спиране на помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

спиране на помпа

Мнение от sasho_87 » 19 Фев 2011, 15:01

колеги,някой знае ли или да има схема на релето с 5те кра4ета как да я вържа към помпата 4е като прехвърли на газ да ми спре помпата 4е при мен работи постоянно и искам да я спра 4е тази ми е 3та за 6 ммесеца.
П.С.колата ми пали всеки път първо на бензин и прехвърля на газ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Re: спиране на помпа

Мнение от jdl » 19 Фев 2011, 18:30

3-та помпа за 6 месеца, ама не уточняваш китайска, n-ta употреба, или нова за 200+ лв?! ;) И сменян ли е някога бензиновия филтър?

Ако газта е обикновена фъскалка за 300лв, по-долното може да го прескочиш, ако е обаче ГИ с автоматично превключване бензин-газ и обратно, прочети го!

Я си представи какво ще се случи в момента, когато газовото по някаква причина се опита да мине аварийно на бензин? Най-често при изпреварване... Помисли си хубаво дали искаш в този момент бензиновата система да е практически в ступор, щото няма да има достатъчно налягане за нормална работа при изключена помпа. Резултатът ще е поне още 1-2 секунди умрял мотор, добавени към 2-3те секунди, през които газовият инжекцион се е чудил що му е ниско налягането и да мине ли на бензин... 5 секунди е вечност...

Изцяло съм против спирането на помпата на коли с газов инжекцион. Освен гореописаното, шансът да се прецакат бензиновите инжектори също е значителен, няма движение на свеж и хладен бензин през рейката, който малко или повече ги охлажда. Това са още безсмислени разходи. Иначе помпата не се скапва от това, че върти постоянно, за нея е все тая дали бензина, който изпомпва, отива в цилиндрите, или се връща обратно. Хубава помпа има поне 160К километра живот, без значение на газ или на бензин е колата, при условие, че има достатъчно бензин в резервоара. И другото - този бензин е добре да се сменя на месец-два, за да е пресен, иначе почва да се променя химически и да скапва компоненти от горивната система.

Иначе, за да не е изцяло офтопик - схемата я има в ETM (Electrical Troubleshooting Manual) -ите, ама те са различни за всяки модел и мотор, така че поне трябва да подскажеш тия неща.

Всичко това не си правих труда да го пиша, за да се заяждам, а за да помислиш за потенциалния риск, който ще поемаш с тази модификация, да не говорим, че е напълно безсмислен. И неработеща, помпата пак може да замине, от запичане от тежки фракции в скапан бензин - свидетел съм на такива случаи.

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 19 Фев 2011, 19:25

колега, има и друга уловка, важното е когато ти върти помпата постянно да имаш сотата бензин за да може да се охлажда а не само да гори. но ако твърдо си решил да я спираш мога да те насоча към едно сервизче в сф : )
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Мнение от joro_bmwm3 » 19 Фев 2011, 23:40

проблема може да не е от това че си сменил 3 помпи кат работи на газ и помпата не изклучва то кат има бензин тя си върти горивото не е проблем това
живота е гаден,но аз сам по гаден

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 20 Фев 2011, 2:02

тя и мойта пали на бензин и после прехвърля и после си работи помпата постояно и вече три години нямам проблем

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_87 » 20 Фев 2011, 16:00

Аз не съм я оставал без бензин никога не знам що горят един познат ми каза 4е е от бензина аз карам само с 98 тая последната като я свалих цялата вътре беше стопена и имаше поне 10 литра бензин

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 20 Фев 2011, 19:39

топи се щото загрява той бензина я охлажда и мойта е сас малко бензин ама нямам проблеми

Потребител
Аватар

Мнение от mafiqta1 » 21 Фев 2011, 22:19

Директно изключи помпата. Няма да има проблеми

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_87 » 22 Фев 2011, 12:01

така и направих

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 24 Фев 2011, 0:46

sasho_87 написа:така и направих

и ще се питаш "...що го направих?" някой ден.Колегата jbl ти е дал добри обосновки да не го правиш.Аз съм абсолютно на неговото мнение,ама ти си знаеш-колата си е твоя....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 24 Фев 2011, 10:19

ned_gm28 написа:
sasho_87 написа:така и направих

и ще се питаш "...що го направих?" някой ден.Колегата jbl ти е дал добри обосновки да не го правиш.Аз съм абсолютно на неговото мнение,ама ти си знаеш-колата си е твоя....

+1 :yes:
Изображение

Назад към E36