Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Re: Протест против високите цени
alpina-ma6inata написа:Извинявай, ама мисля, че е по-редно участие в темата да взимат само тези, на които им пука поне малко (а не само се правят по форумите), и които ще участват във въпросните протести. Ти ако няма да участваш надали някой го бърка защо така си преценил. Или ако толкова те бърка за цените, колкото казваш, и си толкова пълен с идеи организирай ти някой протест.Ама се съмнявам - щом предпочиташ 1 кг повече месо, отколкото по-високи цени на бензин / нафта, хранителни стоки, ел. енергия и т.н.
![]()
Добре бе колега не може ли ние "доволните" да се опитаме да ви помогнем да не се излагате с протести?! Първо всички си накупили БМВ-ета защото много вървят след това колко скъп бил бензина?! Ами това не е довод за протест! Пука ли му на някой че колата ми харчи 24/100? Може би само на грийнпийс ама и тях съм ги отписал!

Преди време видях една обява TУK от чиято собственика познайте какъв е? Тарикат кара му се джип! Продава апартамент за да си купи! След това кой му е виновен че няма пари да го поддържа? Държавата, застрахователите, Лук Оил, Папата? И преди да ми кажете че човека може и да може да го поддържа да ви обясня защо това твърдение е абсурдно! Ако е имал парите за джип до сега да си го е купил!!! Явно мерака му е голям щом не може да изчака първо да го продаде и после да го купи! Това ми прилича на някой етусиаст с 2-3000лв заплата който след като му обявят каско от сорта на заплатата му и смяна на масло 1/3 от заплатата му бързо ще се откаже! Като си разбие и каското на 4 вноски и с оскъпяването да му е около 1000лв на вноска ви гарантирам че ще си умре от глад! пак повтарям ако е имал парите до сега да си го е купил! КОй глупак би продал имот който си вдига цената за автомобил чиято цена пада ежемесечно?! Когато човек не си направи точна преценка какъв автомобил може да притежава никой не може да обвинява! Вие само давате пример как всички били добре! Що американските автомобилостроители фалираха? Щото правиха коли които двигателя им работеше на принципа на водовъртежа! Японците обаче почнаха да им наливат пазара с евтини икономични автомобили и болшинството на американците се отказа да шофира автомобил с висок разход! Само че тука вместо да си смениш колата трябва да обвиниш някой друг че ти е виновен с акциза! А колегата който даде пример с Румъния - Отиди и провери колко струва регистрирането на автомобил там?! Ще се хванете за главата! За това вече повечето карат с български регистрации! Но все пак не съм никой че да ви агитирам да не протестирате! Отидете и протестирайте за минималната заплата(примерно) шанса е по-голям от колкото да ви намалят цените на бензина!

- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
И в "Календар" по Нова телевизия имаше коментар за групата във Фейсбук и даже показаха двама трима бакшиши които казаха че ще подкрепят протеста. Може и да има някакво развитие ако медиите обърнат достатъчно внимание 

Не е нужно колата ми да харчи 20 за да протестирам.Мойта харчи 10 и пак не ми харесва,че с 20лв. минавам 80км.А превозвачите с камионите какво да правят-да си купят по една фиеста и да я ползват като прицеп ли?Или може би и те не са си правили сметката като са купували камиони,които харчат 20/100 нафта.

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
zzuzi написа:Не е нужно колата ми да харчи 20 за да протестирам.Мойта харчи 10 и пак не ми харесва,че с 20лв. минавам 80км.А превозвачите с камионите какво да правят-да си купят по една фиеста и да я ползват като прицеп ли?Или може би и те не са си правили сметката като са купували камиони,които харчат 20/100 нафта.
Това че колата ти харчи 10 си е лично твой проблем! Купи си икономична кола! А собствениците на камиони не ги мисли защото имам такива познати и хората са си доволни! Просто алчността ги кара да искат по-ниски цени! И шофьора като си наточи за него си и от там им идва "скъпо"!

