мирише на изгорели газове в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Dragostin Vasilev
- Потребител
-
- Кара: 320d E46
- Детайли за колата: '98 136ph
Re: мирише на изгорели газове в купето
Здравей,колега имам и аз абсолютно същия проблем,мирише мн яко на изгорели газове в купето не се стои.При мене проблема беше скъсана тръба на системата за рециркулация на изгорелите газове,която се вижда веднага след махането на корите отгоре.Купих я(125лв),чаках я 2 седмици защото в бг я няма на склад.Сменихме я и спря да мирише,но сега за късмет ми се скъса и долната тръба под нея(147лв)
и пак взе да мирише мн яко,та според мен проблема и при тебе може да е същия.Пиши ако оправиш проблема и кажи ако моежеш дали и това е при тебе или е нещо друго.

- vladi27
- Потребител
-
- Кара: Е 46 320D 2001 г.
- Мечтае да кара: Е 46 320D 2001 г.
- Детайли за колата: 320d E46 2001 г. комби
Dragostin Vasilev написа:Здравей,колега имам и аз абсолютно същия проблем,мирише мн яко на изгорели газове в купето не се стои.При мене проблема беше скъсана тръба на системата за рециркулация на изгорелите газове,която се вижда веднага след махането на корите отгоре.Купих я(125лв),чаках я 2 седмици защото в бг я няма на склад.Сменихме я и спря да мирише,но сега за късмет ми се скъса и долната тръба под нея(147лв)и пак взе да мирише мн яко,та според мен проблема и при тебе може да е същия.Пиши ако оправиш проблема и кажи ако моежеш дали и това е при тебе или е нещо друго.
Засега съм я хвърлил пред блока и си карам служебната, след ходене при поредния "майстор", който каза, че може би е спукан колектор или е издухала гарнитура на колектора, но няма време сега да я прави, та другата седмица ще я вкарвам. Ако се окажат тези тръби, аз директно бих ги затапил, в смисъл бих изолирал ЕГР-ра. Старата ми кола Ауди А4 110 коня 3 години я карах със изолиран ЕГР и си работеше супер. Да ме питаш що я смених за това БМВ - ебати чупливата кола се оказа !!!
- Dragostin Vasilev
- Потребител
-
- Кара: 320d E46
- Детайли за колата: '98 136ph
Здравей,колега.Да ти кажа ,че си оправих проблема с гадната миризма в купето.Освен тази тръбичка имаше и скъсана мека връзка на колектора.Сега е добре,но и на мен ми писна от ремонти.Вече смених всичко по предницата,а доста други неща и всичко е ебати цифрата.
- vladi27
- Потребител
-
Колеги отчаян съм ! Продължава да мирише на изгорели газове ! Смених гарнитурите на колекторите и на турбото, майстора ми огледа колектора, каза че не е спукан, даже го шлайфа, че беше леко крив според него. Откри, че леко е опушено турбото при оста на клапана, но малко. Огледа колата и за течове на нафта, но нищо не откри. ПЪЛНА МИСТЕРИЯ !!! няма и дупки по купето ! Помагайте с някакви идеи !
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Ще се възползвам от темата, че да не отварям подобна.
Понеже нямаше жива душа на светофара тази сутрин, викам да тръгна малко като в по филмите дето се вика
.
Та превключвам на първа и натискам съединителя и чакам да светне зелено и натискам газта и дигам към 4000-4500 оборота някъде, пускам газта не много рязко и давам яко газ и отлепих като по филмите с 2 думи. Карам 100 метра до другия сфетофар и намалявам и почвам да си карам човешки и буквално усетих една смрад в купето, направо си миришеше на пор.
Това нормално ли е или трябва да се притеснявам?
Не съм имал проблем с миризмата до сега, но и не съм правил чак такива изпълнения, та да не е заради това?
Понеже нямаше жива душа на светофара тази сутрин, викам да тръгна малко като в по филмите дето се вика

Та превключвам на първа и натискам съединителя и чакам да светне зелено и натискам газта и дигам към 4000-4500 оборота някъде, пускам газта не много рязко и давам яко газ и отлепих като по филмите с 2 думи. Карам 100 метра до другия сфетофар и намалявам и почвам да си карам човешки и буквално усетих една смрад в купето, направо си миришеше на пор.
Това нормално ли е или трябва да се притеснявам?
Не съм имал проблем с миризмата до сега, но и не съм правил чак такива изпълнения, та да не е заради това?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
На какво мирише на съединител ли на пушек ли?Най вероятно е на съединител запалил си го, и ако е така направи го още няколко пъти и бягай за нов после.
новият ми номер: 0877787835
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
marto853. написа:На какво мирише на съединител ли на пушек ли?Най вероятно е на съединител запалил си го, и ако е така направи го още няколко пъти и бягай за нов после.
Ми не е баш на пушек, една специфична смрад си е, май на съединител както казваш.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Може да си е тръгнал да си заминава и като си я сръчкал да си го запалил.Имай си едно на ум,че трябва да си го смениш.
новият ми номер: 0877787835
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
marto853. написа:Може да си е тръгнал да си заминава и като си я сръчкал да си го запалил.Имай си едно на ум,че трябва да си го смениш.
Определено го изръчках, май твърде много газ дадох и не бях пуснал съединителя до край.
А има ли начин да се провери дали е ок съединителя и как се усеща дали е заминал, освен че намирисва?

- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
За миризмата в купето.
Уплътнитела на багажника ти уплътнява ли добре. Някоя дупка там?
Уплътнитела на багажника ти уплътнява ли добре. Някоя дупка там?
???!!!
- vladi27
- Потребител
-
от отпред я вкарва миризмата през парното, а всичко съм сменил
- vladi27
- Потребител
-
Колеги реших проблема най-накрая днес ! Оказа се, че е от турбото. Точно където влиза едно лостче за управление на турбото между двата охлюва беше яко опушено и се оказа, че много духа от там, иначе турбото си работи перфектно. Та отидох в една морга дето ми е познат човека и направих много изгодна сделка. Дадох моето турбо и доплатих 250 лв. и взех друго турбо. Сигурен съм, че моето ще го продадат за редовно, но както и да е. 100 кинта за труд и вече не мирише изобщо. Смених и един носач отпред 380 лв. с труда.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2