Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
- Alpina_fanatic
-
-
Re: Протест против високите цени
r3s1s74nc3 написа:akula написа:значи логиката ми е следната: все пак данъциъте и акцизите остават в бг. печалбата на нефтените компании я плащаме ние и тя изтича някъде си.
сори пичове, и на мен не ми харесват цените. както и нефтения разлив в мексиканския залив, смъртта на мой близък, глобалното замърсяване, глобалното затопляне и т.н.
или може би си мислите, че нефтените компании няма да клекнат, но бг държавата - да?
Ще врьтна един телефон на Роман Абрамович да дойде на ОМВ-то или на Шела , кьдето ти е по-удобно , че да ударим един преговор за цените .
ОК. Аз ще дрънна на Вагит Алекперов - шефа на ЛукОйл

п.с.Някой да се свърже с Абдула бин Абдул Азис - кралят на Саудитска Арабия

Значи корекция-ще бъдем две групи.Едната отива в Саудитска Арабия да протестира,а другата-в русия.Ще клекнат тея мизерници,къде ще ходят
п.п.Стига
,че разбозихме темата.

п.п.Стига

- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Абе пуснете една анкета да видим колко народ ше се сбере виртуално па после ше говорим за протести, аз ще се кефим да стане като на Левски - ЦСКА ама надали

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
E34 написа: аз ще се кефим да стане като на Левски - ЦСКА ама надали![]()
![]()
Ти заеЬи от протеста ше останат само бити, то и кадафито би завидел

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Лозунг за Бургас > http://img849.imageshack.us/i/protest.png/
Цени на Автомобилен бензин А95 H Е5
с включена транспортна такса. Шифър по ЕКП: 2119320010
База Мярка Цена Акциз Данъчна основа ДДС 20% Цена директна реализация ЛУКОЙЛ-Нефтохим лв/1000 л. 1211.00 710.00 1921.00 384.20 2305.20
Дизел Мярка Цена Акциз Данъчна основа ДДС 20% Цена директна реализация с ДДС
ЛУКОЙЛ-Нефтохим лв/1000 л. 1310.00 615.00 1925.00 385.00 2310.00
Илиза че продукт на стойност 1211лв държавата прибира 60% за Акциз и 30 % ДДС . Значи ЛукОйл внася нефт , преработва го , плаща на работниците си едни от най високите заплати , а шепа дебелогъзи избраници прибират близо 1100лв в държавната хазна. Е няма такава бездънна яма , абе Нема такава държава.
Строил бил магистрали Бойко. Ами то няма да има кой да ги ползва бе меен.
Знаем само да мърморим, ама тихичко - по къщи и... Свободата и демокрацията не са безплатни - хората са си я извоювали, но не с приказки, а с действия. Никое правителство даром нищо не дава. Тук като гледам повечето от мненията са на зевзеци , а именно те броят стотинките за ГАЗ
с включена транспортна такса. Шифър по ЕКП: 2119320010
База Мярка Цена Акциз Данъчна основа ДДС 20% Цена директна реализация ЛУКОЙЛ-Нефтохим лв/1000 л. 1211.00 710.00 1921.00 384.20 2305.20
Дизел Мярка Цена Акциз Данъчна основа ДДС 20% Цена директна реализация с ДДС
ЛУКОЙЛ-Нефтохим лв/1000 л. 1310.00 615.00 1925.00 385.00 2310.00
Илиза че продукт на стойност 1211лв държавата прибира 60% за Акциз и 30 % ДДС . Значи ЛукОйл внася нефт , преработва го , плаща на работниците си едни от най високите заплати , а шепа дебелогъзи избраници прибират близо 1100лв в държавната хазна. Е няма такава бездънна яма , абе Нема такава държава.
Строил бил магистрали Бойко. Ами то няма да има кой да ги ползва бе меен.
Знаем само да мърморим, ама тихичко - по къщи и... Свободата и демокрацията не са безплатни - хората са си я извоювали, но не с приказки, а с действия. Никое правителство даром нищо не дава. Тук като гледам повечето от мненията са на зевзеци , а именно те броят стотинките за ГАЗ

