Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
bmw20009 написа:завиждам ти колега, но за сега няма парици
Тогава ти пожелавам лесни пари накуп да ти дойдат! И аз така чакам да ми влязат малко кинти, за да си поръчам и Дайнавин мултимедията!
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
успех колега с нетърпение о4аквам да видя как си се справил защото с доста голям ентусиазъм като 4ета ги 4ака6 тия лупи,като ги направи6 съм сиг 4е 6те си адски доволен успех!!живот и здраве като свър6и единия проект и аз 6те наблегна на лупите ама всичко е въпрос на време и Кинти 

имайте предвид, че щом се зацапа стъклото, ксеноновия фар моменталически "окьоравява"
Пристигна комплекта и искам да ви кажа, че без рязане на рефлектора няма да мине! Още разсъждавам върху възможностите да за захващам ли въобще или да ги върна! Прожекторите си личи, че са качествени, обаче заставането в рефлектора ще си е яка играчка - целия фар трябва да се разглоби, да се изреже дъното при цокъла на кружката, за да може да влезе цокъла на кружката на прожектора и да се застопори здраво с винтове отново в рефлетора. Отгоре ще се сложи капачката и се сглобява. на думи не изгледжа сложно, но който може да си представи за какво става въпрос ще може и обективно да погледне на нещата! По специфичната част е настройката на центъра! реално исках да избегна такъв тип процедура, а ако се захвана ще се наложи да я направя! 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Пусни реални снимки на комплекта, да имаме напредстава за какво става въпрос.
Ако не се центрират по основния цокъл на фара, играта ще е голяма да се настрои спрямо дългите светлини. Също и хоризонталната линия трябва да е права и на двата фара...
Ако не се центрират по основния цокъл на фара, играта ще е голяма да се настрои спрямо дългите светлини. Също и хоризонталната линия трябва да е права и на двата фара...
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
slitter написа:Пристигна комплекта и искам да ви кажа, че без рязане на рефлектора няма да мине! Още разсъждавам върху възможностите да за захващам ли въобще или да ги върна! Прожекторите си личи, че са качествени, обаче заставането в рефлектора ще си е яка играчка - целия фар трябва да се разглоби, да се изреже дъното при цокъла на кружката, за да може да влезе цокъла на кружката на прожектора и да се застопори здраво с винтове отново в рефлетора. Отгоре ще се сложи капачката и се сглобява. на думи не изгледжа сложно, но който може да си представи за какво става въпрос ще може и обективно да погледне на нещата! По специфичната част е настройката на центъра! реално исках да избегна такъв тип процедура, а ако се захвана ще се наложи да я направя!
Babuna не предлага ли монтаж без да се режат рефлекторите?

- FromZeroToHero
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, сложих лупите и накратко ще опише през какви мъки минах днес.
Имаше много рязане.Хвърчаха флексове, пили, ножици, бормашини, клещи и др.
Първо трябваше да се разшири дупката на рефлектора за да мине
фасунгата на лупата. Самата фасунга също трябваше да се среже, че да мине през дупката на
рефлектора. Капачката на лупата си мислех, че ще влезне в рефлектора, да ама не. Наложи се и капачката да
режем. На благоевградското бмв незнам как са вкарали капачките в рефлектора или и те са резани или са набутани с много сила в рефлектора на което аз не посмях за да не ги счупя. Снимки от процедурата няма защото цял ден ни отне т'ва шибано нещо и се бях много нервирал и хич не ми беше до снимки. Едната лупа леко се отчупи там дето я държи корпуса и трябваше с малки пластини да подлагаме за да не се мърда. Това стана, защото влезна и чука в употреба при захващането за рефлектора и от вибрациите изведнъж почнаха да падат стъкалцета. В първия момент си помислих че лупата е напълно заминала и ми идваше да зарежа всичко и да не се занимавам повече с глупости. Някак си закрепихме всичко и на вид стана доста добре, не е като оригинален фар ама за 60 лв лупи + капачки- толкова! Сега като се стъмни ги пуснах и направо се отчаях колко е слаба светлината и ще трябва задължително да слагам ксенон 55 вата.
На тези дето мислят да се захващат с подобно нещо ще им кажа да си прават пас. Това е при положение, че лупите са от друга кола и въобще не са съвместини с рефлектора. Много труд, много нерви а и накрая може нищо да не се получи и само да си прецакате фаровете.
Сам човек не може да го направи това...трябват двама и доста голям набор от инструменти и машинки.
После и енджъл айса много трудно го закрепихме щото капачките на лупите пречеха абе шибана работа.
Регулиране на фаровете засега няма да права тъй като почти се напаснаха сноповете светлина и като взема ксенона тогава ще се опитам да направя по-точен реглаж.
Ето крайният резултат

Имаше много рязане.Хвърчаха флексове, пили, ножици, бормашини, клещи и др.
Първо трябваше да се разшири дупката на рефлектора за да мине
фасунгата на лупата. Самата фасунга също трябваше да се среже, че да мине през дупката на
рефлектора. Капачката на лупата си мислех, че ще влезне в рефлектора, да ама не. Наложи се и капачката да
режем. На благоевградското бмв незнам как са вкарали капачките в рефлектора или и те са резани или са набутани с много сила в рефлектора на което аз не посмях за да не ги счупя. Снимки от процедурата няма защото цял ден ни отне т'ва шибано нещо и се бях много нервирал и хич не ми беше до снимки. Едната лупа леко се отчупи там дето я държи корпуса и трябваше с малки пластини да подлагаме за да не се мърда. Това стана, защото влезна и чука в употреба при захващането за рефлектора и от вибрациите изведнъж почнаха да падат стъкалцета. В първия момент си помислих че лупата е напълно заминала и ми идваше да зарежа всичко и да не се занимавам повече с глупости. Някак си закрепихме всичко и на вид стана доста добре, не е като оригинален фар ама за 60 лв лупи + капачки- толкова! Сега като се стъмни ги пуснах и направо се отчаях колко е слаба светлината и ще трябва задължително да слагам ксенон 55 вата.
На тези дето мислят да се захващат с подобно нещо ще им кажа да си прават пас. Това е при положение, че лупите са от друга кола и въобще не са съвместини с рефлектора. Много труд, много нерви а и накрая може нищо да не се получи и само да си прецакате фаровете.
Сам човек не може да го направи това...трябват двама и доста голям набор от инструменти и машинки.
После и енджъл айса много трудно го закрепихме щото капачките на лупите пречеха абе шибана работа.
Регулиране на фаровете засега няма да права тъй като почти се напаснаха сноповете светлина и като взема ксенона тогава ще се опитам да направя по-точен реглаж.
Ето крайният резултат

FromZeroToHero написа:...
Колега станало е много добре, страхотна работа браво

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Станало е супер красиво. Но не мисля, че много ще прогледне с ксенон, защото имам един приятл с алфа 166 и фарове с лупа и са много зле то на всички италиянки е така а и не само на тях 

- FromZeroToHero
- кандидат ентусиаст
-
Next написа:Станало е супер красиво. Но не мисля, че много ще прогледне с ксенон, защото имам един приятл с алфа 166 и фарове с лупа и са много зле то на всички италиянки е така а и не само на тях
Не говори така колега, че накрая с чука като ги свитна ще прогледат

Eто какво свърших и аз днес. Снимките мисля, че достатъчно добре обясняват кое, какво, как. Мога само да кажа много е гадно! Утре имам да довършвам окабеляването, за да е интелигентно направено и то. Само не знам дали съм оцелил центъра на светенето и дали е водоравно. Ето:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Последна промяна slitter на 20 Фев 2011, 0:06, променена общо 2 пъти