скоростомер..
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
скоростомер..
Здравейте колеги, имам е30 316 и наскоро ми възникна проблем. Скоростомера ми отказа, свалях датчика, който е на диференциала, зачистих го, огледах кабелчетата как са, но накрая нищо..дадоха ми друг за проба, пак не стана..Днес взех един друг километраж до 240км/ч е и има оборотомер(вместо моя часовник...) смених ги(с мисленето че самия ми километраж не е наред), но пак не се получи.. Можете ли да ми дадете някаква друга идея
П.С. Знам че има подобни теми из форума, но не можах да намеря отговор на въпроса си, за това се надявам да няма проблем и ще чакам някой по- навътре в нещата да ми помогне.Благодаря предварително
П.С. Знам че има подобни теми из форума, но не можах да намеря отговор на въпроса си, за това се надявам да няма проблем и ще чакам някой по- навътре в нещата да ми помогне.Благодаря предварително

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Re: скоростомер..
ми най вероятно се е прекъснал самия кабел някъде ...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
Имаше предпазител за това но не си спомням кой. На една 30-ка така един път колко се увъртахме мерихме кабели датчици табла..... вътре в таблото пък прави една обратна връзка от тоя бушон към захранването за скоростомера или нещо такова, ама съм забравил кое как беше. Първо гледахме бушоните и на външен вид нищо им нямаше после като се оказа че захранването липсва за тая обратна връзка за скоростомера намерихме кой е бушона и се оказа че вътре в него встрани е прекъснал от старост ли де да знам от кво ама не беше изгорял и с нов всичко тръгна
ако не е от бушона мери кабелите от датчика до таблото!

да,наистина се оказа бушон, който изгаря заради оголена жичка,изолирах хичката и сега скоростомера работи, пробвах с друго табло също от е30 само че инжекция да сложа нейното табло( заради оборотомера , разбира се
) за съжаление не се получи и съм си със стария и грозничък часовник 

Най-често кабела се прекъсва точно където влиза в куплунга който е за датчика при дифа...видимо е добре но като го подръпнеш се разпада някоя от двете жици

- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
6estaka написа:Най-често кабела се прекъсва точно където влиза в куплунга който е за датчика при дифа...видимо е добре но като го подръпнеш се разпада някоя от двете жици
прекъсва се точно при влизане в буксата...от скраперско сменяне на диф...преебани тампони на мост,амортисьори и диф....

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
8 мнения
• Страница 1 от 1