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи сега на протеста ше кажат некой че имало задължителен акциз и да се мисли друго,ама мен не ме интересува европа какво казала,щото европа не ми определя заплатата,на европа и е кеф ние да сме консуматори,от там трябва да се изходят нещата,в интерес на народа,а не в интерес на европа,те това е защита на интересите на народа,като европа е казала че трябва еди какъв си акциз да има,да се сметне,акциза е % от заплатата на европа и да се приложи тоя акциз,викат ,еди колкоси евро на тон,ми хубаво,ама ние сме българия и работим с лева,ако е 300 евро на тон,съпоставено с 2500 евро заплата към заплата 400 лева колко трябва да е акциза,освен това на държавата и стига че прибира на всяка покупка 20 %,ненаяде са тая държава,само на прибиране ебаси...
- ИЛИЯН
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 725 Е-38
Аз също ще отида на протеста но незнам дали ще има голям ефект.
Лично мое мнение е ,че по голям ефект би имало ако се разделиме на групи по 20 коли и затвориме входовете и изходите на всички бензиностанций в София за по 2 часа. Като ги удариме по джоба и почнат да губят пари тогава може и да се позамислят.
Но това едва ли ще стане ,че ще дойдат ушавите и ще ни окошарат всичките те нали не карат коли.
Или в по мащабен вариант спираме всички за една година да плащаме граждански,винетки ,прегледи, данъци и т.н.т. Като загуби държавата няколко милиярда ще се позамисли ,че нещо не е наред и хората не са доволни.
Лично мое мнение е ,че по голям ефект би имало ако се разделиме на групи по 20 коли и затвориме входовете и изходите на всички бензиностанций в София за по 2 часа. Като ги удариме по джоба и почнат да губят пари тогава може и да се позамислят.
Но това едва ли ще стане ,че ще дойдат ушавите и ще ни окошарат всичките те нали не карат коли.

Или в по мащабен вариант спираме всички за една година да плащаме граждански,винетки ,прегледи, данъци и т.н.т. Като загуби държавата няколко милиярда ще се позамисли ,че нещо не е наред и хората не са доволни.

Няма грозни жени, има трезви мъже!
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
ИЛИЯН написа:Лично мое мнение е ,че по голям ефект би имало ако се разделиме на групи по 20 коли и затвориме входовете и изходите на всички бензиностанций в София за по 2 часа. .
Именно това е идеята,да се задръстят бензиностанциите,а в същото време да се зарежда за по едно левче и да не се прави оборот.Това е легалният начин по който никой нищо не може да каже на протестиращите.Ако се запушат бензиностанциите както казва колегата много лесно ще бъдат разритани протестиращите защото ще са в нарушение на закона и полицията ще има законово основание да действа!!!
Аз съм ЗА и ще участвам,само ако някой знае дата за Плевен да каже!!!
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Сам незнам защо ще си губите времето.. бензина няма да поевтинее до 1лев ако тва ви е целта.. правете протест за високи заплати щот в БГ бензина си е на добра цена.. и не ме питайте от де знам,че няма да стане по евтин 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
biem_w написа:Сам незнам защо ще си губите времето.. бензина няма да поевтинее до 1лев ако тва ви е целта.. правете протест за високи заплати щот в БГ бензина си е на добра цена.. и не ме питайте от де знам,че няма да стане по евтин
А мен не ме питай от 'де знам, че заплатите близкото бъдеще няма да ги вдигнат с по 1000-1500лв., за да стане бензина на "добра цена"

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
uCnaHeTcA написа:biem_w написа:Сам незнам защо ще си губите времето.. бензина няма да поевтинее до 1лев ако тва ви е целта.. правете протест за високи заплати щот в БГ бензина си е на добра цена.. и не ме питайте от де знам,че няма да стане по евтин
А мен не ме питай от 'де знам, че заплатите близкото бъдеще няма да ги вдигнат с по 1000-1500лв., за да стане бензина на "добра цена"
докато има балаци ще има и тарикати... неможе 20 години надоло и ся изведнъж да литнем във всичко... аз сам на 19 и вече съм претръпнал с тва положение и тази ситуация. Пари се правят от всичко и така.... неможе една америка без никва история и 100 депотата да е в пъти по добра,а на шия мил парламент с 300 депотата да не може да оправи циганска държавица от 6 милиона примерно... Да не говорим,че скоро ще станем ние БЪЛГАРИТЕ малцинство.. щото циганите такива онакива ама винаги са на 1ва линия ...

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Начи като цяло, ако протеста се насочи към бензиностанциите ще е голяма грешка! Те купуват от ЛукОйл, начисляват им се всичките там глупости и прехвърлят през няколко там стинки, те печелят от оборота, а не от цената! Даже и тях ЛукОйла яко ги ебава щото един път заредят на една цена и в следващия момент айдеее ония измислят промоция и си пуснат по техните бензиностанции тънко гориво, а независимите духат супата. Протеста трябва да е срещу държавата! Главно и единствено
Щото безумно високия акциз, който не е актуален със социалния статус на наще хора, както и тоталния монопол на ЛукОйл, който пак е свързан с Боко Тиквата ебават народа. Ей тва е. На протеста съм..........ама като на Левски - ЦСКА

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Аз за т'ва бях споменал протестите да бъдат на бензиностанции на Лукойл