DIY Скъсени вакуум пътища.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: DIY Скъсени вакуум пътища.
tosh написа:gromovich написа:Филтъра е от финна найлонова мрежа. Аз го чистих със спрей за дебитомери, докато не стана по-бял.
А беше ли много мръсен, че моя актуатор е много труднодостъпен та да знам дали да се мъча още?
Ами моя си беше черен като на снимката и както съм написал го къпах, докато не се белна

Същото направих и с филтъра на клапана за контрол на АГР-а, който си е 1 към 1 с този на турбото.
интересна тема, задължително ще се пробва
Особено като чуя за чистене и вече знам, че 100% трябва да се направи
Особено като чуя за чистене и вече знам, че 100% трябва да се направи
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Tова е вакумния клапан за управление на актуатора на турбината.... Актуатора е вакумната мембрана с която се движи геометрията
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Последно уточнение преди да съм прецакал нещо....значи махам трабичките от двете страни на тулумбата и ги свързвам на едно,така ли? 

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
S7 написа:Последно уточнение преди да съм прецакал нещо....значи махам трабичките от двете страни на тулумбата и ги свързвам на едно,така ли?
Точно така

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Тая интервенция ми я предложи наскоро един майстор при смяна на клапана на турбото и като се позамислих не ми се видя нелогично,но понеже не бях срещал из писанията от форума подобна идея му казах ,че ще си помисля,разбирайте да попитам тука.Е,питах ама не ме отрази никой,но сега вече.....Само се чудя как чак сега се появява темата 

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Аз го пробвах още уикенда,Ванката ми предложи и при мен разликата не е толкова чувсвителна ,но и има защо .Това,което аз мога да споделя е сякаш олекна двигателя при рязка стъпка на педала.Турбото развърта идея по-рано ,което е прекрасно.
п.с: Dimitroff - ти си знаеш

п.с: Dimitroff - ти си знаеш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bmw_525_tds
- Потребител
-
- Кара: е46-320д
сега и аз да питам че ме е страх да пипам като не съм сигурен,колата е 320д 98г.гледах днес видях тва резорварче ли там кво е от двете му страни влизат по едно маркуче тях ли да свържа с тръбичка?,а за какво марку4е се говори дето се уставяло незатапено щот при мен няма да има такова ако свържа тия двете които попринцип трябва да са в туй нещо
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
bmw_525_tds написа:сега и аз да питам че ме е страх да пипам като не съм сигурен,колата е 320д 98г.гледах днес видях тва резорварче ли там кво е от двете му страни влизат по едно маркуче тях ли да свържа с тръбичка?,а за какво марку4е се говори дето се уставяло незатапено щот при мен няма да има такова ако свържа тия двете които попринцип трябва да са в туй нещо
Колега свързвай маркучите и не му мисли

При първия вариант който беше предложен в началото, маркуча който влиза в резервоарчето се свързваше направо на актуатора на мястото на другия маркуч който пък излиза от др. край на резервоарчето и той остава незатапен ама не му пречи.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Аз пък след всичките ми ядове с моя инат оня ден си смених маркучите един приятел ми даде някакви много добри в Порше София работи брат му и от там са му останали някакви остатъци та ми ги даде. Темата е доста интересна! 
Ванка, по този начин изолираш разширителния съд до колкото разбирам, или се лъжа и не съм разбрал нещо. То това го направихме и с моята при Васко докато бяхме в сервиза, до колкото си спомням. Ама аз после си възстанових вакумните пътища с новите маркучи.
Ще е много интересно какво ще се получи ако се намери по малолитражно "толубче" и се замести на местото на съда.
Щракна ми изкорубено филтърче без карантията му от компресор, тия дето са за кондензацията. Има такива много малки. 
Ааа или пък изкормено бензиново филтърче.
При намаляване но осезаемо на литража на това резервоарче би трябвало да мести геометрията по-бързо, също както без него но и по-плавно, защото като се замисля швабските инженери не случайно са го сложили. Де да знам, взех да изпадам в размисли и страсти

Ванка, по този начин изолираш разширителния съд до колкото разбирам, или се лъжа и не съм разбрал нещо. То това го направихме и с моята при Васко докато бяхме в сервиза, до колкото си спомням. Ама аз после си възстанових вакумните пътища с новите маркучи.
Ще е много интересно какво ще се получи ако се намери по малолитражно "толубче" и се замести на местото на съда.

Ааа или пък изкормено бензиново филтърче.

При намаляване но осезаемо на литража на това резервоарче би трябвало да мести геометрията по-бързо, също както без него но и по-плавно, защото като се замисля швабските инженери не случайно са го сложили. Де да знам, взех да изпадам в размисли и страсти

- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Трябва да имаш - огледай пак. Освен някой преди теб да не го е изкормил... 

Si non confectus, non reficiat.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Zagy написа:Трябва да имаш - огледай пак. Освен някой преди теб да не го е изкормил...
Няма как да е изкормено, е само тумбестия резервоар може да го няма, но клапана трябва да е там някъде, без него няма как.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Sasho Tsukev написа:При мен такова устройство не съществува!
330d 2002г #facelift
Кое го нема?