Въпрос за предимство...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за предимство...

Мнение от JOGI » 26 Фев 2011, 23:31

извинявай ама тва справка с катаджия ако мислиш, че означава нещо :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 23:39

Така е, нищо не значи... утре ще ходя да питам аптекаря тука до блока... за справка на справката, да видим дали ще потвърди версията... 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 26 Фев 2011, 23:47

uCnaHeTcA написа:Случката е следната

Има ли светофар за пешеходци на тва кръстовище?/, ако да си в нарушение /ако нямаш табела за обратен завой/.
Ако няма забранителна табела, можеш да си правиш обратен завой.
В твоя случай е длъжен да даде предимство..
Иначе обратния, винаги чака тия направо или надясно.

Всеки божи ден съм на такова кръстовище, с много птп...заради, червено, жълто, късно жълто, от лява лента десен, ляв..се тая

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 27 Фев 2011, 1:05

SKISA написа:аз много добре чета!

има си закон и правилник. тва че някой казал, па друг разрешил, па трети разбрал изобщо не е меродавно. от всички цитати на закона ,които изчетох и тук и в другата тема и в гугле аз разбрах, че е забранено да се прави ако стрелката сочи на ляво . просто тя разрешава само на ляво. изрично е написано. няма някакви обяснения : "ма може и на обратно ,ма щото един чичко полицай ми каза" . единственият начин да се разбере със сигурност е някой / не дай си Диего / да се тресне с друг и независимо какво са написали ченгетата да се иде на съд - примерно застрахователите и тогава много внимателно всички ще изчетат закона и текстовете ,както и адвокатите ще поспорят и съдията ще отсъди. естествено тва е много скъп и гаден вариант....

Точно така е. Има ли стрелка и няма знак е забранено. Ако е без стрелки е позволено.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2011, 1:09

Хубу е, че продължавате да си държите на вашето... само не разбрах как "указателна" табела ще позволява или забранява нещо, някъде... ама нейсе...

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 27 Фев 2011, 1:21

Mollov написа:Хубу е, че продължавате да си държите на вашето... само не разбрах как "указателна" табела ще позволява или забранява нещо, някъде... ама нейсе...

Преди да ми лепнат фиша и аз мислих така, дори се опитах да убедя и полицая с тезата, че ако нещо не е забренено то е позволено...не ми мина ноемра... :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Фев 2011, 1:23

ми питаш модератор и става закон! не полюцай.
хората са го написали с черни букви на бели листа кога е разрешено и при какви стрелки на светофара и пише ,че само.... САМО!!!! ...в указаната от стрелката посока може да се продължи и в никоя друга! ако няма стрелка може във всички ,ако няма други забрани. тва пише в закона и друго по тоя повод няма.
тая тема е като оная с Т-образното ,дето от 10 кладенеца вода извадиха кой ли не ,че не бил синия ,а бил бембения. ма закона е само един и казва само едно.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2011, 1:27

SKISA написа:ми питаш модератор и става закон! не полюцай.

Айде стига с тия "онеправдани" изказвания... понякога да му писне на човек... ако давах мнението си като модератор, щеше да разбереш, повярвай ми...

Иначе... да се надяваме, че на мен няма да ми напишат фиш, за дето съм направил обратен завой на кръстовище без "указателна табела" за обратен завой извън кръстовище... ше стискам палци.

Аватар

Мнение от SKISA » 27 Фев 2011, 1:31

Mollov написа:
SKISA написа:ми питаш модератор и става закон! не полюцай.

Айде стига с тия "онеправдани" изказвания... понякога да му писне на човек... ако давах мнението си като модератор, щеше да разбереш, повярвай ми...

Иначе... да се надяваме, че на мен няма да ми напишат фиш, за дето съм направил обратен завой на кръстовище без "указателна табела" за обратен завой извън кръстовище... ше стискам палци.

стискай ,но ако го направиш на светофар със стрелка за наляво ,а ти направиш обратен независимо кво ше ти или няма да ти направят си в нарушение.
изказванията ми са такива ,за да потвърдят тезата ми....
и на мене ми писват много неща ,ма нема как.
що !!? тва някаква заплаха в спора ли е ,та ще разбирам!?!?

