем недоволството си или просто си оставаме регулярният брашнян чувал, подлежащ на отупване :no:

Това е ясно че не сме задружни и за това ни пляскат както си искат. Искам да попитам нещо друго. Хууу имаме ниска производителност това е факт, факт е още,че преди да затворят тукашните лакеи АЕЦ Козлодуй България е произвеждала огромно количество ел. енергия което се продава на момента и има огромни приходи от това. Е - тогава по-добре ли живеехме ? Или пак отиваха парите не за народната баница, а за назначени отвън бг лакеи боклуци ? Нещо като в Либия и Ирак - държавата прави милиарди, а народа се чуди хляб със сол ли да яде или сол с хляб :mhihi: Не ми се почва и с куфарчетата и с мутрите от '92 които тотално разрушиха всичко и концентрираха парите в една шепа хора, а другите да мрат или да бягат - техен избор! И единствените хора които могат да защитават положението и да обясняват как всички като се изучим и станем директори и положението ще се оправи са хора който основно са набор '60-, '70 и тогава са се облажили пряко или косвено или в последствие са хвананали тънка лаисна и имат некъв солиден бизнес и връзки ! Е кой ще работи на струга ? Кой ще ви разнася луканката до магазина ?
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 19:16

От 8000 фена в сурат тефтера ако на протест се появят и 500 банкет може да направиш :mhihi:
А това да се покаже на "онея дебелогъзи и дебеловрати мандрагуняци във фарса наречен "парламент"", че сме зле и едва дишаме не мисля, че има нужда... Те отлично знаят к'во е положението, нали все пак те ни докараха до това положение... Но никога пък не е излишно да си кажеш к'во те мъчи, може и да си късметлия някой ден и да те чуят точните хора и да се реши проблема...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 04 Мар 2011, 20:00

ms написа:Но никога пък не е излишно да си кажеш к'во те мъчи, може и да си късметлия някой ден и да те чуят точните хора и да се реши проблема...

Точно тази надежда живее и върху нея се крепи целият този протест :wave:
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 20:04

Аз това го разбрах отдавна, но за да има някакъв резултат различен от 3 дни в новините подхода трябва да е по-различен... Ако целта ви е да се видите по телевизора казвайте навреме, щото друго едва ли ще се получи по тоя начин...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 04 Мар 2011, 20:11

От организацията във Фейсбук:
(съжалявам за големите букви, но го копирах така...)

"Ivan Yanushev
ЗДРАВЕЙТЕ, ЗА ДА СТАНАТ НЕЩАТА ПО СЕРИОЗНИ И ОРГАНИЗИРАНИ НИ ТРЯБВА ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ, НЕКА КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕТО И СМЕЛОСТТА ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ НЕГО МИ ПИШЕ НА ЛИЧНО ЗА КОЙ ГРАД ИСКА ДА СЕ ВКЛЮЧИ, ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПО 4-5 ЧОВЕКА ОРГАНИЗАТОРИ ЗА ВСЕКИ ГРАД И ТО СЕРИОЗНИХОРА ЗА ДА ЗНАЯТДРУГИТЕ КЪМ КОЙ ДА СЕ ОБРЪЩАТ АКО ИМАТ ВЪПРОСИ КОНКРЕТНО ЗА ДАДЕН ГРАД.СЪЩО ТАКА ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СРЕЩАТ И СЪС МЕДИЙТЕ АКО ТЕ ПРОЯВЯТ ИНТЕРЕС И ИСКАТ ДА РАЗБЕРЪТ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОТЕСТА ВЪВ ВСЕКИ ГРАД.КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА МИ ПИШЕ."

( http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 91766&ap=1 )
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 05 Мар 2011, 2:10

аз ще присъствам на омв с чадилката.също и през деня ще бъда на митинга на13ти 100процента.бащата и тои ще е с мен.
а за песимистите- стига вече само мърльовете тук траите си и мишувкаите дома на 13ти търтей .....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 05 Мар 2011, 3:26

ogata написа:Не съм на 10, но ми направи впечатление, че нито на хазяина ми (40+), нито на баща ми (50+) им се ходи на протест. Макар, че ако се променят нещата и те, както всички други ще "намажат" . Работа досущ като Освобождението - една шепа народ се бори за цялата нация. Факт е че за 3 дена фейсбук групата има 8000 човека. Лично аз се съмнявам че от тези 8000, повече от 2000 ще отидат да протестират, но е важно че си за идеята, че ти пука дори и в малка степен.

Aко има 2000 ше е чудесно ;)
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 05 Мар 2011, 14:06

Ето тук за втори път записвам конкретно моите предложения:

1. Единственото смислено нещо за което може да се "хванем" и протестираме е държавата да осъзнае, че с намалянето на акциза, реално ще влязат повече приходи в бюджета, тъй като ще има повече потребление (печалбата идва от повече потребление, а не от по-висока наценка). Това обаче също е до време, понеже имаме подписана клауза за постепенното му увеличаване и след 2 години пак ще пищим.

2. Другото е - да се намали ставката на ДДС-то върху горивата - примерно да бъде само 5%. По този начин допълнително ще се стимулира потреблението на горива и реално държавата ще спечели допълнително от обема потребление.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 05 Мар 2011, 14:27

Стига да съм свободен ще дойда. При всички случай ще си лепна 2-3 лепенки за протеста по колата. По-добре да мрънкаме и да действаме, отколкото само да мрънкаме, иначе нашата България ще е такава вечно.

ПС. Вече си протестирам. От няколко дни ходя пеша на работа и в краен случай с колата. 30 минути ходене вместо 5 каране, не ме е срам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата