Проблем в километража???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bmwemotion
- Потребител
-
- Кара: E46 - 320d - 136 Hp
Проблем в километража???
Здравейте!
От известно време чувам някакъв странен звук в километража на колата. Звукът наподобява хъркане и се появява по-забележимо, когато натисна педала на газта и в момента на пускане на педала се чува това хъркане, което е за секунда и после спира.
Кажете ми от какво може да е това??? Аз го чувам, че идва от километража, но дали е от там???
От известно време чувам някакъв странен звук в километража на колата. Звукът наподобява хъркане и се появява по-забележимо, когато натисна педала на газта и в момента на пускане на педала се чува това хъркане, което е за секунда и после спира.
Кажете ми от какво може да е това??? Аз го чувам, че идва от километража, но дали е от там???
На човек, който знае къде отива, светът дава път.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Re: Проблем в километража???
не мисля че е от километража, там почти няма механика.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
и при мен го има това като потеглам и като загасам колата звука идва од километражата.казаха ми 4е е од стрелката за моменталния разход
не вярвам да е от там 6тото на место стрелката си е на 0

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
katronski_br написа:не мисля че е от километража, там почти няма механика.
Колега някога разкачал ли си табло?
И после да го свържеш...
Или по-простично - от скритото меню си правиш тест на километража...и слушаш внимателно...
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Колега, незнам дали става въпрос за едно и също, но и аз го имам тува жужене-хъркане и мисля че идва някаде зад километража - по вдясно м/у него и централните въздуховоди. При мен се получава при контакт и след като изгася колата
saint85 написа:Колега, незнам дали става въпрос за едно и също, но и аз го имам тува жужене-хъркане и мисля че идва някаде зад километража - по вдясно м/у него и централните въздуховоди. При мен се получава при контакт и след като изгася колата
колега при теб мисля 4е се получава от вентилатор4ето в климатроника

Един ден го свалих (цялото прашлясало) по4истих го , малко масълце и сега нищо не се 4ува !
- Medalow
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46
- Мечтае да кара: Lamborghini
saint85 написа:Колега, незнам дали става въпрос за едно и също, но и аз го имам тува жужене-хъркане и мисля че идва някаде зад километража - по вдясно м/у него и централните въздуховоди. При мен се получава при контакт и след като изгася колата
Това и при мен се получава, забелязах че когато човъркам климатроника тогава се получава, но след като всичко си работи не мисля да го барам за сега. Иначе мисля, че проблема, който е описал колегата е друг.

- bmwemotion
- Потребител
-
Значи след карането днес установих, че звука е пропорционален на движението на стрелката на оборотомера.
Тоест: Давам газ примерно до 1500 оборота и в момента на пускането веднага се чува това хъркане, хърка за секунда и спира. Мисля си дали няма някакви прецакани зъбни колелца и от там да издава този шум.
Иначе за таблото предполагам, че е сваляно, защото е прецакано горното захващане.
Тоест: Давам газ примерно до 1500 оборота и в момента на пускането веднага се чува това хъркане, хърка за секунда и спира. Мисля си дали няма някакви прецакани зъбни колелца и от там да издава този шум.
Иначе за таблото предполагам, че е сваляно, защото е прецакано горното захващане.
- katronski_br
- ентусиаст
-
Dimitroff написа:katronski_br написа:не мисля че е от километража, там почти няма механика.
Колега някога разкачал ли си табло?
И после да го свържеш...
Или по-простично - от скритото меню си правиш тест на километража...и слушаш внимателно...
да, разкачвал съм много пъти таблото, хърка и стрелките трептят в момента на закачване на буксата отзад но това няма нищо общо с подаването на газ, пък и не е чак такъв шум.
- katronski_br
- ентусиаст
-
bmwemotion написа:Значи след карането днес установих, че звука е пропорционален на движението на стрелката на оборотомера.
а стрелката на оборотомера равномерно лио се движи ?
- bmwemotion
- Потребител
-
Да стрелката (всички стрелки) се движат равномерно. След малко отивам да тествам таблото да видя дали ще хърка.
- bmwemotion
- Потребител
-
Колеги преди малко тествах таблото и при теста си хърка от началото та до края и обратно. Гледах тестове на табла на колеги с е46 в youtubе, но там се чува щракване, когато стрелките отидата на максимум и когато се върнат в начално положение и нищо повече.
Незнам от какво може да е, но настина не ми се сменя табло.
Двайте идеи?????
Двайте идеи?????
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
bmwemotion написа:Колеги преди малко тествах таблото и при теста си хърка от началото та до края и обратно. Гледах тестове на табла на колеги с е46 в youtubе, но там се чува щракване, когато стрелките отидата на максимум и когато се върнат в начално положение и нищо повече.
Двайте идеи?????
Колега стига си филмира!На youtube как ще чуеш хъркането на тия "качествени клипове"Това хъркане се получава от стрелката на моментния разход!Няма за какво да се притесняваш.При всички е така!Аз примерно при моята съм забелязал,че като си карам и включа на свободна и колата се движи стрелката на моментния разход остава да показва 4/100 а трябва да е на 0 и чак като спирам стрелката за моментния се връща в положение 0/100 и в момента на връщането на стрелката се чува това глухо хъркане!За това даже и при тестване на таблото го чуваш тоя звук!
Аз за едно се чудя,по често сутрин като тръгвам се получава това със стрелката за моментния разход!Като тръгвам и освободя от скорост нанадолнище както казах стрелката остава да ми показва 4-6/100 и чак като спирам стрелката се връща.На какво ли се дължи това след като даже не съм на скорост?Със какво влияе спирането на колата на моментния разход?Иначе като карам през деня и освободя от скорост стрелката веднага се връща в положение 0/100!?!

- bmwemotion
- Потребител
-
Ами значи ще си караме така, щом няма място за притеснение.
Благодаря на всички включили се с мненията си!
Поздрави!
Благодаря на всички включили се с мненията си!
Поздрави!
- Medalow
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46
- Мечтае да кара: Lamborghini
Това със стрелката на моментния разход и при мене се е получавало, макар и рядко, но не съм чул хъркане или странен шум.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3