Леко скърцане при въртене на волана

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Леко скърцане при въртене на волана

Мнение от shark1986 » 27 Фев 2011, 19:30

Колеги като паркирам при въртене на волана се чува едно странно леко скърцане!Накарах приятелката ми да върти волана при запален двигател на място и аз слязох и като се заслушах това скърцане се чува точно от предните колела!На какво може да се дължи това!Възможно ли е да е от носачите защото имам да сменям тампони на предните носачи и двата предни носача? :help:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Леко скърцане при въртене на волана

Мнение от nik4o_83 » 27 Фев 2011, 19:58

Мдам - много е възможно да е от тампоните на носачите. Може и да е от шарнирите - пак опираме до носач. С едно изречение- много вероятно да е по носачите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от riki_ » 27 Фев 2011, 20:05

по вероятно е од вьтресния накрайник

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 27 Фев 2011, 20:38

При мен скърцаше при паркиране, а и не само, от луфт в рейката между пръта и червяка. Майсторчето ми свали един болт от средата на рейката и сложи яко грес там и сега не скърца. Ясно, че решението е временно, но поне знам къде е проблема ;). Та пробвай и ти с грес дали ще има промяна!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 27 Фев 2011, 22:38

Близо 3 месеца карам със разбити носачи а звука от около месец взе да се чува.И звука как да ви го обясня,не е точно скърцане,а нещо като натягане-като натягате болт как се чува,нещо такова!
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 28 Фев 2011, 13:36

shark1986 написа:Близо 3 месеца карам със разбити носачи а звука от около месец взе да се чува.И звука как да ви го обясня,не е точно скърцане,а нещо като натягане-като натягате болт как се чува,нещо такова!

Е точно такъв беше звука и при мен. Наистина не беше като скърцане от тампон примерно. Малко се усеща звук от прецакано каре на кола с предно ;) И го чувах само като навия повечко волана и особено когато качвам бордюр или минавам по неравност със завит волан. Тогава винаги се чуваше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 28 Фев 2011, 13:58

shark1986 написа:Близо 3 месеца карам със разбити носачи а звука от около месец взе да се чува.И звука как да ви го обясня,не е точно скърцане,а нещо като натягане-като натягате болт как се чува,нещо такова!

И примен е така,скърца от към външния накраиник(кормилната щанга)и сега ще ги сменям и двата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 28 Фев 2011, 18:18

Забелязвам,че с течение на времето по често взе да се чува!Точно от предните колела идва звука!Както казах не е точно скърцане а звука наподобява на натягане на нещо :dunno:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 28 Фев 2011, 18:56

Колега според мен или са шарнирите или накрайниците,но щом казваш че са ти разбити носачите май по-вероятно е от първото.
Пиши като решиш проблема. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 28 Фев 2011, 20:24

При мен беше подобно. Само, че при мен беше нещо гумено. Чуваше се като търкане, триене, опъване и т.н. на гума. Казвам го, защото тука прочетох натягане на болтове. Та ходих на ляво, на дясно, никой не можа да ми каже от какво е. Колкото по- студено и влажно беше времето толкова повече се чуваше. Един ден като ми дойде време за смяна на ляв носач, майстрото каза, че и накрайника ми е за смяна. Смених ги, от тогава нищо не се чува.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 28 Фев 2011, 23:07

BoBoGTO написа:При мен беше подобно. Само, че при мен беше нещо гумено. Чуваше се като търкане, триене, опъване и т.н. на гума. Казвам го, защото тука прочетох натягане на болтове. Та ходих на ляво, на дясно, никой не можа да ми каже от какво е. Колкото по- студено и влажно беше времето толкова повече се чуваше. Един ден като ми дойде време за смяна на ляв носач, майстрото каза, че и накрайника ми е за смяна. Смених ги, от тогава нищо не се чува.

Какъв е тоя накрайник?Иначе наистина аз звука не мога да ви обясня точно но като се замисля може и като триене на гума ми звучи.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 01 Мар 2011, 10:46

shark1986 написа:
BoBoGTO написа:При мен беше подобно. Само, че при мен беше нещо гумено. Чуваше се като търкане, триене, опъване и т.н. на гума. Казвам го, защото тука прочетох натягане на болтове. Та ходих на ляво, на дясно, никой не можа да ми каже от какво е. Колкото по- студено и влажно беше времето толкова повече се чуваше. Един ден като ми дойде време за смяна на ляв носач, майстрото каза, че и накрайника ми е за смяна. Смених ги, от тогава нищо не се чува.

Какъв е тоя накрайник?Иначе наистина аз звука не мога да ви обясня точно но като се замисля може и като триене на гума ми звучи.

Мисля че колегата ти говори за кормилния накрайник,което се оказа и при мен проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 01 Мар 2011, 21:21

ivo752 написа:
shark1986 написа:

Мисля че колегата ти говори за кормилния накрайник,което се оказа и при мен проблема.

Колко струва този накрайник,че сега и двата предни носача + двата тампона на носачите трябва да сменям а заплатката ми едва ли ще стигне за всичкото :mhihi:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 02 Мар 2011, 0:44

Съжалявам.
Точно за кормилен накрайник става на въпрос.
55 левчета отидоха при мен. Мисля, че беше на лемфьордер ако не се бъркам. На биляжката пише "кормилен накрайник" 13256 01 LMI.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 02 Мар 2011, 18:59

BoBoGTO написа:Съжалявам.
Точно за кормилен накрайник става на въпрос.
55 левчета отидоха при мен. Мисля, че беше на лемфьордер ако не се бъркам. На биляжката пише "кормилен накрайник" 13256 01 LMI.

Ако е за 55лв.няма проблем!Какво преставлява тоя накрайник и кое точно му се прицаква?Някоя снимка. :oops:
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E46