GSM - не намира мрежа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
GSM - не намира мрежа
Ще стане скоро една година откакто взех колата и тия дни се присетих да подкарам телефона - стандартен BMW GSM в централната конзола. Исках да си ползвам моя номер (М-тел) и за целта си извадих дубликат на SIM картата, работа за 5мин във всеки бизнесцентър на М-тел. Наложи се и батериите на слушалката да сменя, че бяха заминали. Пъхам картата, иска PIN, въвеждам го, приет е, прочита картата, зарежда нормално менюто на дисплея на навигацията и дотам. На слушалката изписва, че няма мрежа, а горе вдясно на панела на екрана на навигацията ми свети непрекъснато червеният диод, което значи "невъзможно използването на телефона". На опита за ръчно намиране на мрежа от слушалката ми изписва "Not possible". А М-тел все пак фигурура в списъка с оператори във фабричните настройки на слушалката.
Нещо ме съмнява, че с тази карта дубликат няма да стане работата, но ако някой може да подскаже нещо повече ще е от полза.
Нещо ме съмнява, че с тази карта дубликат няма да стане работата, но ако някой може да подскаже нещо повече ще е от полза.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: GSM - не намира мрежа
А опита ли с оригиналната карта дали ще хваща мрежа? А ако си опитал най вероятно е от антената за телефона в колата. На една друга кола го имах телефона но го махнах, а оригиналния си телефон в колата трябва да има антена няма как да няма!
- rve
- ///Мтусиаст
-
Оригиналната карта няма как да я пробвам, защото слота изисква СИМ картата да не е отчупена от пластмасовия носител.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Ако имаш блутут направо си свържи товя тел. с колата чиста работа.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
rve написа:Оригиналната карта няма как да я пробвам, защото слота изисква СИМ картата да не е отчупена от пластмасовия носител.
Счупи го и сложи твоята карта и залепи гърба и с тисксо и слагай вътре. При брат ми е така направена картата

rve написа:..........
Моята кола не е БМВ ама все пак да споделя, имам вграден GSM и съм с такава карта от М-тел, от 2,5 години, работи без никакви проблеми.

- rve
- ///Мтусиаст
-
Хм, интересно.. Аз пък си мислех дали въобще е възможно два карти с един номер едновременно
Предполагам е нормално да иска PIN при всяко палене, все едно телефонът е бил изключен, но забелязах, че на няколко пъти, докато ровех по опциите на слушалката изкара съобщение, че е загубена връзка с майката и пак ми иска PIN.

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
То хубаво с дубликат ама... ако си дал колата на някой авер или роднина... и те търсят ко прайм ?
Ще звани и на теб и на него в колата
инак като цяло е добра идея... ако гсм-а няма батерия... + това съм чувал, че телефона в колата давал по-добър обхват от гсм. Малко след като взех моито е46 пробвах телефона като изобщо не съм очаквал да тръгне, но останах много приятно изненадан от качествения звук на слушалката. Единственото кофти е, че имам изгорели пиксели на дисплея и трудно се разчита и го караш на сляпо.
ПП: какъв е звука когато те набират на телефона в колата ? И... от колонките на радиото ли идва или от самия телефон?

ПП: какъв е звука когато те набират на телефона в колата ? И... от колонките на радиото ли идва или от самия телефон?
rve написа:Хм, интересно.. Аз пък си мислех дали въобще е възможно два карти с един номер едновременноПредполагам е нормално да иска PIN при всяко палене, все едно телефонът е бил изключен, но забелязах, че на няколко пъти, докато ровех по опциите на слушалката изкара съобщение, че е загубена връзка с майката и пак ми иска PIN.
Те картите реално не са с един и същ номер. Втората си има съвсем друг, но телефона в който е вкарана звъни, когато набират първата ти карта.

А пин-а, като го спреш от опцийте не го иска, палиш и си тръгва телефона. Това при мен. Oгледай менюто, би трябвало да го имаш и ти.
Kalinski написа:То хубаво с дубликат ама... ако си дал колата на някой авер или роднина... и те търсят ко прайм ?
Ами, вадиш си картата и си я прибираш, докато си си дал колата под наем.

9 мнения
• Страница 1 от 1