Колеги помощ със стар проблем с вървенето на 320D 150hp

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Колеги помощ със стар проблем с вървенето на 320D 150hp

Мнение от Dimitroff » 21 Фев 2011, 20:58

Любо...жал ми е за теб, друже, обаче ти не слушаш...

1. Имаш проблем, който е МЕХАНИЧЕН. :idea:

2. В Дару са ти сменили софта...ми и аз можех да го направя, но 5 пъти ти казах, че не е от това. :idea: - няма смисъл!!

3. Закара колата в Дару кар...ок...имаш механичен шум - ([b]чукане от горната страна на мотора...клапан ли е, верига ли е...никой не може да каже 100% докато не се свали главата!)[/b] - а от Дару ти казват, че шума е от обтегача ???? :kuku: :kuku:
Човек...то ЧУКА докато мотора работи...чукането се чува ясно и отчетливо от горната предна част на мотора!

Ходи в Дару - смени софта (остави грешни пари) без резултат.
Сега ще сваляш катализатори...пак ще е същия ефекта! (няма лошо да махнеш катализаторите - повечето от нас са го правили вече това - дори и без да е имало проблеми).
След това ще смениш обтегача (ако е хидравличния - иди ела, но по телефона ти каза, че в Дару кар са ти казали, че е за смяна обтегача на демпфера ??? WTF ?!??! Къде точно е тоя обтегач ???????) - и за това ще дадеш пари...
После ???
Какво следва??
Защо отказваш да приемеш, че проблема е 99% в мотора на колата??
Сам чуваш "чукането в мотора"...не мога да разбера майсторите при който си водил колата...не го ли чуват??? Нищо ли не казват за него???

Закарах те при хора, на който имам пълно доверие...дадоха ти стряскаща диагноза...но аз съм склонен да им вярвам, защото:
1. тези хора ме познават и няма да се изложат пред мен.
2. тяхната цел е не да те хванат като клиент и да ти вземат парите, а да ти кажат къде е проблема - от там нататък ти си решаваш къде ще се прави колата.

Не ми се сърди, но сам си създаваш ходенето по мъките, друже...5 пъти ти казах - "Няма как да е от софта! Мога да ти го сменя, но не в него е проблема!" - ти обаче не чуваш... :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 22 Фев 2011, 2:11

Колега съжалявам,че чак сега пи6а по темата но сега ми остана свободно време да почета..значи с предишната служебна кола имаше тракане в мотора много тънко но го имаше дизела си трака нормално но го имаше това нестандартно звучене на мотора..колата през какви ли не майстори мина тук в пловдив ходи на карловско в бмв после в найс кар и през 2двете сменяха софт в найс кар или някъде другаде забравил съм ве4е тя колата къде ли неходи на майстор махнаха катализаторите и всички се надяваха накрая да е от тях и накрая Х.Й нищо .. после почнаха измислиците на пи6ман майстори с турбо абе търсиха под вола теле,аз оба4е на всички от тях им викам абе хора само аз ли го чувам тва нестандартно жужене на мотора им казвам погледнете те неизлизат никви гре6ки на компа от него всички викат абе пи4 ти си на 23 години и имаш само любителски наблюдения,ние сме по на 20 години стаж като майстори няма му нищо от мотора трака си нормално :kuku: него винаги ги оставяха на последен план който даже не го разглеждаха..та както и да е отплеснах се след 6 месеца и куп пари 4и4ката ре6и колата се оставя за така за каране ако се оправило от само себе си ок ако се преебало още 6тели да е бракуват..колата се кара още 1г в продължение на което тракането ве4е което го 4увах накрая се 4уваше много силно докато един ден издаде богу дух,мотора се беше точната дума която мога да изрека е ... разцепил на две вътре бе6е кен флеш,присадиха му от няква бракувана кола нов мотор и колата си засфири като нова и тогава всички от фирмата викаха абе той митака хубаво викаше,че е от мотора ама кой да го чуе да им го забия на сичките майстори убеждавам се че в БГ са кът добрите майстори да не кажа почти ги няма!!!!!,нейскам в никакъв случай да те плаша но обърни внимание както колегата Dimitroff казва..мисля 4е само името му е авторитет да се заслушаш в думите му.. силно се надявам да излезе нещо друго..ще чакам с интерес развитието колега Успех !!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 22 Фев 2011, 2:28

Да не е нещо такова?
http://www.youtube.com/watch?v=N8E4FxcJRrM
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 22 Фев 2011, 2:46

Ами да ти кажа нищо нередно нечувам може и лаптопа да не ми го изкарва звука но го няма тва жужене за което говоря или поне аз не го чувам :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 22 Фев 2011, 3:00

shalashaska написа:Ами да ти кажа нищо нередно нечувам може и лаптопа да не ми го изкарва звука но го няма тва жужене за което говоря или поне аз не го чувам :help:

В това видео има отчетлив чукащ шум,останах с впечатление от колегата по горе,че ти имаш може би такъв,но жужене не.При мен имаше такова чукане като си лапна вихровите клапи и карах 1 седмица така докато разбера за какво иде реч.През това време чукането поутихна и губеше мощност когато си иска и после пак идваше на себе си,докато не заработи тотално на 3 цилиндъра...
Очевидно при теб проблема е различен,но отново механичен.
Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 22 Фев 2011, 9:07

Не е от вихрова клапа - скоро му ги махаха и си баха там и 4те...но за жалост е сходен шум.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Мнение от chl » 22 Фев 2011, 11:21

Незнам нищо за дизелите, но ако свържеш нещо с мойта случка, може да ти помогне това което ще напиша.

