Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: Софтуер
makaveli316 написа:Аз имам един стар лаптоп на гаджето и бих искал да си го направя само за диагностика.
Та се питам ако му сложа Unix (което до колкото разбрах е операционна система която поддържа DIS програмата и така няма да е нужна виртуална машина) ще стане ли хватката и въобще добре ли съм разбрал това с unix-а?
Питам щото лаптопа е Fujitso Siemens от 2006 някъде ако не се лъжа и рама не е кой знай колко и като наблъскам уиндоуса и виртуалната машина и ще има да мисли и да запецва...
под УНИКС най-малко няма да имаш емулатор за главата . Няма да стане номера.

- merillin
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i
Se7ven написа:exvitermini написа:2. Имам USB кабел с чип FT232RL, сега видях, че има писано за този чип на 27ма страница, прочетох я и имам въпрос.
Понеже на 232BL се обединяват 17ти и 18ти пин (GND и Ri#), аз съм обединил съответно 6ти и 7ми на 232RL, а прочетох, че не трябва. Да си ги разпоя ли, или може и така да остане?
Виж от 55 стр. до към 60 стр. моите мнения
Колеги, доста си поиграх с всичко по моето е39 (с кръглата букса) и ще ви споделя някои ценни според мен съвети.
1. За програмиране и диагностика - няма нужда от контакт с ключа. Същия се слага на позиция 1 и всичко работи!
2. Кабела (обикновен от sklad66) също не трябва да се преправя. Простото упражнение е когато сте потвърдили в DIS екстрите, които искате да програмирате и програмата иска да изключите и включите контакта, ВИЕ ВАДИТЕ USB ОТ ЛАПТОПА И СЛЕД 3-4сек. го включвате. След това потвърждавате и настройките се пренасят от програмата в компа на колата.
Всичко е изпробвано многократно и работи безотказно!!
Само да добавя, че програмката от стр. 27 (за инвертите) трябва да се инсталира!!
Дано съм ви бил полезен и съм ви спестил много чудене и нерви