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2011, 1:37

Не бе, просто се дразня, когато почнеш да ги пробутваш тия "модераторско-админски" изказвания, и после като някой ти обърне внимание, почнеш да питаш дали е заплаха и т.н...

Аватар

Мнение от SKISA » 27 Фев 2011, 1:40

ми и аз се дразня от много неща ,бе човек.
но тва не променя закона за движение по пътищата ,както и начина за спор върху него. пробутвам ,споря , дано стигнем до истината....
не се впечатлявай от мен ,гледай спора...
аз така правя. ....понякога.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2011, 1:46

Само да допълня нещо - никъде, ама НИКЪДЕ в закона не пише нещо за комбинацията на знак Ж9 с обратния завой на КРЪСТОВИЩЕ... ама понеже goguma каза, че се е консултирал със закона и с "вещи" лица и направи някви изводи, вие му повярвахте... а аз като казах, че съм се консултирал с КАТ-аджия, една торба хора се изсмяха...

Всеки да си вярва квото иска, ама аз не съм убеден, че в ЗДвП пише, че на КРЪСТОВИЩЕ, където има секция за ляв завой (само) и липсва УКАЗАТЕЛЕН знак Ж9 (указващ местата за извършване на обратен завой ИЗВЪН кръстовищата), значи не можеш да правиш обратен завой... и аз се консултирах със закона и вещи лица, ма излезна друго... ма на мен не ми се вярва, така ли? Щото е модератор... или кво?

Аватар

Мнение от SKISA » 27 Фев 2011, 1:51

не. не се вярва ,щото доводът ти е ,че си питал некви полицаи! тва не е меродавно! извади члена от закона с цитат ,който ти разрешава да направиш тая маневра и ще се съглася. но до сега тука единствено се извадиха членове от закона ,които ясно и недвусмислено пишат, че е забранено ,защото разрешават движение единствено и само в посоката ,указана със стрелка в светофара. тва видяхме до тука. и просто точно тоя член показва ,че нямаш право да направиш обратен ,след като стрелката в светофара показва наляво. тва е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 27 Фев 2011, 1:56

=> да ги катеря спокойно, така ли да разбирам :mhihi: :roll:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 27 Фев 2011, 1:59

Mollov написа:Само да допълня нещо - никъде, ама НИКЪДЕ в закона не пише нещо за комбинацията на знак Ж9 с обратния завой на КРЪСТОВИЩЕ... ама понеже goguma каза, че се е консултирал със закона и с "вещи" лица и направи някви изводи, вие му повярвахте... а аз като казах, че съм се консултирал с КАТ-аджия, една торба хора се изсмяха...

Всеки да си вярва квото иска, ама аз не съм убеден, че в ЗДвП пише, че на КРЪСТОВИЩЕ, където има секция за ляв завой (само) и липсва УКАЗАТЕЛЕН знак Ж9 (указващ местата за извършване на обратен завой ИЗВЪН кръстовищата), значи не можеш да правиш обратен завой... и аз се консултирах със закона и вещи лица, ма излезна друго... ма на мен не ми се вярва, така ли? Щото е модератор... или кво?

Усещам нотка на раздразнение и неоснована лека омраза към мен :mhihi:
Майтапът настрана, четох закона, и звъннах на инструктора ми от шофьорските си курсове - не го бях чувал откакто взех изпита, пък и да го питам за обратния завой :mhihi:

Сега след като на теб полицай ти го казва, вече и аз не знам какво да мисля. Че има полицаи, които не знаят закона - ясно. Ама че може и моят човек да се е объркал - и това е възможно.

Оставете истината да е 'някъде там' и спрете да спорите, полицаите ако решат ще ви напишат акт, бил той и грешен ;) Карайте така, че да не застрашавате другите и себе си, пък дали ще има пешеходна пътека, или някакъв друг знак, и ще е забранен обратния завой - един Господ знае ;)
Последна промяна goguma на 27 Фев 2011, 2:00, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата