Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
Re: Протест против високите цени
TPAKTOP написа:ей всичките правят сметки за акциза! Всеки 8 от 10 българи могат да са финансови министри!
Ще ви кажа една реална случка от преди повече от 1000години:
ЕДин султан се женил и от радост по пътя за към булката хвърлял злато на обеднелия му народ! И какво обаче станало вместо хората да се опаричат търговците надули цените и реално султана предизвикал инфлация вместо да помогне!
Идеята ми е че няма да забогатейте от самосебе си или някой друг да ви помогне! Стягайте се и който има да учи - да учи, който има да се развива - да се развива! Никой няма да ви помогне! Всички давате пример Гърция как хората си отстоявали правата ама сега Гърция в момента са държавата с най-висок държавен дълг! Ако искате да сме там протестирайте си! На всеки му е лесно да казва че акциза бил много висок "Дайте да го намалим!!!". Ами намалете го и да видим как ще фалират други сектори в които са се наливали пари от акциза!
И ти си прав

Решение няма как да няма по въпроса, обаче

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
uCnaHeTcA написа:TPAKTOP написа:ей всичките правят сметки за акциза! Всеки 8 от 10 българи могат да са финансови министри!
Ще ви кажа една реална случка от преди повече от 1000години:
ЕДин султан се женил и от радост по пътя за към булката хвърлял злато на обеднелия му народ! И какво обаче станало вместо хората да се опаричат търговците надули цените и реално султана предизвикал инфлация вместо да помогне!
Идеята ми е че няма да забогатейте от самосебе си или някой друг да ви помогне! Стягайте се и който има да учи - да учи, който има да се развива - да се развива! Никой няма да ви помогне! Всички давате пример Гърция как хората си отстоявали правата ама сега Гърция в момента са държавата с най-висок държавен дълг! Ако искате да сме там протестирайте си! На всеки му е лесно да казва че акциза бил много висок "Дайте да го намалим!!!". Ами намалете го и да видим как ще фалират други сектори в които са се наливали пари от акциза!
И ти си прав![]()
Решение няма как да няма по въпроса, обаче
Ами решението за момента е всеки да гледа да се оправи сам! АКо всеки положи някакво старание след време нещата МОЖЕ да се оправят цялостно!

TPAKTOP написа:Ами решението за момента е всеки да гледа да се оправи сам! АКо всеки положи някакво старание след време нещата МОЖЕ да се оправят цялостно!
То винаги е било е така, всеки да се оправя сам, но нека са ОПИТАМЕ да направим нещо ЗАЕДНО

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:TPAKTOP написа:Ами решението за момента е всеки да гледа да се оправи сам! АКо всеки положи някакво старание след време нещата МОЖЕ да се оправят цялостно!
То винаги е било е така, всеки да се оправя сам, но нека са ОПИТАМЕ да направим нещо ЗАЕДНОПък каквото - такова
Ами то хубаво да направим нещо заедно ама да бъде национална кауза а не просо искане за евтин бензин! Това звучи глупаво от хора които са си купили БМВ с ясната престава че няма да им харчи никак малко!

И гърците като имат най-голям външен дълг какво?Зле ли им е?Някой ще тръгне да им го събира по домовете тоя дълг.Те си живеят като хората и не им дреме за другите.Викаш оправяйте се сами.Еми за много хора това значи да духнат за чужбина и така и правят,а тука остават все такива дето "няма какво да направят"и си бачкат тихичко за по 400лв.Как може в други страни на простия бензинджия да му дават 1000 евро.а тука 400лв.Или там бензинджиите са нещо повече от тукашните.Същото е във всеки друг отрасъл.

