няколко въпроса
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- hhhman
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30
няколко въпроса
здр колеги ще сменям двигателя с такав от е36 1.8ис и имам няколко въпроса картера и лапите са ясни
1.ще ползвам скоросната от е30 м40 лагера трябва ли да се сменя че някаде чух такова не6то
2.на лапите какви тампони да сложа
3.под казането за хидравликата има един цилиндар които е за някакви газове предполагам как се
казва и каква му е функцията
1.ще ползвам скоросната от е30 м40 лагера трябва ли да се сменя че някаде чух такова не6то
2.на лапите какви тампони да сложа
3.под казането за хидравликата има един цилиндар които е за някакви газове предполагам как се
казва и каква му е функцията

- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
Re: няколко въпроса
Трябва да се смени лагерчето на маховика ако твоето е с вътрешен диаметър 12мм трябва да сложиш с 15мм. На лапите слагаш тампоните от ИС-а, за цилиндъра който говориш предполагам става въпрос за ''активния въглероден филтър'' мисля че е има общо с излишното гориво и с вентилацията на резервоара 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
тва последното трябва да се сложи че инъче резервоара се свива 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
минах отдавна по тоя път
аз съм с мотор м42,кутия,комп, инсталация от е 36 - 93г.
сменяш картерите , динамото /аз съм с хидравлика/ , тем датчик на главата, лапите , тампоните са си твойите от 1,8
ако нямаш предвид цилиндъра с мъркучитата за вакумите , тоя дето е за бензиновите пари съм го запушил с болче и не ми се свива резервоара и си върви добре ,но съм и с диф 3,45 но с 3,64 е още по добре в момента го имам наличен
аз съм с мотор м42,кутия,комп, инсталация от е 36 - 93г.
сменяш картерите , динамото /аз съм с хидравлика/ , тем датчик на главата, лапите , тампоните са си твойите от 1,8
ако нямаш предвид цилиндъра с мъркучитата за вакумите , тоя дето е за бензиновите пари съм го запушил с болче и не ми се свива резервоара и си върви добре ,но съм и с диф 3,45 но с 3,64 е още по добре в момента го имам наличен
Последна промяна daka1972 на 24 Фев 2011, 23:34, променена общо 2 пъти
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
и ква връзка има вътрешния диаметър на лагера, като това е свързано само с опашката на скоростната, а тя е същата
...
диаметъра на леглото на лагера май е еднакъв, така че няма да сменяваш лагерчето... ма знаещите ще ти кажат...
ако не е еднакъв, мериш леглото, и си намираш лагер, никакви пари е общо взето....

диаметъра на леглото на лагера май е еднакъв, така че няма да сменяваш лагерчето... ма знаещите ще ти кажат...
ако не е еднакъв, мериш леглото, и си намираш лагер, никакви пари е общо взето....
- hhhman
- младши ентусиаст
-
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
последно не трябва... обаче трябва да си извадиш твоя, ако си с 12мм опашка...
ето ти за е30 пилот лагерите, 2 модела:
http://www.pelicanparts.com/BMW/catalog/shopcart/BE30/POR_BE30_Tclutc_pg3.htm
ето ти и е36, един модел, като втория на е30:
http://www.pelicanparts.com/BMW/catalog/shopcart/BE36/POR_BE36_Tclutc_pg4.htm
не знам тези номера пеликански ли са, или на ина или нтн... най-вероятно пеликански ...
надявам се се ориентира.... успех ...
сега се загледах в нещо, дето така и така щях да го търся поради един съединител разлика, дето на мене ми се случи тъкмо днес /вече вчера/
погледни на тази страница горе двата капака и дистанционната шайба http://www.pelicanparts.com/BMW/catalog/shopcart/BE30/POR_BE30_Tclutc_pg4.htm
липсата им при мен доведе до самоизваждането /или леко невнимателния монтаж, въпроса е спорен/ на лагера от леглото назад по опашката
...
съответно , макар и само за няколко Х10км, нецентрираната опашка доведе до ексцентрично зацепване на съединителя, и изхвърлянето на едната от големите пружини на феродовия
... стъргане, претрисане, и т.н...
вече всичко е сглобено, но пак без капаците и шайбата... има всички предпоставки пак да ми се случи случка, но поне ще знам от какво е
бахти ква убава тема стана
ето ти за е30 пилот лагерите, 2 модела:
http://www.pelicanparts.com/BMW/catalog/shopcart/BE30/POR_BE30_Tclutc_pg3.htm
ето ти и е36, един модел, като втория на е30:
http://www.pelicanparts.com/BMW/catalog/shopcart/BE36/POR_BE36_Tclutc_pg4.htm
не знам тези номера пеликански ли са, или на ина или нтн... най-вероятно пеликански ...
надявам се се ориентира.... успех ...
сега се загледах в нещо, дето така и така щях да го търся поради един съединител разлика, дето на мене ми се случи тъкмо днес /вече вчера/

погледни на тази страница горе двата капака и дистанционната шайба http://www.pelicanparts.com/BMW/catalog/shopcart/BE30/POR_BE30_Tclutc_pg4.htm
липсата им при мен доведе до самоизваждането /или леко невнимателния монтаж, въпроса е спорен/ на лагера от леглото назад по опашката

съответно , макар и само за няколко Х10км, нецентрираната опашка доведе до ексцентрично зацепване на съединителя, и изхвърлянето на едната от големите пружини на феродовия

вече всичко е сглобено, но пак без капаците и шайбата... има всички предпоставки пак да ми се случи случка, но поне ще знам от какво е

бахти ква убава тема стана

- hhhman
- младши ентусиаст
-
мерси на колегата за подробното обяснение.незнаех че има два размера е30 кое то ме наведе до миасалта че никои неможе да ми каже дали ще трябва или не да се смени.

- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
Трябва ако колата ти е производство до 09.90 да е с 12мм. лагерче. Да питам и аз нещо няма смисъл да пускам нова тема, М42 с радиатор от М40 лятото ще го бъде ли 

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
и аз да питам ,пък да видим дали някои ще отговори
Стартера от м40 става ли на м42 ?
Смукателния колектор целия от м40 става ли на м42 ?
bedrock city racing
- hhhman
- младши ентусиаст
-
teodorski написа:Трябва ако колата ти е производство до 09.90 да е с 12мм. лагерче. Да питам и аз нещо няма смисъл да пускам нова тема, М42 с радиатор от М40 лятото ще го бъде ли
до колкто знам няма ядове
///ivanE30 написа:и аз да питам ,пък да видим дали някои ще отговори
каро махна м40 ще погледна и ще ти кажа
а колекторите са по малки от на м42

11 мнения
• Страница 1 от 1