Незнам твоите разбирания,но за мен кола с 10/100 е икономична
Повярвай ми и аз имам познати от транспортни фирми и в момента някой работят на минимална печалба и дори на загуба.

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
шофиора си точи от икономята брат ми
дават му допустим разход , колата му е на 10+++ години началника му определя разход и ако шофиора кара икономично и излезе на + нормално да си го вземе ако излезе на- доплаща 

bedrock city racing
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
zzuzi написа:Незнам твоите разбирания,но за мен кола с 10/100 е икономичнаПовярвай ми и аз имам познати от транспортни фирми и в момента някой работят на минимална печалба и дори на загуба.
Ами аз не съм чул БМВ да харчи 10 на сто градско?!

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
TPAKTOP написа:alpina-ma6inata написа:Извинявай, ама мисля, че е по-редно участие в темата да взимат само тези, на които им пука поне малко (а не само се правят по форумите), и които ще участват във въпросните протести. Ти ако няма да участваш надали някой го бърка защо така си преценил. Или ако толкова те бърка за цените, колкото казваш, и си толкова пълен с идеи организирай ти някой протест.Ама се съмнявам - щом предпочиташ 1 кг повече месо, отколкото по-високи цени на бензин / нафта, хранителни стоки, ел. енергия и т.н.
![]()
Добре бе колега не може ли ние "доволните" да се опитаме да ви помогнем да не се излагате с протести?! Първо всички си накупили БМВ-ета защото много вървят след това колко скъп бил бензина?! Ами това не е довод за протест! Пука ли му на някой че колата ми харчи 24/100? Може би само на грийнпийс ама и тях съм ги отписал!Нямам никакво право да се оплаквам при положение че избора си е мой! Проблема в България че всеки се "изхвърля" с закупуването на автомобил. Ако може да задели 10000лв за кола ще ги инвестира за първоначална вноска и ще си купи за 80000лв на лизинг! Ето погледнато от друга гледна точка! В България има най-много БМВ и Мерцедеси на глава от населението може би от цяла Европа! Това криза ли е? Всички гледаме да сме гъзари и след това ревем от акциза! Ами ето още един пример - цигарите! Вдигнаха акциза и цената на цигарите като цяло и почна контрабандата! Те хората се опитват да ни откажат да пушим ама на нас ни е яко и си набиваме пари и в цигарите! Протестирайте и за цигарите и те са скъпи!
Преди време видях една обява TУK от чиято собственика познайте какъв е? Тарикат кара му се джип! Продава апартамент за да си купи! След това кой му е виновен че няма пари да го поддържа? Държавата, застрахователите, Лук Оил, Папата? И преди да ми кажете че човека може и да може да го поддържа да ви обясня защо това твърдение е абсурдно! Ако е имал парите за джип до сега да си го е купил!!! Явно мерака му е голям щом не може да изчака първо да го продаде и после да го купи! Това ми прилича на някой етусиаст с 2-3000лв заплата който след като му обявят каско от сорта на заплатата му и смяна на масло 1/3 от заплатата му бързо ще се откаже! Като си разбие и каското на 4 вноски и с оскъпяването да му е около 1000лв на вноска ви гарантирам че ще си умре от глад! пак повтарям ако е имал парите до сега да си го е купил! КОй глупак би продал имот който си вдига цената за автомобил чиято цена пада ежемесечно?! Когато човек не си направи точна преценка какъв автомобил може да притежава никой не може да обвинява! Вие само давате пример как всички били добре! Що американските автомобилостроители фалираха? Щото правиха коли които двигателя им работеше на принципа на водовъртежа! Японците обаче почнаха да им наливат пазара с евтини икономични автомобили и болшинството на американците се отказа да шофира автомобил с висок разход! Само че тука вместо да си смениш колата трябва да обвиниш някой друг че ти е виновен с акциза! А колегата който даде пример с Румъния - Отиди и провери колко струва регистрирането на автомобил там?! Ще се хванете за главата! За това вече повечето карат с български регистрации! Но все пак не съм никой че да ви агитирам да не протестирате! Отидете и протестирайте за минималната заплата(примерно) шанса е по-голям от колкото да ви намалят цените на бензина!
+1 за ТРАКТОР прав е човека, всеки трябва да гледа според възможностите си. Според мен не за падане на акциза а за качване на заплатите трябва да протестирате и разбира се ако човек има възможност да си закупи автомобил на стойност 20 000 лв по добре е да си закупи автомобил за 7-8000 лв и да му е мирна главата. Разбира се това е лично мое мнение и не ангажирам никой с него, а относно регистрацията това е относително някъде е по скъпо някъде по евтино. Например аз веднъж се опитах да си регистрирам БМВ-то извън България и ми искаха 10905 лв и не само + допълнителни разходи като застраховки, данъци, прегледи и други щуротии... та затова сега БМВ–то си ми седи в България а у чужбината джиткам с кола която съм я купил с местни номера за 7000 лв

