виене на бензинова помпа при ключ на контакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

виене на бензинова помпа при ключ на контакт

Мнение от u`F`o » 28 Фев 2011, 22:28

Здравейте колеги!
От скоро официално вече съм БМВ драйвър, но за нещастие излизат вече първите проблеми. Ето един от тях.
Преди няколко дни взех е36 320и купе 93та, но не бях забелязал, че при даване на контакт помпата подкача бензин шумно (абе направо си вие!). Не го прави всеки път, но 50% от времето. Колата е от една година с газова уредба (обикновена) - предишния собственик я е слагал (сам). Иначе се пали и се кара на бензин няколко километра (поне аз така я карам) докато започне да излиза стрелката от синята зона.
Въпросът ми е - колко живот да очаквам още от помпата? Каква сума да си приготвя за смяната на помпата и за самата помпа ? От какъв автомобил мога да взема бензинова помпа? Има ли значение дали ще взимам помпа от 316ка или от 328ца?
Поздрави :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: виене на бензинова помпа при ключ на контакт

Мнение от pgv64 » 28 Фев 2011, 22:42

:D Очаквай да даде фира! Готви се за нова и не протакай , че може и да не запалиш някой прекрасен ден! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 28 Фев 2011, 23:13

pgv64 написа::D Очаквай да даде фира! Готви се за нова и не протакай , че може и да не запалиш някой прекрасен ден! :yes:

Ти к'во каза - нищо :dunno: Кажи пари-мари, цени а-у нещо ;)

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 28 Фев 2011, 23:16

u`F`o написа:
pgv64 написа::D Очаквай да даде фира! Готви се за нова и не протакай , че може и да не запалиш някой прекрасен ден! :yes:

100лв.,ма чети в продава бе колега...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 28 Фев 2011, 23:27

vladi_a_i написа:
u`F`o написа:

100лв.,ма чети в продава бе колега...

Четох, ама не съм сигурен дали става помпата от 4ри цилиндровите мотори, защото ако става има и за 50-60-70-80лв :yes:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 28 Фев 2011, 23:32

Става,стига да е здрава,бензиновия регулатор определя налягането което е нужно да подава към рейката с дюзите,иначе помпата трябва да дава 6-6,5бара налягане,а регулатора сваля до 3-3,5бара.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 01 Мар 2011, 12:14

:D Теб май те мързи да потърсиш! Ето линк на тема , в която подробно е обяснено за помпите (viewtopic.php?f=8&t=218640&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0) . Мисля че ще бде полезен ! А за цени в раздел " продава" .Даже мисля ,че темата я има и в "полезни! Успех :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 01 Мар 2011, 13:45

Tен кю! :bchug:
Е ся се :bchug: заравям да чета... ;)

П.с.: Не ме мързи колега, вчера цял ден съм се занимавал с преебаното ми ел. стъкло - резултат няма - само измръзнах и разбрах че ножицата не подлежи на ремонт, а се купува нова (друга). Търсих ключари щото ми се заключи багажника, прибрах се в София и междувременно спря да ми духа топло в колата и започна изведнъж студено. Долях антифриз и за сега е добре, за после ще видим и така, действам яко по задачите... Честита Баба Марта между другото :bgflag:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 03 Мар 2011, 21:11

моята и тя беше взела да мяука :mhihi: ама като я извадих и гледам беше и е протрила цедката и влизаше боклуци,смених я но не беше само това имах натопен контакт на един от терминалите , и какво се оказа ,че помпата ми се товари повече от доста запушен горивен филтър,свалих и като го надух какво да ви кажа все едно някой астматик,кога не може да си поеме въздух :confused: Смених го и сега пее :winky: Виж провери си ги тези неща,ако не си я изтървал вече.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 03 Мар 2011, 21:24

Аз скоро купувах помпа за е36 (320) и струваше 80лв (чисто нова).
Марката е БОШ, опаковка щампи, всичко... Но колко е оригинална и дали е истинска БОШ не мога да кажа ;]]
Факт е, че работи прекрасно вече 2-3 месеца.

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 04 Мар 2011, 1:03

PeReZ написа:Аз скоро купувах помпа за е36 (320) и струваше 80лв (чисто нова).
Марката е БОШ, опаковка щампи, всичко... Но колко е оригинална и дали е истинска БОШ не мога да кажа ;]]
Факт е, че работи прекрасно вече 2-3 месеца.

Ее супер си колега! Ами така кажи, да знам, че като съм намерил помпа за 50лв не съм открил топлата вода, ми тя толкова си струва ;)
Ти от къде си я купувал твоята? За 320-ка коя година е? Щото до колкото знам помпите са два вида...

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 04 Мар 2011, 1:46

тия на бош за 80 лв ги знам колко са бош, Gebber втора ръка за 60 лв си взех и така до последно. После слагай каквато намериш от 316 та до 325 са еднакви, втория вид е на 328 и нагоре, аз на 316-ката от 325-ца сложих и никакви усложнения повече.После като откаже дигаш седалката, махаш капака и я удряш ма със средна сила, защото най-вероятно както и при мене четките на моторчето са заминали и като ги размърдаш и пали.Мойта помпа виеше като влашки вук у зимна нощ, некой път като компресор на Мраз-250 :mhihi:
И аз като тебе бях на газ и докато колата работеше на газ помпата не изключваше и си въртеше на сухо и затова замина ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 04 Мар 2011, 2:24

kemakozeE36 написа:...
И аз като тебе бях на газ и докато колата работеше на газ помпата не изключваше и си въртеше на сухо и затова замина ;)

А-а-а т'ва обеснява някои неща ;) Какво е решението да не замине и другата помпа? Аз по светофарите като се засека с някой и ме изгледа лошо (еле па га е с некой ГоУф) и просто цъкам на бензин и ... :driving: К'вот сабя покаже :roll:
Така де, покарвам я на бензин чат-пат, паля я на бензин, даже първите 2-3км на бензин си я карам (за сега)....
И аз като тебе бях на газ

Беше? А сега на какво си?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 04 Мар 2011, 3:03

u`F`o написа:

А-а-а т'ва обеснява някои неща ;) Какво е решението да не замине и другата помпа? Аз по светофарите като се засека с някой и ме изгледа лошо (еле па га е с некой ГоУф) и просто цъкам на бензин и ... :driving: К'вот сабя покаже :roll:
Така де, покарвам я на бензин чат-пат, паля я на бензин, даже първите 2-3км на бензин си я карам (за сега)....
И аз като тебе бях на газ

Беше? А сега на какво си?

на дизел :mhihi: :banghead: :driving:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 04 Мар 2011, 11:10

Сега съм на Бензинова Е34-ка без газ ;) иначе на новата помпа отиваш при някой газаджия да ти го погледне тоя проблем или сипваш повечко бензин та да охлажда помпата или си сваляш капака и на захранващия кабел едно ключе и като цъкнеш на газ си я изключваш сам
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36