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
zzuzi написа:И гърците като имат най-голям външен дълг какво?Зле ли им е?Някой ще тръгне да им го събира по домовете тоя дълг.Те си живеят като хората и не им дреме за другите.Викаш оправяйте се сами.Еми за много хора това значи да духнат за чужбина и така и правят,а тука остават все такива дето "няма какво да направят"и си бачкат тихичко за по 400лв.Как може в други страни на простия бензинджия да му дават 1000 евро.а тука 400лв.Или там бензинджиите са нещо повече от тукашните.Същото е във всеки друг отрасъл.
Аз не мога да ви разбера - ЧЕСТНО! Другите страни ги давате за пример когато само на вас ви е угодно! "Простия бензинджия" в чужбина може и да взема 1000 евро ама в тая въпросната чужбина бензина е 1,5 евро за литър. В тая въпросната чужбина Илиянци не съществува*. Там във въпроссната чужбина жители те и не желаят да лъжат с данъците си а си ги плащат съвестно поне 90% от хората! Тук всеки иска да живее по техните стандарти ама като става въпрос да плаща данъци и такси: "За какво да им плащам като ние нямаме пътища" Ами за това ще гледаме към въпросната чужбина и ще плакнем очи на техния стандарт защото ние можем да искаме но не можем да даваме!
А за Гърците искаш да ми кажеш че няма да го усетят тоя дълг? Нали след някое друго правителство ще дойде техния Симеонис Дянкис и ще реши да им изчисти дълговете? Гърция мен ако питаш са си тотален фалит!
* Илиянци е най-голямата зона на сивата икономика. Всеки уикенд прави оборот от над 500000лв и тези пари са реално необлагаеми!

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
ms написа:PIONEER написа:Добре организирай друг протест имаш моята подкрепа и участие.Или поне дай конкретни идеи за подобряване на този,а не "за протест съм ама не за този".За момента приказваш празни приказки.Почни със смислените идеи
Явно не ме разбрахте и трябва да обясня...
Има цели 2 (два) начина цената на горивата да падне:
1: Сваляне на акциза. Може и намаляване на ДДС за горивата (да е 10% примерно и ей ти 15-на стотинки надолу), ама това го пропускаме...
2: Лукойл сваля производствените цени- тоест намалява си печалбата...
Протеста трябва да е насочен пряко към тези цели, не общо казано "Намалете цените"... Лукойл е частна компания и не мисля, че някой може да им се бърка на ценообразуването- тоест държавата там не може да се намеси... Дори и да може обаче нали се сещаш, че Лукойл ще изкарат такива документи за стойността на която им излиза производството, че ще се окаже, че те продават всеки литър с поне 50ст. загуба- нали не забравяш къде живеем![]()
Значи остава да се иска намаляване на акциза до минималните изисквани от ЕС в момента нива...
Идеи няма да давам, но мястото на протест е грешно- бензиностанциите са девета дупка на кавала относно цените на горивата... Но пък са в челните позиции по проблема с качеството и там е оправдан протест по този начин- с блокиране на бензиностанции... Ама сега се бунтуваме за цени- значи мястото е грешно...
ПС: Излъгах- има и трети начин: да смесват бензина с още повече вода
Някой дали прочете това което писах. Протеста е на бензиностанция, защото там МОЖЕ. Ако някоя опозиционна партия внимава в играта в момента, след 13ти ще разбере че хората са ГОТОВИ да отидат пред НС, организират един протест пред НС и тогава МОЖЕ да протестираме за намаляване на АКЦИЗА.
Ако отидат 100 коли пред НС на 13ти, ще дойдат "зелените човечета" и просто ще си отидем за 10 минути. Разбирате ли ? Просто трябва да се покаже че НАРОДА ИСКА ПРОМЯНА, и няма повече ДА ТЪРПИ да го газят, а имат ЖЕЛАНИЕ И СИЛИ за ПРОМЯНА....

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
У Румънция не направиха ли такъв протест бре
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3542811
Или те са нещо повече от нас, а?

Или те са нещо повече от нас, а?

- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе само за вдигане на данъци и акцизи слушам и щото така е било у европа,като направят заплатите като у европа,да правят и другите неща като у европа,до тогава,който се е хванал на хорото ,имам в предвид политическа партия да вади "горещите картофи",Политиците трябва да разберат че да си народен представител не е да обещаваш и да се мотаеш по приеми и да чоплиш некаква далавера а е отговорност и да взимаш решения за народа дето те е избрал,ако направят така че политическите им програми да са заверени нотариално и да носят после отговорност че и у пандиза да влизат...колко ли ще искат да са депутати,те за това,не ме интересува от къде ще измислят и как ще намалят цената на всичко и да го съобразят с заплатите у тая държава...Ако не могат-да бегат от там и следващите
Е.Димитров написа:Абе само за вдигане на данъци и акцизи слушам и щото така е било у европа,като направят заплатите като у европа,да правят и другите неща като у европа,до тогава,който се е хванал на хорото ,имам в предвид политическа партия да вади "горещите картофи",Политиците трябва да разберат че да си народен представител не е да обещаваш и да се мотаеш по приеми и да чоплиш некаква далавера а е отговорност и да взимаш решения за народа дето те е избрал,ако направят така че политическите им програми да са заверени нотариално и да носят после отговорност че и у пандиза да влизат...колко ли ще искат да са депутати,те за това,не ме интересува от къде ще измислят и как ще намалят цената на всичко и да го съобразят с заплатите у тая държава...Ако не могат-да бегат от там и следващите

- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
Е.Димитров написа:Абе само за вдигане на данъци и акцизи слушам и щото така е било у европа,като направят заплатите като у европа,да правят и другите неща като у европа,до тогава,който се е хванал на хорото ,имам в предвид политическа партия да вади "горещите картофи",Политиците трябва да разберат че да си народен представител не е да обещаваш и да се мотаеш по приеми и да чоплиш некаква далавера а е отговорност и да взимаш решения за народа дето те е избрал,ако направят така че политическите им програми да са заверени нотариално и да носят после отговорност че и у пандиза да влизат...колко ли ще искат да са депутати,те за това,не ме интересува от къде ще измислят и как ще намалят цената на всичко и да го съобразят с заплатите у тая държава...Ако не могат-да бегат от там и следващите

Благодаря, колега, за един от най-смислените постове от толкова страници!

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
ms написа:PIONEER написа:Добре организирай друг протест имаш моята подкрепа и участие.Или поне дай конкретни идеи за подобряване на този,а не "за протест съм ама не за този".За момента приказваш празни приказки.Почни със смислените идеи
Явно не ме разбрахте и трябва да обясня...
Има цели 2 (два) начина цената на горивата да падне:
1: Сваляне на акциза. Може и намаляване на ДДС за горивата (да е 10% примерно и ей ти 15-на стотинки надолу), ама това го пропускаме...
2: Лукойл сваля производствените цени- тоест намалява си печалбата...
Протеста трябва да е насочен пряко към тези цели, не общо казано "Намалете цените"... Лукойл е частна компания и не мисля, че някой може да им се бърка на ценообразуването- тоест държавата там не може да се намеси... Дори и да може обаче нали се сещаш, че Лукойл ще изкарат такива документи за стойността на която им излиза производството, че ще се окаже, че те продават всеки литър с поне 50ст. загуба- нали не забравяш къде живеем![]()
Значи остава да се иска намаляване на акциза до минималните изисквани от ЕС в момента нива...
Идеи няма да давам, но мястото на протест е грешно- бензиностанциите са девета дупка на кавала относно цените на горивата... Но пък са в челните позиции по проблема с качеството и там е оправдан протест по този начин- с блокиране на бензиностанции... Ама сега се бунтуваме за цени- значи мястото е грешно...
ПС: Излъгах- има и трети начин: да смесват бензина с още повече вода
Извинявай, ама мисля, че е по-редно участие в темата да взимат само тези, на които им пука поне малко (а не само се правят по форумите), и които ще участват във въпросните протести. Ти ако няма да участваш надали някой го бърка защо така си преценил. Или ако толкова те бърка за цените, колкото казваш, и си толкова пълен с идеи организирай ти някой протест.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- koldi bmw320 i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3,0 2008
- Мечтае да кара: M5
колеги и да стачкуваме все тая
нищо няма да се промени,но ние сме длъжни да опитаме!! България е хубава страна за живеене,ама няма кинти..,цените европейски заплатите не стигат за нищо.Струва ми се ,че свикнахме с всичко и не ни прави впечатление!! 

