Задни Пружини за Е 46 комби ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 - 218 ка
Мечтае да кара: V 10 5.0

Re: Задни Пружини за Е 46 комби ?

Мнение от madrus » 27 Фев 2011, 17:31

Заедно с един приятел си сменяхме тампоните на амортисьорите ( задни) той има седан а аз комби след като развихме долния болт на амортесьора самата пружина натиска колелото надолу като сменихме тампона и върнахме амортисьора повдигнахме гумата и хванахме много лесно долния болт на аморт. ( на седана ) при същата манипулация се наложи да подпираме на гумата една греда колата почити се отлепи от подемника за да може да хванем болта на амортисьора , сам си прави сметка колко са по яки пружините на комбито :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Задни Пружини за Е 46 комби ?

Мнение от Rosendo » 27 Фев 2011, 19:28

Здравейте Колеги,
наскоро и аз счупих задна пружина и започнаха мъките познати на повечето от вас. В ДАРУКАР цената както писа един Колега по-горе е 204лв.Минах и по автоморгите и там цената е 45-50лв. на парче,но при мен проблема е че пружините на кабриото нямат нищо общо със тези на купето,седана и комбито.На кабриото са по къси и с по дебело сечение.Тотално разочарован минах по магазините за авточасти и попаднах на един в който ми поръчаха пружините от Германия (за кабрио нямат налични) срещу скромната сума от 130лв.(двете)
Монтитах ги и за сега всичко е ОК!
Магазина е в Плевен.Ако някой иска данни да пише на ЛС за да не им правя реклама.
Да допълня,поръчаха ги по номера на рамата!!!
Позддрави

Предишна

Назад към E46