Лошо гориво...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cvette
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92, F11
- Мечтае да кара: М3
Лошо гориво...
Сипвах на колата си явно лошо гориво,защото започна да пуши много и да прекъсва доста често,когато леко й върна газта.Смених горивен филтър, но..... нищо.Понеже резервоарът ми е пълен и в момента с такава нафта,да попитам какво да правя?Да я източнвам ли да и доливам ли нещо ... понеже доста мнения и препоръки , но кое ще е най-доброто.Ясно е ,че ако е източа ще е по-добре от колкото да карам с нея,но с какво да я пречистя малко горивната система?Казаха ми за двутактово масло както и газ.. или пък някаква добавка..?
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: Лошо гориво...
Колега щом нафтата е лоша по добре я източи, не се занимавай с нея да и сипваш там добавки и разни. Според мен по добре е така отколкото да си съсипеш двигатела, един резервоар може да ти е 80 лв но струва ли си да ти се развали двигатела и където после може да ти се наложи да даваш доста повече кинти за ремонт.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Лошата нафта откъде е сипвана? Ако е от някоя мижава бензиностанция... повече не сипвай от такива места.
Последна промяна Zagy на 22 Фев 2011, 10:05, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Колега точи я,защото не се знае какво има в нея и кой знае ,какви поразии може да ти направи!
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
От коя бензиностанция си зареждалa?!?!?
Последна промяна ka4i на 23 Фев 2011, 18:16, променена общо 1 път
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Аз имах същия проблем - лоша нафта. Колата почна да придръпва, стрелката на оборотомера да скача нагоре надоло и да изгасва. Това ми се случи няколко пъти след като зареждах нормална нафта от Лукойл. После ми се случи и от Еко като зареждах. Проблема е че има малко вода в нафтата и колата е леко капризна на тая тема. А защо има вода ? Ми защото независимо от коя бензиностанция зареждаш, в моя случай Лукойл, като дойде цистерната от Нефтохим, преди да започне да се слага в кладенеца, трябва да се направи процедура да се източи вода и боклуци, които се образуват или като утайка или като горен слой вътре в цистерната. За съжаление това не се прави стриктно и внимателно от всички. Единствените които го правят и нафтата им е доста по чиста от останалите са ОМВ. Там зареждам от 1 година и нито един път не се повтори тоя проблем.
Това което можеш да направиш е да идеш до ОМВ и да си вземеш една добавка дето пречиства дюзите, вземи от по скъпите по 20лв дето са. После сипи до горе от по скъпата им нафта - Алпин дизел, след което си избери някой извънградски път и давай газ до откат да се попречисти, ускорявай бързо до 150-160 и я напъни. Поне така за мене се оправяше всеки път.
Това което можеш да направиш е да идеш до ОМВ и да си вземеш една добавка дето пречиства дюзите, вземи от по скъпите по 20лв дето са. После сипи до горе от по скъпата им нафта - Алпин дизел, след което си избери някой извънградски път и давай газ до откат да се попречисти, ускорявай бързо до 150-160 и я напъни. Поне така за мене се оправяше всеки път.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Влез в темата за добавките и виж там ама тази на Кастрол ще дойде най-добре 

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
колега,това че пуши е ясно но за придърпването леко ме съмнява ,че е от нафтата.Смени си горивото и ако не се оправи веднага отиди на диагностика,то най вероятно е от нафтата е всичко,но не се знае дали не се е прецакало нещо.Дано няма нищо сериозно...cvette написа:Сипвах на колата си явно лошо гориво,защото започна да пуши много и да прекъсва доста често,когато леко й върна газта.Смених горивен филтър, но..... нищо.Понеже резервоарът ми е пълен и в момента с такава нафта,да попитам какво да правя?Да я източнвам ли да и доливам ли нещо ... понеже доста мнения и препоръки , но кое ще е най-доброто.Ясно е ,че ако е източа ще е по-добре от колкото да карам с нея,но с какво да я пречистя малко горивната система?Казаха ми за двутактово масло както и газ.. или пък някаква добавка..?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
За почистване на горивната система се слага добавка. Мога да ти препоръчам две - или Liqui Molly Diesel или Castrol TDA. Двутактовото масло, противно на общоприетото мнение, също почиства горивната система, но сравнено с тези двете добавки, които съм споменал, е с доста по-слаби почистващи свойства.
Придърпването може да е в резултат от задръстена геометрия на турбото заради скапаното гориво. А може и да е съвсем друго нещо...
Придърпването може да е в резултат от задръстена геометрия на турбото заради скапаното гориво. А може и да е съвсем друго нещо...
Si non confectus, non reficiat.
- cvette
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92, F11
- Мечтае да кара: М3
Мерси много на всички колеги, въпреки че така и не са разбрали ,че съм колежка 

- sharky4455
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i N42
- Мечтае да кара: Kawasaki Jet Ski 800 SX-R
- Детайли за колата: N42B20A
Zagy написа:За почистване на горивната система се слага добавка. Мога да ти препоръчам две - или Liqui Molly Diesel или Castrol TDA. Двутактовото масло, противно на общоприетото мнение, също почиства горивната система, но сравнено с тези двете добавки, които съм споменал, е с доста по-слаби почистващи свойства.
И аз мисля като колегата, само че да внеса едно уточнение Liqui Molly - "Common Rail" има такава добавка само за комънрейл и мисля че тя ще е по ефективна при тебе! Успех и кажи после какво е станало!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
cvette написа:Мерси много на всички колеги, въпреки че така и не са разбрали ,че съм колежка
Ето една тема за добавки за почистване на горивната система колежке

viewtopic.php?f=34&t=235177

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2