Последна промяна zzuzi на 04 Мар 2011, 1:07, променена общо 1 път

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
ms написа:alpina-ma6inata написа:Извинявай, ама мисля, че е по-редно участие в темата да взимат само тези, на които им пука поне малко (а не само се правят по форумите), и които ще участват във въпросните протести. Ти ако няма да участваш надали някой го бърка защо така си преценил. Или ако толкова те бърка за цените, колкото казваш, и си толкова пълен с идеи организирай ти някой протест.Ама се съмнявам - щом предпочиташ 1 кг повече месо, отколкото по-високи цени на бензин / нафта, хранителни стоки, ел. енергия и т.н.
![]()
Извинявай, ама мисленето кой да пише в темата и кой да гледа отстрани си го задръж за себе си- предполагам знаеш защо![]()
Аз може и да участвам бе, има 10 дни още- убедете ме да се включа... Ама трябва да имате сериозни искания при тоя протест за да дойда- сегашните са ми смешни... Не защото са лоши- не бе, и аз това искам, но трябва да са конкретни за да има няк'ва полза, така формулирани са безполезни...
Казваш ми "Организирай..."- що ти от София не ми организираш един протест пред община Варна, аЩото не можеш... Е, и аз не мога да организирам протест в София от тук... Не ми казвай "Не е нужно да е в София" защото Е нужно да е там... Защо- сам се сещай, мързи ме да обяснявам...
А, и определено ми е по-важно да изкарам някой лев повече за да си купя нещо, отколкото да се боря за цена на бензина от 1,50... В дългосрочен план всичко, ама ВСИЧКО ще поскъпва- по-добре мисля е да търся начин да си повиша доходите и стандарта, а не да псувам и да протестирам за нещо от което ефекта ще е кратковременен...
Защо да си го задържам за себе си? Вместо да се водят безмислени спорове, мисля, че е по-добре да се подкрепяме взаимно и заедно да се опитаме да направиме нещо. От опит глава не боли са казали хората. Ти как се вписваш в цялата тая работа не мога да разбера. Демотивацията си я запази за себе си - предполагам знаеш защо.

Няма да си губя времето да убеждавам твърдоглави хора - то си е за теб, като не искаш не ходи.
За организирането - да съм казал някъде да организираш в София? Организирай си във Варна. Това кой, в коя точка на БГ ще направи нещо няма значение - важно е да допринесеш с нещо.
За последното си донякъде прав - има логика да не гледаш да пестиш, а да гледаш как да си увеличиш доходите, но след като разходите непрекъснато се увеличават не знам как ще ги компенсираш с няколко часа повече бачкане или какво ГЕНИАЛНО нещо ще измислиш за тези няколко часа, които ще си загубиш, че да компенсираш всички тези разходи.

@ТРАКТОР, колега, не ме познаваш, недей да говориш неща, които са тотално неприсъщи за мен, като това, което казваш.

Погледни ми полето "Кара:" в профила и ми кажи това Пежо според теб колко харчи? Аз не съм гъзар и си карам малка и евтина кола.