Карам 320и е46.Имах 5 месеца подобен проблем, колата е непостоянна, върви различно,преди месец-два почна понякога да пали нормално, понякога бавно, наскоро почна и направо да не пали.Педала имаше слаб респонс, трябваше и аз плавно и бавно да го натискам за да върви по-нормално, също като подавах газ, като отпусках и пак подавах си вървеше чат-пат.Никакви грешки в компа, но до вчера, като излезе грешка на всички 6 цилиндъра "Misfire"(даваха го че може да се получи от общо 7 неща някаде тази грешка,).Също съм забелязвал през тея 5 месеца, че звука когато дам на контакт на бензиновата помпа беше с различни времена на продължителност, демек помпата има налягане, но винаги различно.Мислих аз, и се реших да я сменим, и се оправи проблема.Общо взето ако е помпа, малко трудно да разбереш, щом 5 месеца карах така и до ден, не се е скапала напълно.Но на бензинова кола.Така че, пак казвам, дизелите са ми мъгла, но ако нещо ти помогне това инфо, ще се радвам :)

П.С. Двигателя работише, малко по шумно,почти незабележимо, имаше проблеми и с оборотите.Но и те се оправиха.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Фев 2011, 11:35

Тоя шум на клипчето е като от заминали повдигачи... подобен ли е звука при колегата?
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 22 Фев 2011, 12:09

Ми нещо подобно е :banghead:
Сега следвам следната програма.
1. Махаме ремъка и оставяме колата да работи.
а) ако е от обтегача на пистовия ремък ще спре да работи грубичко и тогава ще махам катализатори и ще се мъча с ролките.
б) ако пак работи грубо се самоубивам :banghead:

Така мотора действително кат чели почуква ама уж един пич го преслушва със слушалки някакви и ми каза че тоя шум бил паразитен и идвал защото мотора се тресе заради обтегача. Това лесно ще се провери днес като му махна целия ремък.

Ванка знам човече че има възможност и да е механичен проблем в мотора. Но преди да се впускам в приключения и разходи съм длъжен да проверя дали не е от нещо друго. Не мога така на слуки да си отварям мотора, наистина си е шумен но този шум може да идва и от друго место де да знам 1000 майстора 1000 различни мнения и е някакъв ужас някакъв ад.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 22 Фев 2011, 21:33

Dimitroff написа:Любо...жал ми е за теб, друже, обаче ти не слушаш...

Колата вече не трака, мотора мърка като бебе котенце. Ванка оказа се че е разбита водната помпа и от там идва проблема, чудя се как не е протекла :kuku:. Има огромен луфт, свалихме ремъка и мотора заспа. Незнайно защо демпферната шайба е чао а я сменях преди 5 000 км., майстора явно е купил някакъв турски боклук :banghead:
И сега пак приключения нова шайба и помпа. Не вървенето на колата идва от катализатора но не съм на 100% сигурен, просто е отворен и вътре е голямо мазало при турбината, тя не е могла да разтоварва, за това е надувала повече от достатъчното.

Колеги благодаря на всички за обърнатото внимание и помощта. Ще пиша тези дни като избия катализаторите и си сменя помпата и шайбата дали колата е тръгнала.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 22 Фев 2011, 21:36

Ти си късметлия, че не ти е прегряла колата... а водната помпа си е консуматив - сменя се на 60-70К км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 22 Фев 2011, 21:39

Zagy написа:Ти си късметлия, че не ти е прегряла колата... а водната помпа си е консуматив - сменя се на 60-70К км.

От къде да знам човече за пръв път карам BMW. За прегряването щеше да забележа, постоянно си гледам таблото, щото съм брал ядове с други коли. Важното е че има развитие че бях полудял вече.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 22 Фев 2011, 21:45

Поне си открил проблема :yes: и добре е описано какво е станало. Радвам се, че си си оправил колата :bchug:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 22 Фев 2011, 21:48

lyu_records написа:
Dimitroff написа:Любо...жал ми е за теб, друже, обаче ти не слушаш...

И сега пак приключения нова шайба и помпа. Не вървенето на колата идва от катализатора но не съм на 100% сигурен, просто е отворен и вътре е голямо мазало при турбината, тя не е могла да разтоварва, за това е надувала повече от достатъчното.

Какво значи беше мазало при катализатора?

Турбината не разтоварва през катализатора...последните 2 реда не ги разбрах май...

А за демпфера - още в сервиза го усетиха...даже мисля, че ти казах (моя е грешката ако съм пропуснал, но имам спомен, че говорехме, че играе!).

Хубаво е, че има развитие...чак не мога да повярвам, че е от водната помпа, но щом казваш, че чукането е изчезнало - можеш само да се радваш :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 22 Фев 2011, 21:54

Абсолютно Ванка светлина в тунела. Ами не можах много да разбера и аз това за катализатора и турбото но било много ама МНОГО задръстено. Утре ще ходя до сервиза да му занеса части и ще съм по в чат какво става че се чух по телефона с него. И Ванка да видим пак да ми нагласиш софта на скоростите че "майсторите" в Дару го прецакаха. :banghead: За шайбата кофти част е купувана наистина си беше крива.

А и сега се при сетих в Дарукар ми казаха че ако се свалят катализаторите щяла да се прецака турбината!?!?

ПредишнаСледваща

Назад към E46