BMW представи нов суб-бранд BMWi

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

BMW представи нов суб-бранд BMWi

Мнение от dinkomg » 22 Фев 2011, 23:02

Днес в Мюнхен бе обявено създаването на нов суб-бранд на BMW. BMWi е под-марка, под която компанията ще предлага продукти и услуги за устойчива индивидуална мобилност. Първите автомобили BMWi ще бъдат въведени на пазара през 2013 г.

Това са BMW i3 – изцяло електрически автомобил за движение в градски условия и BMW i8 – суперспортен и ефективен автомобил, разработен върху концепцията BMW Vision EfficientDynmaics

Учредява се и холдингова компания BMW iVentures, която има за цел да осигури стратегически партньорства и достъп до иновативни услуги.

Марката BMW i включва автомобили и услуги, разработвани от 2007 г. насам в рамките на project „i“, на BMW Group за технологични идеи, търсеща решения за устойчива мобилност. Така BMW Group отговаря на променящите се потребности на клиентите, включително все по-голямото търсене на алтернативни начини на задвижване – например електрически и хибридни задвижващи системи.
Изображение
източник mobile.bg
Последна промяна dinkomg на 14 Юни 2011, 21:41, променена общо 1 път
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Re: BMW представи нов суб-бранд

Мнение от TPAKTOP » 22 Фев 2011, 23:05

С най-голямо удоволствие ще чакаме резултати! 8) Тъкмо 2013 М-ката ще трябва да бъде сменена! Ако имаше снимки обаче щеше да е по-добре!
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Фев 2011, 23:29

Това нещо не ми харесва - така да разцепват марката...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 22 Фев 2011, 23:33

Zagy написа:Това нещо не ми харесва - така да разцепват марката...

Ами според мен не е точно разцепване! Мисля че ще се стараят да направят нещо по-скъпо както японците се разделиха!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от straight six power » 23 Фев 2011, 2:15

TPAKTOP написа:С най-голямо удоволствие ще чакаме резултати! 8) Тъкмо 2013 М-ката ще трябва да бъде сменена!
Необходим и навременен ход от страна на BMW. До десетина години, това ще са 50-60% от автомобилите (в Западна Европа разбира се :D ). Но ще мине доста време до изцяло електрическа М-ка. Само да не се оак_т и да не ги пуснат с предно предаване, че тогава ще се слеят с останалите марки и лично моят избор вече ще се свежда до надеждност. Нещо с което за съжаление BMW не могат да се похвалят.
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Фев 2011, 3:47

имам и други идеи аз. 1цата предалагам да я браднат с... абе по-добре да не ви казвам, X6 с BMWridiculous, X5 GT с BMWbullshit и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Фев 2011, 12:13

Изобщо не съм фен на подобни автомобили. По-скоро такива машини не ми се вписват в разбиранията за автомобил. Но факт е, че ще играят голяма роля в идните години. Все пак дано БМВ имат късмет с това начинание. Това, че на мен цялата тая работа не ми допада, не значи, че умаловажавам труда им :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Фев 2011, 12:29

Само гледайте след няколко години как хибридите ще порят всичко по пътя :mrgreen: ... е и тепърва ще разработят спортисти на тази база.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Фев 2011, 12:43

Zagy написа:Само гледайте след няколко години как хибридите ще порят всичко по пътя :mrgreen: ... е и тепърва ще разработят спортисти на тази база.

Ами то май вече има такъв автомобил :dunno: Има електрически автомобил развиващ 200км/ч
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Фев 2011, 13:04

Dirty M5 driveR написа:... По-скоро такива машини не ми се вписват в разбиранията за автомобил....

:mhihi: :mhihi: :mhihi: А бе то сигурно едно време и прадядо ти така си е викал, яздейки някакво дългоухо,
за тия самоходни каручки дето са ги измислили някъде по германско ама то виж какво станало,
сега навсякъде е пълно с автомобили :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 24 Фев 2011, 9:06

Ръководството на баварския гигант BMW официално потвърди информацията, че през 2013 година на пазара ще бъде пусната нова серия от екологично чисти автомобили. Въпросните превозни средства ще са обозначени с индекс "i" и ще представляват хибриди.

Първите возила от тази моделна линия ще са i3 и i8. i3 ще бъде подчертано градски хечбек с пет места, който в процеса на разработка носеше работното име MegaCity. Според информацията i8 ще е изразено спортно купе.

Тези автомобили са проектирани специално за работа с алтернативни горива. "Ще използваме всички върхови технологии, за да създадем наистина икономични и екологични автомобили" - заяви Клаус Дрегер, ръководител на департамента за нови разработки в BMW.

Според Дрегер i3 и i8 ще са снабдени с акумулаторни батерии от нов тип, които ще имат по-дълъг живот и ще издържат повече. По предварителни данни i3 ще разполага под капака със същия агрегат, с който е оборудвано BMW ActivE.

Премиерата на последното ще се състои само след дни, по време на автомобилното изложение в Женева. Благодарение на тези иновационни акумулатори i3 ще може да изминава с един заряд разстояние от 160 километра. Не е изключено i3 да бъде снабден и с бензинов мотор с три цилиндъра.

Според информацията двигателите с вътрешно горене, които ще станат част от хибридната система на i3 и i8, ще се използват единствено за зареждане на батериите по време на движение. Иначе цялата тяга към колелата ще се генерира от електрическите мотори.
Има много коли и ....BMW
Изображение

Назад към Основен Форум