"Заменям жена-100 кг.,за две по 50кг.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Boyadjiev написа:Някой дали прочете това което писах. Протеста е на бензиностанция, защото там МОЖЕ. Ако някоя опозиционна партия внимава в играта в момента, след 13ти ще разбере че хората са ГОТОВИ да отидат пред НС, организират един протест пред НС и тогава МОЖЕ да протестираме за намаляване на АКЦИЗА.
Ако отидат 100 коли пред НС на 13ти, ще дойдат "зелените човечета" и просто ще си отидем за 10 минути. Разбирате ли ? Просто трябва да се покаже че НАРОДА ИСКА ПРОМЯНА, и няма повече ДА ТЪРПИ да го газят, а имат ЖЕЛАНИЕ И СИЛИ за ПРОМЯНА....
Вярвай ми, прочетох к'во е писано и в двете теми от-до...
Няма такива филми- ТАМ МОЖЕ да се протестира, ще протестираш не където МОЖЕ, а там където ТРЯБВА... Ако седнеш да протестираш пред магазина за скъпият хляб полза ще има ли

Това за партиите не ми се коментира никак, знаеш к'во е казал Бай Ганьо- "Всичките са маскари" и колкото и да ми е неприятно след 100г. положението е 100% същото...
Ако "отидат" 100 коли ще ви изгонят разбира се... Ако обаче имате разрешение за протест НЯМА да ви изгонят- има си ред в тая държава...
Е.Димитров написа:...като направят заплатите като у европа...
Емо прав си като цяло- хем цените ни като в Германия, хем заплатите ни са 20 пъти по-ниски... Обаче има една уловка и на нея и викат "производителност на труда"... Предполагам знаеш как работи българина тук, и как в чужбина... Ако тук взима 250евро, а навън 1000 същият тоя българин в чужбина бачка не 4 пъти повече, той бачка поне 8 пъти повече отколкото в БГ... Тука всеки казва "За тея пари толкова бачкам", но в чужбина нещо тея приказки не вървят и си налягат парцалите да работят както трябва, дори и малко повече...
Заплати като в Германия ще искаме когато почнем да работим поне наполовина колкото гадният шваба- до тогава ще взимаме мижави кинти...
Просто примерче: 2009г. от март до ноември си съдрах задника от работа и изкарах свестни кинти с които изкарах зимата (да кажем до март 2010г.), през 2010г. бачках до есента колкото да не е без хич (криза и няма работа), с кинтите от 2009г. карам и в момента, че зимата работа нямам почти никак... Не е да не съм харчил 2009г. и да съм пестил- напротив, от кръчмите не излизах дето се казва, но ми дремеше на к*ра, че съм изхарчил 100лв. когато днес съм изкарал 300+... В същото време обаче не един и двама кадърни, но мързеливи бачкаха за по 500лв. на месец и псуваха, че работа и кинти няма- странно как аз в тоя момент изкарвах лесно по 2500+Евро на месец, в добри месеци и по 4000+ евро съм вадил... Ама това да работя от 8 до 17 и да почивам събота и неделя го нямаше- по 12-14 часа на ден и с 1-2 почивни дни в месеца...
Аз предпочитам да си налегна парцалите и да изкарам лев, вместо да си губя времето и парите по протести без ясна идея... Като има протест с ясна цел и чиста идея (не да се облажат 50-100 човека) ще се включа с удоволствие, но случая сега не е такъв...
alpina-ma6inata написа:Извинявай, ама мисля, че е по-редно участие в темата да взимат само тези, на които им пука поне малко (а не само се правят по форумите), и които ще участват във въпросните протести. Ти ако няма да участваш надали някой го бърка защо така си преценил. Или ако толкова те бърка за цените, колкото казваш, и си толкова пълен с идеи организирай ти някой протест.Ама се съмнявам - щом предпочиташ 1 кг повече месо, отколкото по-високи цени на бензин / нафта, хранителни стоки, ел. енергия и т.н.
![]()
Извинявай, ама мисленето кой да пише в темата и кой да гледа отстрани си го задръж за себе си- предполагам знаеш защо

Аз може и да участвам бе, има 10 дни още- убедете ме да се включа... Ама трябва да имате сериозни искания при тоя протест за да дойда- сегашните са ми смешни... Не защото са лоши- не бе, и аз това искам, но трябва да са конкретни за да има няк'ва полза, така формулирани са безполезни...
Казваш ми "Организирай..."- що ти от София не ми организираш един протест пред община Варна, а

А, и определено ми е по-важно да изкарам някой лев повече за да си купя нещо, отколкото да се боря за цена на бензина от 1,50... В дългосрочен план всичко, ама ВСИЧКО ще поскъпва- по-добре мисля е да търся начин да си повиша доходите и стандарта, а не да псувам и да протестирам за нещо от което ефекта ще е кратковременен...