Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Начи на снимката тука нема нищо общо с действителността, свето много по-добре, само че фотоапарата при снимането я затъмнява по незнайни причини! Истината е, че на рефлектор беше по силно, но много петнисто и яко заслепявах, сега е много меко, светлината е отсечена и свети много по-добре настрани. А като включиш би ксенона направо става ден на дълги. Аз лично съм доволен, щото много ме дразнеха ксеноните ми в рефлектора. Страшно ми слеянееше! Успех на всички, които се решат да се заемат!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Вчера направих първото извънградско нощно каране Ямбол - София. Тези биксенонови лупи наистина цепят мрака. Много добре свети. 40-50 км преди София валеше ситен дъжд, магистралата беше мокра и на тази настилка също имаше добра осветяемост и никого не заслепяват. Когато няма коли и пуснеш дългия би-ксенон наистина става като ден!!! А физиономията на колата е коренно различна - много по-добре сеят лупи пред рефлектори (визирам конкретно този вариант). Аз наистина съм много доволен.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Колеги с рефлекторния фар и ментелив ксенон сложен на него замислете се за лупи,зашото според новото изменение на закона което е или влязло във сила или сега го вкарват,доколкото разбрах технически преглед няма да бъде даван на такава кола и евентуално спиране от движение на автомобила.Подкрепям напълно идеята и ще се надявам да я спазват проверяващите,защото ми писна коли за по 1000 лева със ксенони за по 500 лева накичени на голите рефлекторни фарове.Биксенон,Триксенон,Халогенксенон....... и така нататък.Всичкия "ксенон" свети в очите на насрещнокаращия не и на пътя.Оня ден се возих на такси и понеже таксито беше Шкода със незнам колко ксенона и се заговорихме с човека и тои каза че е съгласен с този закон макар да му свети хубаво на пътя ама като слушал негови колеги и тяхните реплики "кво ме интересува че му вадя очите на насрещния,даже дигам фаровте на максимално ниво" и бил абсолютно съгласен с новия закон.
Замислете се и вие щото и аз знам как светят нашите фарове на гол ксенон....... и светят ужас за насрещния! Според закона доколкото ме запознаха,фар с ксенон неуспял да направи правилната чупка на уреда,няма да ми бива даван преглед.Така че замислете се масово,за лупи или за стандартен фар.
P.S. Ето и при мен как изглежда 4300к и нито грам светлина в очите на насрещния.

P.S. Ето и при мен как изглежда 4300к и нито грам светлина в очите на насрещния.

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
ти нали се сещаш,че всички с тия ксенони ще има едно такова сваляне за прегледа слагане на обикновенната крушка минаване на прегледа и слагане после пак на ксенона иди ги търси да ги глобяваш,тоя закон колега нито ще го приемат нито ще спрат да дават зелена светлина на всички с рефлекторния ксенон така,че мисля само се заблуждаваш то хубаво е найстина да се направи но повярвай ми в нашата държавица няма как да стане!! Поздрави 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Rundev написа:Колеги с рефлекторния фар и ментелив ксенон сложен на него замислете се за лупи,зашото според новото изменение на закона което е или влязло във сила или сега го вкарват,доколкото разбрах технически преглед няма да бъде даван на такава кола и евентуално спиране от движение на автомобила.Подкрепям напълно идеята и ще се надявам да я спазват проверяващите,защото ми писна коли за по 1000 лева със ксенони за по 500 лева накичени на голите рефлекторни фарове.Биксенон,Триксенон,Халогенксенон....... и така нататък.Всичкия "ксенон" свети в очите на насрещнокаращия не и на пътя.Оня ден се возих на такси и понеже таксито беше Шкода със незнам колко ксенона и се заговорихме с човека и тои каза че е съгласен с този закон макар да му свети хубаво на пътя ама като слушал негови колеги и тяхните реплики "кво ме интересува че му вадя очите на насрещния,даже дигам фаровте на максимално ниво" и бил абсолютно съгласен с новия закон.Замислете се и вие щото и аз знам как светят нашите фарове на гол ксенон....... и светят ужас за насрещния! Според закона доколкото ме запознаха,фар с ксенон неуспял да направи правилната чупка на уреда,няма да ми бива даван преглед.Така че замислете се масово,за лупи или за стандартен фар.
P.S. Ето и при мен как изглежда 4300к и нито грам светлина в очите на насрещния.![]()
Колега,че светят светят само,че ако са китайски светят в очите просто светлината е мн силна.Фабричните не са така,моята е с афтър маркет некви ,гледам да не заслепявам но съм правил експеримент и е кофти въпреки концентрираната светлина.Другата кола е с фабричен и разликата е огромна.

