Имам въпрос за една 740?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw
Мечтае да кара: Bmw 760li

Re: Имам въпрос за една 740?

Мнение от kurleja » 22 Яну 2011, 21:57

snaiperisto написа:
kurleja написа:Колега главно трябва да те притеснява гасненето, само не спомена дали е автомарик или ръчка, ако е автоматик няма никва причина да гасне, напротив докато загрява качва малко оборотите.
2-ро колега ако разхода е жизнено важен за теб ориентирай се към 2.5 тдс, защото направо си е престапление "метана" на тая кола. Виж газовия инжекцион ако от по-известните и качествени фирми мисля че няма да има голяма разлика във вървежа.
Също така ако не се лъжа 99-та има много добри facelift- помисли си добре.

Автоматик е , гасне само като включа на скорост някаква , докато не е позагряла малко.

А не мога да се ориентирам към друга , щото нямам избор...тази няма да я плащам кеш , май ще правиме бартер с един вилен имот в с. Реброво...та за това нямам избор , иначе гледам в обявите , значително по "свежи" екземпляри...

А ТДС-а , според това , което изчетох във форума , харчи около 12-13 нафта , а 740 с ГИ - около 20-22 градско в София. Ако е така , предпочитам газта. А метанов инжекцион , не мисля че е много по-различен от пропан-бутановия. Но пък на метан е значително по-евтино .

Виж колега преди да правиш квото е било първо отиди при момчетата който ти казах, и направи една диагностика, за да не я даваш на части после, А относно метана--- няма значвние какъв е ---сложи си ако си намислил обаче след 3-4 месеца да не почнеш с теми: АМА колеги помошт, ама няма мощност, Проблеми със оборотите... Тва си е лично твой избор.. Аз щи кажа много ясно и просто "ЛЪВ СЛАМА НЕ ЯДЕ!!!" така, че изобщо си помисли добре за тази придобивка. :winky:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
Мечтае да кара: на МЕТАН

Мнение от snaiperisto » 23 Яну 2011, 20:12

kurleja написа:
snaiperisto написа:
kurleja написа:Колега главно трябва да те притеснява гасненето, само не спомена дали е автомарик или ръчка, ако е автоматик няма никва причина да гасне, напротив докато загрява качва малко оборотите.
2-ро колега ако разхода е жизнено важен за теб ориентирай се към 2.5 тдс, защото направо си е престапление "метана" на тая кола. Виж газовия инжекцион ако от по-известните и качествени фирми мисля че няма да има голяма разлика във вървежа.
Също така ако не се лъжа 99-та има много добри facelift- помисли си добре.

Автоматик е , гасне само като включа на скорост някаква , докато не е позагряла малко.

А не мога да се ориентирам към друга , щото нямам избор...тази няма да я плащам кеш , май ще правиме бартер с един вилен имот в с. Реброво...та за това нямам избор , иначе гледам в обявите , значително по "свежи" екземпляри...

А ТДС-а , според това , което изчетох във форума , харчи около 12-13 нафта , а 740 с ГИ - около 20-22 градско в София. Ако е така , предпочитам газта. А метанов инжекцион , не мисля че е много по-различен от пропан-бутановия. Но пък на метан е значително по-евтино .

Виж колега преди да правиш квото е било първо отиди при момчетата който ти казах, и направи една диагностика, за да не я даваш на части после, А относно метана--- няма значвние какъв е ---сложи си ако си намислил обаче след 3-4 месеца да не почнеш с теми: АМА колеги помошт, ама няма мощност, Проблеми със оборотите... Тва си е лично твой избор.. Аз щи кажа много ясно и просто "ЛЪВ СЛАМА НЕ ЯДЕ!!!" така, че изобщо си помисли добре за тази придобивка. :winky:

Прав си напълно , приказката за лъва не я бях чувал , но е много точно казано.

Обаче , гледам , има "седмици" , Ауди А8 , Ес-класи , МЛ-и , Г-класи (този , на когото в момента е "седмицата" има и такъв) с газови инжекциони , преди време бях чел че и автопарка на Британската корона е газифициран , даже по ТВ гледах...та мисля че каквото е "газов инцекцион" , такова е и "метанов инжекцион"...разлика няма , освен че на метана му трябва повече аванс , което се корегира с ТАП.

С две думи , ако мога да си позволя свестен метанов инжекцион , с всичките му необходими джаджи , реномиран сервиз за монтаж и настройка (такъв , в който са виждали такава кола) , то не би трябвало да имам различни проблеми , от евентуалните такива с ГИ.

Трябва да мога да я карам тази кола , аз друго и без това не правя. Трябва да мога да тръгвам за където си искам , без да се замислям че с другата ще ми излезе с 50лв по-евтино.

