Относно фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Относно фарове

Мнение от KARAIVANOV » 17 Фев 2011, 14:58

Колеги, въпроса ми е следния,задната част на фар без ксенон става ли да се сложи на фар с ксенон.и двата фара са facelift,защото на ксеноновия са сщупени горните щипки които захващат фара към гредата и мисълта ми е да ползвам от стария да не да ги лепя.МЕРСИ

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Относно фарове

Мнение от ///M_Martin » 17 Фев 2011, 15:18

Няма да имаш проблеми ;)

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 17 Фев 2011, 15:38

martin_g60 написа:Няма да имаш проблеми ;)

В голяма грешка си Марто. Не подвеждай човека без да знаш.

По темата: ако фара ти е с ксенон то няма как да му сложиш задния корпус от такъв без ксенон понеже са доста различни. Този с ксенон има едно издадено като квадратче, и вътре има механизам за би-ксенона, на този без ксенон го няма и няма основите за баласта където се държи.
Съвета ми към теб е да вземеш едно макетно ножче и да изрежеш "ушичките" за захващането и да ги запоиш на фаровете с би-ксенон става лесно и марериала хваща много здраво.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 17 Фев 2011, 16:21

ами благодаря колеги,сега говорих с човека,които ми ги изпрати(първоначално отричаше да знае че са счупени,но после каза добре върни ми ги),ако ги вземе,щот аз ги огледах,тествах ксенона и всичко беше ОК,давам парите на куриера от еконт и тои ги прибира и няма и 1 мин и виждам че на единя фар ги няма щипките,ест.тоя боклук не искаше да ми върне парите,(щот изпращача да не кажел че по време на транспорта са се счупили),за да си върже гащите и ги пратих обратно и сега оня трябва да ги плати и чак тогава да си взема парите,а ако не си ги вземе ще ги преправам,иначе цената им е 950лв.та те така,само ядове,а ако някои знае кои продава само задната част от счупен фар да ме насочи.мерси
Последна промяна KARAIVANOV на 21 Фев 2011, 18:36, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 17 Фев 2011, 21:26

забравих да питам ксеноновият фар е с титаниум-сив,а моите са черни и по ми харесват черни,та ще може ли да ги сменя?

Аватар

Мнение от ludia » 17 Фев 2011, 21:49

KARAIVANOV написа:забравих да питам ксеноновият фар е с титаниум-сив,а моите са черни и по ми харесват черни,та ще може ли да ги сменя?

Аз ще ти сменя безплатно вътрешностите с черни ако желаеш за твоите титаниеви :yes:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 17 Фев 2011, 22:07

Колега до 2-3 дена ще имам резултат и ще ти пиша.

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 18 Фев 2011, 15:55

ludia написа:
martin_g60 написа:Няма да имаш проблеми ;)

В голяма грешка си Марто. Не подвеждай човека без да знаш.

По темата: ако фара ти е с ксенон то няма как да му сложиш задния корпус от такъв без ксенон понеже са доста различни. Този с ксенон има едно издадено като квадратче, и вътре има механизам за би-ксенона, на този без ксенон го няма и няма основите за баласта където се държи.
Съвета ми към теб е да вземеш едно макетно ножче и да изрежеш "ушичките" за захващането и да ги запоиш на фаровете с би-ксенон става лесно и марериала хваща много здраво.

Може и да бъркам но и двата фара съм ги разглобявал и няма някаква фрапантна разлика между тях.Баласта стои отвън(отдолу) на самият фар и винаги може да се монтира допълнително и от двата фара може да се сглоби един на 100% но както и да е.....
П.П. Блендите може да ги боядисаш в какъвто цвят искаш ;)

Аватар

Мнение от ludia » 18 Фев 2011, 16:50

Ето тук съм ви дал едно фарче за пример. Ако погледнеш от долу на фара под лупата има едно мало квадратче в което е ключа за би ксенона. На фар без ксенон го няма това место и няма как да се ползва корубата от фар без ксенон. Единствения начин е запояването на ушите.
Иначе материала от който е правена цялата пластмаса на БМВ след 98-99г.е огнеопорен, т.е. такъв който не гори а само тлее (като седалките по стадионите) и ако започне да се нагрява се топи и се лепи перфектно върху него. Практически става като излято.
А иначе си прав че можеш да си боядисаш пластмасата от вътре както си пожелаеш, но предпочитам и боята да е ОЕМ :kuku:
Надявам се да съм ви помогнал :yes:
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 18 Фев 2011, 20:30

ludia написа:Ето тук съм ви дал едно фарче за пример. Ако погледнеш от долу на фара под лупата има едно мало квадратче в което е ключа за би ксенона. На фар без ксенон го няма това место и няма как да се ползва корубата от фар без ксенон. Единствения начин е запояването на ушите.
Иначе материала от който е правена цялата пластмаса на БМВ след 98-99г.е огнеопорен, т.е. такъв който не гори а само тлее (като седалките по стадионите) и ако започне да се нагрява се топи и се лепи перфектно върху него. Практически става като излято.
А иначе си прав че можеш да си боядисаш пластмасата от вътре както си пожелаеш, но предпочитам и боята да е ОЕМ :kuku:
Надявам се да съм ви помогнал :yes:

:yes: Съгласен съм с теб,а иначе един жокер за лепене на уши-малко момент или каноколит+сода за хляб веднага го поръсвате и става като кит :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 19 Фев 2011, 19:28

благодаря колеги за съветите,днес не са ми се обаждали,ще изчакам до понеделник и ще пиша дали ще си имам парички или ще оправям фаровете.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 21 Фев 2011, 14:01

така фаровете си остават за мен,първо да питам как се сменя вътрешността да махна сивото да си сложа черно.колега ти безплатно ще ми ги смениш ама си в софия а аз в Бургас (Русе).и колега Ludia да ми кажеш от къде трябва да я взема тая букса за да не ми мигат ксеноните,като ги вкл. след като запаля колата.
а и някои ако проявява интерес ще му ги дам за 950лв.нямам снимки като ги снимам ще ги пусна във продава

Аватар

Мнение от ludia » 22 Фев 2011, 9:26

За да не ти мигат ксеноните като в дискотека има два варианта.
1- лаит модул от кола с ксенон и препрограмирането му.
2- залъгалки за ксенон

Буксата за която говориш е за да ти работи би-ксенона.
Слагаш я на баласта (малката букса), взимаш + от буксата за дългите и го свързваш със средния пин на малката букса на баласта.

За жалост сме много долече иначе щях да ти сменя вътрещността на фара. Ако имаш път към София пиши.
Изображение

Назад към E46