Последна промяна alpina-ma6inata на 04 Мар 2011, 1:53, променена общо 1 път
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
zzuzi написа::OT: Тракторе,Е30 с М42 е колата и с пазене до под 10 съм я свалял,ма май за други йески с такъв разход не съм чул до сега.
Не знам за това питам!

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
alpina-ma6inata написа:@ТРАКТОР, колега, не ме познаваш, недей да говориш неща, които са тотално неприсъщи за мен, като това, което казваш.И аз не обичам псевдо гъзарите с току-що вкараните коли с няколко бона по-евтино, но за сметка на това седят и карат "оттатъка"
, без значение, че могат да утрепят някой така, защото колата им въобще не е за тази държава
. Или тарикатите със светло-бежови Мерцедеси на по 2 милиона километри, които са били таксита в Германия допреди 1 месец.
, а в същото време се "пазят от куршумите" и гледат на кръв и урина.
Погледни ми полето "Кара:" в профила и ми кажи това Пежо според теб колко харчи? Аз не съм гъзар и си карам малка количка за 2 бона.Да ти кажа харчи ми 8 в града. Нямам газова и тем подобни глупости. Не минавам повече от 30-40 км на ден, ако въобще ходя с колата на работа, защото го нямам и тъпото селско разбиране да ходя и до магазина с колата.
Та колата не ми харчи много, оправям се някак си. Но това не ме кара да си трая. Дразня се, че когато зареждам винаги цената е по-висока, ако ще и 1 ст., а реална причина за това да няма. Дразня се, че плащам по-висока гражданска, винетка, преглед, данък всяка година и пак да си троша колата по улиците. Е добре, като ги платя аз всичките тия неща какво остава за мен? И доколкото чувам отвсякъде, дори и хора с повече доходи са готови за такъв протест и малко или много изнемогват. За мен, който си има оправдание - няма желание или не му пука.
КОлега къде съм казал че ти си такъв?! Казах че това е проблем на целия народ! Сам виждаш във форума как още не завършили деца искат да си купуват БМВ-ета! Ами да си купят ама кой ще му го поддържа?! Майка му и баща му които освен че трябва да ги обличат и хранят ще трябва да му сипват и бензин и да му сложат "шпер"(просто не знам какво означава ама явно е много модерно във форума)! Човек ако сам не си направи сметката няма кой да му помогне! Тук в България всички сме е*аси гъзарите! Смеем се на хората пътуващи с Градски транспорт и едва ли не за нас са боклуци! Само че аз като пия се пребирам с ГТ а не с марширутка или такси щото ги мразя! Лятото си карам колело не за икономия а за кеф и да поддържам някаква форма ама от това и спестявам някой лев! Дали друг от форума би направил такава жертва? Ами искрено се съмнявам! Не че аз съм някакъв! Не искам да останете с впечатлението че съм дошъл тук да се хваля или да се представям за някакъв едва ли не цар. Просто никой не ще да плаща ама иска да му е евтино! Ни данъци ни други глупости ама иска ниски цени! В темата която пуснах 2,5% данък към общината 60% са излъгали включително и аз! Това като пари са много! Ама много много! Що не ревахме тогава? Щот ни е изгодно! Има далеч по-сериозни въпроси от това за цените на горивата! Тези акцизи влизат в нашата държава! Вече не е много лесно да се краде защото сме към едно по-голямо семейство - ЕС! Така че тези пари ще се инвистират в пътища училища опазване на природата! Ако намалят акциза тогава все едно от тия 3-те ще изчезне! Така че като организирате протеста освен искането трябва да кажете къде да орежат бюджета! Щото до колкото знам вече го приеха! Това е ваш проблем аз няма да стачкувам!

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Първоначално от ЕС защо ни спряха парите от еврофондовете? Защото не се краде вече ли? Нека не бъдем толкова наивни.
Това, че сме вече в ЕС според мен не води толкова хорото.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
alpina-ma6inata написа:Първоначално от ЕС защо ни спряха парите от еврофондовете? Защото не се краде вече ли? Нека не бъдем толкова наивни.Това, че сме вече в ЕС според мен не води толкова хорото.
Ами не е точно така щото повечето пари ги пуснаха отново! Това означава че поне в това вече ни вярват! ЕС води хорото! Не се лъжи! Цирк ще бъде в деня в който ние ще трябва да поемем управлението на ЕС защото все пак е ан ротационен принцип и тогава ще е много зле!