А и да ти кажа за техническия,мога да ти кажа поне 2-3 места където ще мина технически за твота кола без дори ти да идваш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Rundev написа:Колеги с рефлекторния фар и ментелив ксенон сложен на него замислете се за лупи,зашото според новото изменение на закона което е или влязло във сила или сега го вкарват,доколкото разбрах технически преглед няма да бъде даван на такава кола и евентуално спиране от движение на автомобила.Подкрепям напълно идеята и ще се надявам да я спазват проверяващите,защото ми писна коли за по 1000 лева със ксенони за по 500 лева накичени на голите рефлекторни фарове.Биксенон,Триксенон,Халогенксенон....... и така нататък.Всичкия "ксенон" свети в очите на насрещнокаращия не и на пътя.Оня ден се возих на такси и понеже таксито беше Шкода със незнам колко ксенона и се заговорихме с човека и тои каза че е съгласен с този закон макар да му свети хубаво на пътя ама като слушал негови колеги и тяхните реплики "кво ме интересува че му вадя очите на насрещния,даже дигам фаровте на максимално ниво" и бил абсолютно съгласен с новия закон.Замислете се и вие щото и аз знам как светят нашите фарове на гол ксенон....... и светят ужас за насрещния! Според закона доколкото ме запознаха,фар с ксенон неуспял да направи правилната чупка на уреда,няма да ми бива даван преглед.Така че замислете се масово,за лупи или за стандартен фар.
P.S. Ето и при мен как изглежда 4300к и нито грам светлина в очите на насрещния.![]()
Колега,че светят светят само,че ако са китайски светят в очите просто светлината е мн силна.Фабричните не са така,моята е с афтър маркет некви ,гледам да не заслепявам но съм правил експеримент и е кофти въпреки концентрираната светлина.Другата кола е с фабричен и разликата е огромна.![]()
А и да ти кажа за техническия,мога да ти кажа поне 2-3 места където ще мина технически за твота кола без дори ти да идваш,не че съм почитател на този тип неща,просто го знам.
Рабирам те колега,затва се мачат да направят техническите вече в КАТ,за да няма "мога да ти мина преглед без колата ти да е там"
Нали се сещаш, че ако го направят само в КАТ. Първо полицаите ще трябва да работят. Второ трябва да е с записване на час,при толкова много коли и само едно място за преглед.....незнам трудна работа....
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Незнам бе хора не ги мисля аз законите
но съм твърдо ЗА премахването и бих гласувал със ЗА писането на акт за "заслепяващ ксенон на рефлекторен фар" Хората в Австрия за един цолаж в повече на джантите искат минаване на технотест.........тва е цивилизацията,нашта селяния няма граници.

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Rundev написа:Незнам бе хора не ги мисля аз законитено съм твърдо ЗА премахването и бих гласувал със ЗА писането на акт за "заслепяващ ксенон на рефлекторен фар" Хората в Австрия за един цолаж в повече на джантите искат минаване на технотест.........тва е цивилизацията,нашта селяния няма граници.
Колега съгласен съм с премахване на заслепяването, но помисли колко коли има с халогенна крушка, дето ти вадят очите повече от ксенона! Каквото и да си говорим на прегледи ще се минава винаги метър, освен ако не ги правят кат, но това също не е гаранция... Истината е, че живеем в България, което означава, че винаги има 2ри вариант... аз не съм за премахването на ксенона, а съм за премахването на вадещиочите фарове... без значение дали са с халогенна крушка, ксенон, би-ксенон или три-ксенон, все 1 ми е

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
scipo написа:Rundev написа:Незнам бе хора не ги мисля аз законитено съм твърдо ЗА премахването и бих гласувал със ЗА писането на акт за "заслепяващ ксенон на рефлекторен фар" Хората в Австрия за един цолаж в повече на джантите искат минаване на технотест.........тва е цивилизацията,нашта селяния няма граници.
Колега съгласен съм с премахване на заслепяването, но помисли колко коли има с халогенна крушка, дето ти вадят очите повече от ксенона! Каквото и да си говорим на прегледи ще се минава винаги метър, освен ако не ги правят кат, но това също не е гаранция... Истината е, че живеем в България, което означава, че винаги има 2ри вариант... аз не съм за премахването на ксенона, а съм за премахването на вадещиочите фарове... без значение дали са с халогенна крушка, ксенон, би-ксенон или три-ксенон, все 1 ми е
Прав си колега това е така защото на късите слагат Niightbraker-и + нерегулирани фарове и направо те облъчват

и за да не съм офф..
@ sliter: много яко се е получило скоро ще се обурудвам и аз с едни такива лупи дано се справя с монтажа че ми се вижда бая играчка

- FAP
- Потребител
-
- Кара: E46 330d;E60 535d;E53 4.6;F10 535d
Някой има ли представа за тези фарове на Депо?Става въпрос за четвъртите и петите по средата.Дали са по-добър вариянт от вграждането на лупи?http://www.bktuning.net/bmwe46.html
FAP написа:Някой има ли представа за тези фарове на Депо?Става въпрос за четвъртите и петите по средата.Дали са по-добър вариянт от вграждането на лупи? www.bktuning.net/bmwe46.html
Колега, те всичките на снимките, които си дал от тоя сайт са си с лупи, кво повече ще вграждаш????
- FAP
- Потребител
-
- Кара: E46 330d;E60 535d;E53 4.6;F10 535d
Имах предвид дали е по-добре такива фарове или да си сложа лупи в мойте фарове,които са без.
FAP написа:Имах предвид дали е по-добре такива фарове или да си сложа лупи в мойте фарове,които са без.
Колега виждал съм такива фарове само че на 5-ца, и мога да кажа че са страшен боклук, пластмасата е много долно качество

А и до колкото виждам нямат ксенон, демек трябва и ксенони да взимаш, според мен лупите е по добрия вариант, хем седи като оригинално, хем си с би-ксенон

Но, ти си знаеш