Пресечено масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пресечено масло

Мнение от BMW_TO » 01 Мар 2011, 11:12

Здравейте колеги, реших да пусна темата защото вече почнах да се претеснявам от следното :

колата е 318I преди две седмици реших да си проверя нивото на маслото, дигам щеката и какво да видя цялата в майонеза. Отварям капачката и тя същата, вътре на капака на главата беше се наслоило доста от тая бяля гад, чак и по веригата. Отидох на майстор и направих половин основен ремонт с смяна на гарнитури, проверки на глави и блокове и т.н.т. Като искам да отбележа че нямаше издухана гарнитура или поне не се виждаше от някъде да е духало. Както и да е затворихме двигателя и сипах някъкво евтино масло 15/40 да мина около 200 км. да промие двигателя. И през около два дена проверявам нивата на масло и антифриз - всичко е ОК. НО до снощи като отворих капачката и по нея пак имаше майонезка. обадих се на майстрото и той каза че е нормално при това студено време да се образува. Така ли е ? :dunno: или има някакъв проблем ? Долу в картера маслото е чисто в събота смятам вече да го махам и да сложа 5/40 но ме е страх да не го пресиче пак и да се набутам.

Моля колегите които карат на къси разтояния да споделят имат ли този проблем ??? :help:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Пресечено масло

Мнение от fedoracore » 01 Мар 2011, 11:49

да в студовете се образува гняс
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 01 Мар 2011, 12:34

Всичко това е нормално в това време и при такова каране, май напразно си отварял двигателя.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Мар 2011, 13:26

В студа и на къси разстояния е нормално да се появи тая майонеза в маслото. Ако не е много не се притеснявай.
Si non confectus, non reficiat.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 01 Мар 2011, 14:15

Zagy написа:В студа и на къси разстояния е нормално да се появи тая майонеза в маслото. Ако не е много не се притеснявай.

+ aко не караш много често колата,един вид конденз е това ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 01 Мар 2011, 15:24

Напразно е бил ремонта. Майка ми кара голф 5,в Гърция живеем на 200 метра от морето. Отивам зимата да сменям маслото,отваря майстора капачката и същата работа,нещо бяло като маргарин. Питам и аз веднага какво става на моята кола никога не се е случвало,и ми казва каране на къси растояния,влага конденз нищо и няма на колата вика,нормално е. А майка ми наистина я кара по 2-3 км на ден.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Мар 2011, 16:12

Абе не е като да й няма нищо - ако се кара много така може да стане фал.

Конденз в маслото е вода в маслото - демек там, където трябва да има смазване, дефакто няма.

Не карайте колата на толкова къси разстояния или по-често сменяйте маслото ако я карате така.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 01 Мар 2011, 16:34

Колеги,това наистина е конденз в мотора,ама не е ли виновен за това филтъра за картерните газове :dunno: Все пак мисля,че не би трябвало да е така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 01 Мар 2011, 17:05

Да, всички казват, че е нормално, но преди ремонта майонезата беше доста. Като се бръкна с пръст през отвора на капака и вадех доста затова отворихме двигателя. Според мен трябва да има причина за това явление и най вероятно е свързана с изхвърлянето на картерните пари или нещо друго ..... !

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 01 Мар 2011, 22:08

Ми аз си мисля, че не е съвсем нормално това. Аз карам често на къси разстояния и наскоро в най-големия студ развих капачката да проверя положението и нямаше такова нещо. Нека разбиращите колеги да кажат от какво може да е, че конденз, конденз ама чак пък толкова :dunno:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 02 Мар 2011, 10:42

BMW_TO написа:Да, всички казват, че е нормално, но преди ремонта майонезата беше доста. Като се бръкна с пръст през отвора на капака и вадех доста затова отворихме двигателя. Според мен трябва да има причина за това явление и най вероятно е свързана с изхвърлянето на картерните пари или нещо друго ..... !

Колега, ти защо не смени капачката? Ей така за проба!!! :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E46

Мнение от CrookS » 02 Мар 2011, 11:14

Колега, това според мен не е нормаллно. Забелязваш ли да има някаква разлика в нивото на антифриза? Или в антифриза да се образува същия "пернишки бейлис"? Когато сваля главата, кара ли я на скенер? Къде я занесе да я правят? Ако това е нормално, какво според вас влиза в маслото и прави такава реакция??? и ако влиза нещо..то това нормално ли е?

И все пак мисля, че ако става дума за конденз...може да има нещо общо с некачествен бензин...или наличието на някакво количество вода в него..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 02 Мар 2011, 11:23

Колега, ти защо не смени капачката? Ей така за проба!!! :yes:[/quote]

Не виждам смисъл !? :dunno:
Какво имаш в предвид, в какво се съмняваш ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 02 Мар 2011, 11:42

BMW_TO написа:Колега, ти защо не смени капачката? Ей така за проба!!! :yes:

Не виждам смисъл !? :dunno:
Какво имаш в предвид, в какво се съмняваш ?[/quote]

Еми, може да влиза въздух от нея, в следствие на което, да се образува този конденз! Та в този ред на мисли, за проба просто :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 02 Мар 2011, 13:50

Има логика ще пробвам, въпреки че моята като я гледам май си е оригиналната ! :bchug:

Следваща

Назад към E46