Абе незнам , голяма "щайга" ще излезе тази "седмица" май , ще ми "пуши главата".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kurleja » 24 Яну 2011, 0:18

Аз ти казвам помисли си но тва с мента ще ти даде някой проблем, и то на места на които не трябва и после много кофти ще ти излезе като цена.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 25 Яну 2011, 18:38

Днес се изпъвах в една 750 с газов инжекцион , на мой познат е , оплака се че с 50лв бензин е минавал по 70км , два бона за АГУ и сега с 50лв минава 150км.

Не че незнаете , ама да ви кажа ... че си изкарах акъла от звука на двигателя. :bowdown: :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kurleja » 25 Яну 2011, 23:36

Да но забележи както е сложил той газов инжекцион, не метан :smoke:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 26 Яну 2011, 1:48

kurleja написа:Да но забележи както е сложил той газов инжекцион, не метан :smoke:

Е той пак добре че въобще е сложил нещо. Каза че никой не слага на "дванайсетак" , питах го как тогава са му го сложили , той каза: "импровизираха нещо".

Та той специално , кара само "ненормални" коли и "вървящи" , но тая му е взела акъла с тоя разход на бензин , а той не е привърженик на АГУ...ама в случая , не е имал избор.

Та за тая АГУ е дал 2 бона , а ако въобще някъде , някой има и монтира метанов инжекцион за "дванайсетак" , то той ще струва колкото колата поне.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 13 Фев 2011, 19:27

Колега някакъв напредък по бартера???
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 14 Фев 2011, 0:29

Веселин|Василев написа:Колега някакъв напредък по бартера???

E много е "крив" този бартер , тази кола е минала през няколко бартера и никой не си е направил труда да я "съживи" малко. След като изчетох всичко в този раздел , научих за доста проблеми на колеги , индентични с тези на въпросното БМВ. А и ми го дават на цена като за перфектно.

Имаше и други оферти , ама всички искат да ми набутат нещо което реално струва 5-6 хиляди лева...на "чист бартер".

А пък каква S-класа ме заведоха да видя...направо изпаднах в шок...по гнусен , мангасарски , изкъртен автомобил , не бях виждал...нищо здраво нямаше в нея , нищо работещо , всичко висеше , всичко скъсано...пък и бензин и акумулатор нямаше ...сигурно , защото ако я бях запалил , е те тогава щяха да започнат баш "цирковете". Въпросната се намира в една "Автозаложна къща" на бул.Европа , малко след "Орион"...направо е атракция.

Та те така за сега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 14 Фев 2011, 10:54

Взимай една запазена 728и и си свиркай. Нисък разход, приятен вървеж, лесна поддръжка, здрав мотор, другото зависи от състоянието. :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 23 Фев 2011, 22:36

Колега, гасненето е много притеснително. И един съвет- ако разходът на гориво е много важен за теб- не си купувай 740i . Грехота е да се слага газ на такава кола - това не е голф!!! Не забравяй също, че поддръжката на този модел е скъпа. Та ако искаш да не береш ядове, не купувай коли, които не са в ред, имат проблеми и собствениците им искат да ги махнат. Събери си малко повече парички и си купи нещо истинско. А дадените пари ще ги икономисаш от сервизи, ремонти, ядове и т.н. Хубаво и евтино няма. Желая ти успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е-36 325/Е-38 740IA
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от MARIO5 » 02 Мар 2011, 19:56

При мен гасне така като вкл задна,и съм с навит волан.Става въпрос за 740-98г.Според мен имам проблем с хидравликата.Като навивам волана губи обороти.Ще помоля за съвети аз.Благодаря!
Които не може да си позволи БМВ кара Мерцедес!!!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 02 Мар 2011, 20:19

А волана като е в права позиция и включиш задна падат ли оборитите?

Ако е само при въртенето на волана пробвай да поогледаш дали имаш досаттъчно течност за сервото и дали не изтича здраво някъде и как в нивото при запален/спрян мотор

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е-36 325/Е-38 740IA
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от MARIO5 » 03 Мар 2011, 16:45

Да пак намаляват под 500 за секунда и пак влизат в норма.Като връщам на Д пак същото?
Които не може да си позволи БМВ кара Мерцедес!!!!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от tonipunch » 08 Мар 2011, 23:44

Ет тази е добра оферта! Но с разхода ще ти е проблем!!!

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 09 Мар 2011, 16:48

Само като се замисля колко е ръчкана с тия ръчни скорости и ми се става лошо.
Лоша идея е да купуваш кола която е в началото на поколението
tonipunch написа:Ет тази е добра оферта! Но с разхода ще ти е проблем!!!

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

ПредишнаСледваща

Назад към Е38