Моля за съдействие.
Два дена се бора и вече не виждам накъде.
Прегледах от първа до последна страница и нещо ми убягва и не знам какво вече.
Имам кабела от склад66 синия - обд->усб.
Инпа работи без проблем, карсофт 6.1 също.
BMW Diagnostic Head казва, че е connected - лампичка не свети.
ДИС-а /руската или английската/версия не четат нищо при ръчно или автоматично разпознаване.
В полето на дис горе в дясно където са двата реда с лампички, горния ред последната не свети - не е пълно докрай, както долния ред
В двете версии - агнлийска/руска пробвах от админ - настройка за diagnostic head - там в един момент казва, че е свързана, но не кореспондира или нещо подобно - утре ще сложа снимките. Пускам diagnostic head update - там казва, че няма връзка с diagnostic head/unit не си спомням вече.
Трябва ли да се появи тази глава в дясно в списъка с diagnostic heads?
Ползвам WinXP Sp3, asus notebook, няма av,няма fw, свежа инсталация.
ОТ инструкцията, която имам от склад66 единствено реда с netaman server for win32 ми се губи
Никъде не виждам подобно нещо - виждам всички files/folders
Това в edibas директорията ли е или е това C:\BMW-INPA\EDIABAS\Bin\ifhsrv32.exe ?
Някой може ли да ми изпрати този netman server ?
Благодаря предварително !
Два дена се бора и вече не виждам накъде.
Прегледах от първа до последна страница и нещо ми убягва и не знам какво вече.
Имам кабела от склад66 синия - обд->усб.
Инпа работи без проблем, карсофт 6.1 също.
BMW Diagnostic Head казва, че е connected - лампичка не свети.
ДИС-а /руската или английската/версия не четат нищо при ръчно или автоматично разпознаване.
В полето на дис горе в дясно където са двата реда с лампички, горния ред последната не свети - не е пълно докрай, както долния ред
В двете версии - агнлийска/руска пробвах от админ - настройка за diagnostic head - там в един момент казва, че е свързана, но не кореспондира или нещо подобно - утре ще сложа снимките. Пускам diagnostic head update - там казва, че няма връзка с diagnostic head/unit не си спомням вече.
Трябва ли да се появи тази глава в дясно в списъка с diagnostic heads?
Ползвам WinXP Sp3, asus notebook, няма av,няма fw, свежа инсталация.
ОТ инструкцията, която имам от склад66 единствено реда с netaman server for win32 ми се губи
Никъде не виждам подобно нещо - виждам всички files/folders
Това в edibas директорията ли е или е това C:\BMW-INPA\EDIABAS\Bin\ifhsrv32.exe ?
Някой може ли да ми изпрати този netman server ?
Благодаря предварително !
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
nikolae написа:В полето на дис горе в дясно където са двата реда с лампички, горния ред последната не свети - не е пълно докрай, както долния ред
Като стартираш главата, в опции задаваш 100% и ще се напълни и горния бар.
nikolae написа:Това в edibas директорията ли е или е това C:\BMW-INPA\EDIABAS\Bin\ifhsrv32.exe ?
Точно това е.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Така като гледам ти остана да нагнасиш портовете и ИП-тата в Едибас-а и трябва да тръгне, довечера мога да ти ги пратя готов Едибас само да го замениш.
портове къде се пипат ?
айпитата нали се ги сет-ва един .cmd file 192.168.68.1 с маска .255
edibas-a се стартира, когато стартирам инпа
а дис не изисква ли ifhsrv32 /netman server/ ?
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
nikolae написа:портове къде се пипат ?
Намери файл "Edibas.ini" на края на текста вътре има Port:6801,... нещо такова, така по спомен немога да ти кажа как трябва да са, някои колега да ти прати целия файл, които ползва същия кабел.
В момента:
Port = 3000
да го променя на 6801 ?
целия файл е тук:
http://get-freaky.net/tmp/BMW/tmp/EDIABAS.INI
Някой ако желае да помогне с файл или настройки :-)
Лампичката на diag head, трябва ли да свети ?
При мене само пише, че е connected
Port = 3000
да го променя на 6801 ?
целия файл е тук:
http://get-freaky.net/tmp/BMW/tmp/EDIABAS.INI
Някой ако желае да помогне с файл или настройки :-)
Лампичката на diag head, трябва ли да свети ?
При мене само пише, че е connected
Тръгна !
НЕ знам дали от айпи-то или порта.
Сега всичко е наред.
Ще кача малко снимки в другата тема.
Много благодаря на всички, които се отзоваха !
НЕ знам дали от айпи-то или порта.
Сега всичко е наред.
Ще кача малко снимки в другата тема.
Много благодаря на всички, които се отзоваха !

Радвам се, че толкова сте напреднали, тези дни поразрових форума и наистина има много знаещи хора, които са на ти със софтчето, а и не само с описания в темата

Нали знаете СГОВОРНА ДРУЖИНКА и БМВ повдига

Ако ви се стори спамче го махнете поста ще исмисля къде да го сложа , но не мисля че ще е фатално на фона на толкова страници

П.П. Замина ми харда на настолната машина, остана само каквото има работещо на лаптопа. Така, че се радвам, че има откъде да си го изтегля да си припомня нещата

- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Колеги програмиране и кодиране на е60 с ГТ1 може ли да се прави...при мен ли4но не става???Имам ССС прогман но тя е мн бавна ме е страх с нея да правя такива неща!
jomby написа::mrgreen:![]()
Бравос, темата е станала огромна, но пък така си личи кой е истински запален и се отсяват мързелите.
Радвам се, че толкова сте напреднали, тези дни поразрових форума и наистина има много знаещи хора, които са на ти със софтчето, а и не само с описания в темата.
Нали знаете СГОВОРНА ДРУЖИНКА и БМВ повдига!!!
Ако ви се стори спамче го махнете поста ще исмисля къде да го сложа , но не мисля че ще е фатално на фона на толкова страници.
П.П. Замина ми харда на настолната машина, остана само каквото има работещо на лаптопа. Така, че се радвам, че има откъде да си го изтегля да си припомня нещата![]()
![]()
Надявам се да обучаваш някой вече в собствен сервиз, а не само по форумите