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Проблема е в мафиотското ограбване на България започнало активно преди 21 години и в това което следва от него а именно НЕВЕРОЯТНО нисък стандарт на живот в тук!
ТРАКТОР , за повечето неща си прав , но ако ти си от хората които са една шепа хора с по 20-100 бона месечно (примерно говоря) много ясно, че няма да ти пука ако наливаш бензин по 5 лева литъра ама болшинството от Българите работят за 300 лева! Даже в Областни градове Плевен , В. Търново повечето работят за 300-350 лв и това че имало 5% хора от техния град къде изкарвали по 800 лв. на месец тва тях не ги грее.
Проблема на Българина както съм споделял мое лично мнение е и ще бъде винаги това, че не сме единни и освен това сме много страхливи. Ето една камара хора няма да протестират щото не им пука. Други няма да отидат щото роднини им пращат от Испания , Италия т.н. готови пари и те нямат грижи. И след 2 дена тоя протест ще остане в историята както всички протести митинги и тем подобни досега. На повечето хора не им пука,че на Илиянци се правел оборот от 500 000 лв за Уикенд-а или там за колкото време, защото тия които са в далаверата си имат по 5 коли по 200 000 бона и палати за милиони и ги боли фара с извинение. Народа обеднява все повече и повече , а от всички страни се чува култовите новини,че отново ще се повишават цените на ток, вода , и всичко останало, а заплатите ако минималните ги били направели от 240 на 270 това космическо увеличение щяло да фалира всички! И да така е ! Дребния бизнес и той като редовия Българин е до стената , но за това не е виновен народа! Аз предлагам да смъкнат минималната заплата от 240 на 120 лева и всичко ще е 6 без 10 !!!
Учене , квалификации ? Хубаво нещо ама не може всички да сме мениджъри с по 1500 лв заплата и не може всеки да е директор с 5 бона нали ? Кой ще работи на струга ? Кой ще слага доялните апарати на кравите ако всички сме директори ?
ТРАКТОР , за повечето неща си прав , но ако ти си от хората които са една шепа хора с по 20-100 бона месечно (примерно говоря) много ясно, че няма да ти пука ако наливаш бензин по 5 лева литъра ама болшинството от Българите работят за 300 лева! Даже в Областни градове Плевен , В. Търново повечето работят за 300-350 лв и това че имало 5% хора от техния град къде изкарвали по 800 лв. на месец тва тях не ги грее.
Проблема на Българина както съм споделял мое лично мнение е и ще бъде винаги това, че не сме единни и освен това сме много страхливи. Ето една камара хора няма да протестират щото не им пука. Други няма да отидат щото роднини им пращат от Испания , Италия т.н. готови пари и те нямат грижи. И след 2 дена тоя протест ще остане в историята както всички протести митинги и тем подобни досега. На повечето хора не им пука,че на Илиянци се правел оборот от 500 000 лв за Уикенд-а или там за колкото време, защото тия които са в далаверата си имат по 5 коли по 200 000 бона и палати за милиони и ги боли фара с извинение. Народа обеднява все повече и повече , а от всички страни се чува култовите новини,че отново ще се повишават цените на ток, вода , и всичко останало, а заплатите ако минималните ги били направели от 240 на 270 това космическо увеличение щяло да фалира всички! И да така е ! Дребния бизнес и той като редовия Българин е до стената , но за това не е виновен народа! Аз предлагам да смъкнат минималната заплата от 240 на 120 лева и всичко ще е 6 без 10 !!!
Учене , квалификации ? Хубаво нещо ама не може всички да сме мениджъри с по 1500 лв заплата и не може всеки да е директор с 5 бона нали ? Кой ще работи на струга ? Кой ще слага доялните апарати на кравите ако всички сме директори ?