ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
u`F`o написа:Dpy написа:1. Не е нормално, пробвай за начало да и смениш маслото(напиши в търсачката има тема за смяната му), но най-вероятно е синхронизатор.
Ок, скоростната кутия няма никакви странични шумове, виене и т.н., но да приемем, че е синхронизатор (както и аз мисля). Синхронизатор сменя ли се или се сменя направо скоростната кутия ?
Отваряш скоросната кутия и го сменяш. Не съм разглобявал, но казват че на бензиновите се отваря откъм предната част, като първо се освободят някви скрити зегерки, така ми е останало в акъла, разтърси се из подфорум е36, гаранция ще намериш по-подробно инфо
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Ок мерси Dpy 

Колеги, искам да попитам дали правилно смятам да процедирам. Значи решил съм да сменям едни табла да видя как свети с диодни лампички... та смятам да процедирам по следния начин:
Волана ми е 4 лъчев с бег
1. Развивам двете болтчета на бега
2. Изваждам буксата на бега и го махам
3. Развивам болтовете на таблото
4. Развивам волана и го махам
5. Свалям таблото и слагам другото....
За бега също искам да попитам има ли опастност да вземе да гръмне ? Да си откача ли акомулатора за всеки случай ?
За бега също искам да попитам има ли опастност да вземе да гръмне ? Да си откача ли акомулатора за всеки случай ?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
makalalli написа: Да си откача ли акомулатора за всеки случай ?
Задължително преди да откачиш бег-а, а не за всеки случай.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
makalalli написа:Колеги, искам да попитам дали правилно смятам да процедирам. Значи решил съм да сменям едни табла да видя как свети с диодни лампички... та смятам да процедирам по следния начин:
Трябва да стане и без тези процедури,аз лично съм свалял от кола с четири лъчев волан без да махаш волана.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Към колегите с компакт,които имат рингове на километража-има ли начин да се махне километража без да се маха волана

darko1 написа:Към колегите с компакт,които имат рингове на километража-има ли начин да се махне километража без да се маха волана![]()
това би трябвало да ти помогне :?
viewtopic.php?t=53641
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Колко литра масло побира бмв е36 318is М42,защото ми предстои смяна?
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
player123 написа:Колко литра масло побира бмв е36 318is М42,защото ми предстои смяна?
5л. 5в40 или 10в40 зависи дали ти се дават пари

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
player123 написа:Колко литра масло побира бмв е36 318is М42,защото ми предстои смяна?
Сипваш 4,5литра,но си вземи туба 5литрова

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
ogata написа:vladi_a_i написа:ogata написа:Голема ебавка, браточки! Главно синьо![]()
Централно без аларма - до вчера всичко ок. Днес обаче заключвам колата, задната дясна седи отключена. Заключвам я ръчно щото нямах време да си играя. После отключвам, заключвам - задната си заключва, предната дясна тоя път обаче дава заето. Та си се бъзикат двете и то само десните врати. Утре ще чекирам бушоните, ама честно казано нямам представа къде да търся проблемата - идей ?
Нещо става с машинките,маса да им се губи...
Днеска спряха да отключват (съответно и да заключват) и двете десни врати. Какво имаш предвид с масата ? Какво да направя по-точно
Стъклата вдигат и свалят ли се,да неби буксите на вратите да ти правят проблем та да не заключват,затова питам и за стъклата да го изключим този проблем.Колега свали корите и виж машинките дали функционират,пък може и да са се откачили нещо...но без да разглобиш няма как да разбереш

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Нямам ел.стъкла. Иначе стъклата няма грижи при отваряне и затваряне. Аз за това питах къде е модула, да не се е разкачило нещо там, че така много съмнително само десните врати
. Пък и друго .. снопа дето се прегъва в багажника, може ли да има общо ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- asko88
- Потребител
-
- Кара: Bmw e39 525DA леко и с кеф
- Детайли за колата: Bmw e36 320i m50b20
Bmw e36 328i m52b28
Bmw e39 525DA m57d25
здравейте колеги наскоро преди 2 месеца си купих бмв 320и е36-ца без ванос мотора гледахме много колата беше супер сменени дискове накладки акумулатор нов нови зимни гуми с летните ми ги даваше супер беше колата след 10 дни му звъннах на човека и се разбрахме да я взема отидохме пак я гледахме вс точно зехме я човека я докара до нас и след работа казах на един фр да я подкараме малко тръгваме и колата гасне тръгваме пак гасне карахме 2-3 км и колата почна да пуши казах на ба6та ми (тои е механик на коли ) и почнахме да я гледаме кво как е 6то е отидохме на диагностика и там казаха главата долу (цилиндричната глава) както и да е ба6та ми се залови за работа свали главата смениха водачи на клапаните из4истиха я смениха гарнитура на главата све6ти комп. смениха доста не6та колата варви перф наскоро взех от един колега от форума табло 6тото моито отиде подяволите и понеже съм с големия борд (наи голямия) ми отклиучиха скритите мениута там разход ми дава 11,8 а борд компа на консуматион ми дава 15.8 вапроса ми е на кое да вярвам и един мои комшия работи в дару кар и ми каза 4е трябва да се настрои таблото за това шаси и да се бръкне в борд компа вапроса ми е вие какво 6те кажете да отида в дару кар или да гледам този които показва борда
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има писано във форума как ръчно се калибрира борда. По-добрият вариант е обаче да се направи чрез диагностична програма.
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Аз го направих при един колега от форума дойде с компютър пред нас и го направи за 30 лева ... казва се Емо нямам му кординатите