Съединител обезвъздушаване ? Нов монтаж
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Съединител обезвъздушаване ? Нов монтаж
колега Аз моя комплект съединител на LUK го закупих от колегата от Форума - лавиатан .
Сподели ти от къде го закупи.
Аз не мисля 4е е там проблема понеже се поръчва парт номер и грешка няма как да има.
Аз не мисля 4е е там проблема понеже се поръчва парт номер и грешка няма как да има.
Ами то друго не остана от къде да е проблема висок педал всичко е механика и размери сега се сещам една идея ама тва е вече мноо трудоемко за човек без инструмент и удобства да се демонтира кутията и да се демонтира съединителя да се събере на пресата и да се закопчае с тази пипируда
и да видиш фи-то на феродовия диск само на феродото ако съвпада с некое от СОЦ возилата
вземи само лист феродо дето е за коване и го наложи и го изтъни малко и го наложи и монтираи сложи кутията и хидравличния привод и така ще разбереш дали пробелма е от съединителя ако се оправи нали става въпрос без да монтираш стартер кардан ауспух нищо е така само ако се оправи провери по Part Number частите дали имат разлика в дебелина феродов притискател ако е възможно и ако нямат провери повърхността на маховика.Позицията на долната помпа на съединителя може ли да се обърка незнам не съм свалял скоро на е36 не може провери дали не е монтирана много близо до вилката на лагера ама пък то нали е самореголируем и буталцето на помпата ще се прибере.
За сега друго не се сещам обаче е нещо от недоглеждане не е голям дефекта.

За сега друго не се сещам обаче е нещо от недоглеждане не е голям дефекта.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колеги, моят съсединител преди 3 години го сложиха в сервиз на БМВ. 1/2 месец отделяше по средата и след това се вдигна горе
Не преплъзва и няма трудно включване на скорости. Избягвам до колкото е възможно да карам на полусъединител. В размисъл съм от тогава. Вероятност да има износване на помпа, буталце, хидравлични пътища или нещо друго. Незнам вече. Колкото и компетентни хора да съм питал, всеки е вдигал рамени. Това е като М43-ките, с клатенето на оборотите 

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Моя го купих от ауто+.Със сигурност проблема не е в самия съединител.Пак е на Люк-освен това да е проблемаVanio_bmw написа:колега Аз моя комплект съединител на LUK го закупих от колегата от Форума - лавиатан .

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Еми колеги и аз смениях съединител и както казва vavilon от начало си отлепяше ниско и после пак си се върна по старо му. Вярно няма ги притрисанията като със стария но пък знам ли...
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
Пита се в задачата,защо проклетия съединител отделя горе.
Еми май там трябва да си отделя.Нека пишат и други колеги с нови съединители..vavilon написа:Колеги, моят съсединител преди 3 години го сложиха в сервиз на БМВ. 1/2 месец отделяше по средата и след това се вдигна горе

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Моя също е нов (има-няма 3-4К км.). Отделя си по средата - не съм имал проблем с това. Спомням си, че майстора, който ми го смени, каза, че се смазва вилката с някаква грес, също така направи основно почистване на кухината на съединителя. Освен да си поговоря с него и да го разпитам има ли някакъв пиниз при смяната... 
ПП: една бърза проверка из чуждите форуми показва, че имало теч от някакво вторично бутало на съединителя, което се намирало отдолу... погледнете го за всеки случай - някакви уплътнения давали фира. Продава се repair kit за това нещо.

ПП: една бърза проверка из чуждите форуми показва, че имало теч от някакво вторично бутало на съединителя, което се намирало отдолу... погледнете го за всеки случай - някакви уплътнения давали фира. Продава се repair kit за това нещо.
Si non confectus, non reficiat.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
колкото повече чета форума - толкова повече пари троша по колата 

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
ааа..ще дойдеш и ти на наштоgocho_ написа:колкото повече чета форума - толкова повече пари троша по колата

При нас проблема идва от това,чесме разтворили притискатела преди монтажа му,но защо не се оправя след прибиране незнамZagy написа:Моя също е нов (има-няма 3-4К км.). Отделя си по средата - не съм имал проблем с това. Спомням си, че майстора, който ми го смени, каза, че се смазва вилката с някаква грес, също така направи основно почистване на кухината на съединителя. Освен да си поговоря с него и да го разпитам има ли някакъв пиниз при смяната...

Абе аз все си мисля 4е е нещо свързано със спирачната те4ност и обезвъздушаване на системата ама................ мн скоро и това ще проверя 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Vanio_bmw написа:Абе аз все си мисля 4е е нещо свързано със спирачната те4ност и обезвъздушаване на системата ама................ мн скоро и това ще проверя
Ейй тва ми стана интересно, айде колега ,като провериш ... пиши тука ,че да знаят всички

Попаднах на едни линкове с обяснение за обезвъздушаване на системата (спира4ната) + съединителя!
Мисля да пробвам като се пооправи времето и да видим до къде ще я докараме с тези съединители...........
http://www.youtube.com/user/bearing01#p ... H3mkxeHWmU
http://www.youtube.com/user/bearing01#p ... iHWkU5ckAk
Някой нещо по въпроса да коментира
Мисля да пробвам като се пооправи времето и да видим до къде ще я докараме с тези съединители...........

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колега, на тея пушки съединителите им пак горе отделят! 

Как точно става обезвъдушаването - трябва да уцелиш казанчето с спирачната течност ли 

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Vanio_bmw написа:Попаднах на едни линкове с обяснение за обезвъздушаване на системата (спира4ната) + съединителя!

Да ви разкажа при мен как беше.Цяла зима не карах колата изкарвам я....и що да видя няма спирачна течност....няма спирачки....съединител горе отделя.Наляхме течност обезвъздушихме и се оправиха работите със съединителя и спирачките

49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4