радиатор за м20б23

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 323I
Мечтае да кара: BMW E30 s50b32

радиатор за м20б23

Мнение от JoHNyB » 27 Фев 2011, 21:45

Колеги я дайте малко акъл...Какъв радиатор да си натопорча на m20b23-ката, така че да нямам нужда от виско...преди време един колега от града цепеше така и нямаше никакъв проблем, обаче не си спомня с какъв точно радиатор е бил./ май от 2.5/
А и ако може предложенията да имат впредвид захващането на водния радиатор при е30-ката...т.е захвата да си отговаря :)

Обмислям 2 варианта...моя си радиатор и да си сложа електрическа перка или друг голям радиатор, но 3-ти път виско не купувам :D :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Re: радиатор за м20б23

Мнение от brankovv » 27 Фев 2011, 21:49

JoHNyB написа:Колеги я дайте малко акъл...Какъв радиатор да си натопорча на m20b23-ката, така че да нямам нужда от виско...преди време един колега от града цепеше така и нямаше никакъв проблем, обаче не си спомня с какъв точно радиатор е бил./ май от 2.5/
А и ако може предложенията да имат впредвид захващането на водния радиатор при е30-ката...т.е захвата да си отговаря :)

Обмислям 2 варианта...моя си радиатор и да си сложа електрическа перка или друг голям радиатор, но 3-ти път виско не купувам :D :mhihi: :mhihi:

а защо продто недобавиш една климатична оригинална перка за е30 ? мойто м50б25 го охлаждах само с такава и вършеше супер много работа иначе става въпрос за това чудо : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=17&fg=10 като при мен го прекараха през копчето и бушоните за халогените и го включвах само когато ми е нужен
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 27 Фев 2011, 22:21

brankovv написа:
JoHNyB написа:Колеги я дайте малко акъл...Какъв радиатор да си натопорча на m20b23-ката, така че да нямам нужда от виско...преди време един колега от града цепеше така и нямаше никакъв проблем, обаче не си спомня с какъв точно радиатор е бил./ май от 2.5/

а защо продто недобавиш една климатична оригинална перка за е30 ? мойто м50б25 го охлаждах само с такава и вършеше супер много работа иначе става въпрос за това чудо : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=17&fg=10 като при мен го прекараха през копчето и бушоните за халогените и го включвах само когато ми е нужен

Тая перка има ли възможност да се свърже в схема с термодатчик, защото не искам от мен да зависи кога ще включи перката за охлаждането, че с тия глави на м20 един път да не се усетя ми стига...

Един Колега ми писа за ел перка от кадет иче имало тема във форума но неможах да я намеря... :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 27 Фев 2011, 23:03

всички ел. перки могат да минат през термо датчик стига да имаш такъв :Р при мен радиаторът беше без дупка за датчик и затова го направихме на копче предполагам и с перка от кадет неби трябвало да има проблем, но колкото по-силно духа толкова по-добре, а тази която ти показах духа много
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 27 Фев 2011, 23:16

btw целта ми е да махна виското, защото се раз&ба и направи едни луфтове, и на това отгоре и свири и може ми пръсне радиатора... да не говоря за капака.та варианта е или само ел перка или друг радиатор...Виско не искам вече...Тази климатична перка дали ще може да осигури необходимото охлаждане ако е самостоятелна...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 27 Фев 2011, 23:19

brankovv написа:всички ел. перки могат да минат през термо датчик стига да имаш такъв :Р при мен радиаторът беше без дупка за датчик и затова го направихме на копче предполагам и с перка от кадет неби трябвало да има проблем, но колкото по-силно духа толкова по-добре, а тази която ти показах духа много

Това ме интересуваше...А за кадета колегата Georgiev ми спомена че няма да се побере при мен защото съм с шестак и при м20-ката местенцето е малко...Така че май минаваме на твоя вариант :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 27 Фев 2011, 23:22

JoHNyB написа:btw целта ми е да махна виското, защото се раз&ба и направи едни луфтове, и на това отгоре и свири и може ми пръсне радиатора... да не говоря за капака.та варианта е или само ел перка или друг радиатор...Виско не искам вече...Тази климатична перка дали ще може да осигури необходимото охлаждане ако е самостоятелна...

ми мойта изстувяваше мотора, като я пуснех направо от червената графа стрелката влизаше в синята :mhihi: търсиш си перка, радиатор с датчик и сръчен жичкаджия, но независимо от датчика според мен е добре да си направиш и едно копче за всеки случай ;) копчето си е копче :mhihi:

JoHNyB написа:
brankovv написа:всички ел. перки могат да минат през термо датчик стига да имаш такъв :Р при мен радиаторът беше без дупка за датчик и затова го направихме на копче предполагам и с перка от кадет неби трябвало да има проблем, но колкото по-силно духа толкова по-добре, а тази която ти показах духа много

Това ме интересуваше...А за кадета колегата Georgiev ми спомена че няма да се побере при мен защото съм с шестак и при м20-ката местенцето е малко...Така че май минаваме на твоя вариант :)

тая перка се слага пред радиатора и духа посока на купето а не в обратната посока тост седи м/у бронята и радиатора на очиларката се лови
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 27 Фев 2011, 23:33

brankovv написа:
JoHNyB написа:btw целта ми е да махна виското, защото се раз&ба и направи едни луфтове, и на това отгоре и свири и може ми пръсне радиатора... да не говоря за капака.та варианта е или само ел перка или друг радиатор...Виско не искам вече...Тази климатична перка дали ще може да осигури необходимото охлаждане ако е самостоятелна...

ми мойта изстувяваше мотора, като я пуснех направо от червената графа стрелката влизаше в синята :mhihi: търсиш си перка, радиатор с датчик и сръчен жичкаджия, но независимо от датчика според мен е добре да си направиш и едно копче за всеки случай ;) копчето си е копче :mhihi:

JoHNyB написа:

тая перка се слага пред радиатора и духа посока на купето а не в обратната посока тост седи м/у бронята и радиатора на очиларката се лови

мда. сега остава да си изясня и нещата с термонадтичка, защото моя няма да е на радиатора... а за копчето...въпреки че не пия ... пак не си вярвам :D :D :D

btw тия вискота ми се струва доста товарят мотора...старото ми виско го бяхме заварили и нема ти кажа като подам гас как свиреше ремъка ;D :D :D .... но и иначе пак с итовари мамицата му...

Назад към E30